MUZEUL ANTIPA Expoziția “Creaturi ascunse” aduce în România specii evazive și exotice

Creaturi ascunse”, expoziţia temporară care provoacă iubitorii de natură să descopere universul fascinant al unor misterioase animale, va putea fi vizitată la Muzeul Naţional de Istorie Naturalӑ „Grigore Antipa”, începând de vineri, 4 martie 2022.

“Creaturi ascunse” oferă vizitatorilor posibilitatea de a face o incursiune în lumea unor vietăţi provenite din locuri exotice şi greu accesibile. Animalele vin însoțite de poveștile proprii: obiceiurile şi caracteristici care le definesc, adaptarea la mediul înconjurător, rolul pe care-l joacă în ecosistem şi modul în care specialiştii le studiază.

bestvalue.eu

Vedetele expoziţiei „Creaturi ascunse” „demontează” o convingere falsă potrivit căreia „eşti puternic dacă eşti mare”. Foarte multe vieţuitoare „slabe” în aparenţă sunt înzestrate cu o arme şi mijloace de apărare care le transformă în cele mai evazive ființe ale naturii.

„Pentru animale lucrurile sunt… simple: fie eşti pradă, fie eşti prădător. Multe detalii de formă, culoare sau comportament permit vieţuitoarelor să se ascundă, fie pentru a scăpa cu viaţă, fie pentru a se apropia nevăzute de pradă. Expoziţia „Creaturi ascunse” arată cum se ascund diferite animale, unele ducându-şi viaţa în întuneric, altele ascunzându-se în văzul tuturor, iar altele folosind chiar mici trucuri cu care să-şi amăgească duşmanii”, spune dr. Luis Ovidiu Popa, directorul Muzeului Naţional de Istorie Naturalӑ „Grigore Antipa”.

Expoziţia este deschisă în programul normal de vizitare, iar preţul unui bilet de intrare este de 10 lei pentru copil/ student/ pensionar şi 15 lei/ adult. Copiii cu vârste mai mici de 3 ani au gratuitate. Accesul este permis conform normelor de prevenție a răspândirii pandemiei în vigoare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: