NETFLIX 10 filme și seriale inspirate de cărți. Selecția lunii martie

Un martie bogat în filme bazate pe cărți, din toate genurile pe Netflix. Avem și filme pentru adolescenți și documentar pentru pasionații de artă (Andy Warhol Diaries) și serial de suspans cu Toni Collette și ultimul road – movie făcut la Hollywood care concurează faimoasele Bonnie and Clyde sau Thelma & Louise.

SERIAL Frânturi din ea (2022)

16+ Dramă, Thriller
Cu: Toni Collette, Bella Heathcout
Creatoare: Charlotte Stoudt

Frânturi din ea trailer

Frânturi din ea, inspirat de romanul omonim al lui Karin Slaughter, spune povestea lui Andy, o tânără prinsă într-un atac armat la un restaurant. Câteva clipe mai târziu, ea asistă la o scenă ireală – mama ei îl ucide cu sânge rece pe criminal, ca să o salveze. Pe măsură ce Andy descoperă motivațiile mamei sale, perspectiva ei asupra relației dintre ele se schimbă.

Recomand filmul mai ales pentru Toni Collette care este o actriță senzațională. Nu-mi explic de ce Hollywood a tot ținut-o în linia a doua…

SERIAL Unul dintre noi minte (2022)

16+ Thriller, Crimă
Cu: Annalisa Cochrane 
Creator: Dario Madrona

Trailer Unul dintre noi minte

Bazat pe volumul bestseller cu același titlu de Karen M. McManus, Unul dintre noi minte urmărește ce se întâmplă atunci când cinci străini ajung în clasa de detenție a școlii, dar numai patru ies de acolo în viață. Fiecare este suspect, fiecare are ceva de ascuns.

Un weekend departe (2022)

16+ Suspans, Thriller
Cu: Leighton Meester, Christina Wolfe
Regizor: Kim Farrant

Trailer Un weekend departe

Prietena ei cea mai bună dispare în timpul unei vacanțe în Croația, iar Beth încearcă să descopere ce s-a petrecut. Va da peste un șir neîntrerupt de minciuni ale celor pe care îi iubește, iar polițistul care investighează cazul o crede implicată în moartea prietenei sale. Un weekend departe este inspirat de romanul omonim al Sarei Alderson, autoare de bestseller-uri.

libris.ro

Queen & Slim (2019)

16+ Rasial, Dragoste, Roadmovie
Cu: Jodie Turner-Smith, Daniel Kaluuya
Regia: Melina Matsoukas

Trailer Queen & Slim

Câștigătoarea Emmy Lena Waithe semnează scenariul acestei povești care se petrece pe drumurile Americii, după ce un accident minor duce la uciderea unui polițist. Alăturându-se unei moșteniri cinematografice ca Bonnie and Clyde și Thelma & Louise, Queen & Slim este o poveste de dragoste puternică, care trezește conștiința confruntând-o cu prețul uluitor al rasismului și al violenței care distruge vieți.

Filmul este bazat pe o povestire scrisă de James Frey, autor american de bestselleruri controversat, deoarece s-a descoperit că o parte dintre întâmplările povestite în memoriile sale erau inventate. Una dintre cele mai cunoscute cărți ale lui Frey publicate la noi este Prietenul meu Leonard.

SERIAL DOCUMENTAR Jurnalul lui Andy Warhol (2022)

18+ Biografic
Creator: Ben Harris 

Trailer Jurnalul lui Andy Warhol

Bazat pe memoriile lui Andy Warhol, publicate postum, acest portret în șase părți al legendei artei pop americane, de o amploare uimitoare, relatează viața remarcabilă a lui Andy Warhol din perspectiva intimă oferită de jurnalele sale, însoțită de mărturiile celor care l-au cunoscut. Factorul inedit al producției este faptul că Warhol însuși pare să nareze povestea – este vorba de fapt de o IA care i-a învățat vocea.

Fiicele doctorului March (2019) – 28 martie

13+ Feminist
Cu: Laura Dern, Meryl Streep, Saoirse Ronan, Timothee Chalamet, Emma Watson
Regia: Greta Gerwig

Trailer Micuțele doamne

Inspirat de romanul clasic al Louisei May Alcott, Micuțele doamne, filmul urmărește aventurile surorilor March, patru tinere hotărâte să-și conducă singure viețile într-un context social care alocă femeilor rolul de mamă casnică. Naratoarea este un alter ego al scriitoarei, Jo March, sora talentată care vrea să-și publice scrierile, însă este refuzată pentru că acestea nu se conformează tiparului impus de editurile conduse de bărbați.

SERIAL Străina – Sezonul 6 (2022)

16+ Fantezie, Istoric, Dragoste
Cu: Sam Heughan, Catriona Balfe
Creator Ronald D. Moore

Trailer Străina (Outlander) Sezon 6

Serialul Străina, care urmărește călătoriile în timp și aventurile eroinei Claire și ale familiei sale este inspirat de saga Dianei Gabaldon Outlander, operă foarte îndrăgită de fanii genului fantezie. Filmul reconstituie cele mai cunoscute bătălii purtate de englezi și scoțieni în decursul a două secole, văzute din perspectiva personajelor centrale ale poveștii – o asistentă medicală originară din Anglia modernă și nobilul scoțian din secolul 18, de care se îndrăgostește în timpul călătoriilor sale.

farmec.ro

Ready Player One (2021)

16+ SF, Distopic
Cu: Tye Sheridan, Olivia Cooke, Ben Mendelsohn, Lena Waithe
Regia: Steven Spielberg

Trailer Ready Player One

Ready Player One este bazat pe romanul SF omonim al lui Ernest Cline și se petrece într-un univers distopic. În 2045, o mare parte a omenirii folosește OASIS, un simulator de realitate virtuală, pentru a evada din cotidianul dezastruos. Orfanul Wade Watts găsește indicii despre un concurs care dă câștigătorului dreptul de proprietate asupra OASIS. El și aliații săi încearcă să îl finalizeze, înainte ca o corporație malefică să facă acest lucru.

Ghid astrologic pentru inimi frânte – Sezonul 2 (2022)

13+, Romantic, Comedie
Cu: Claudia Gusmano, Michele Rosielo

Trailer Dulcile magnolii

Ghid astrologic pentru inimi frânte este o comedie romantică italiană bazată de romanul omonim al Silviei Zucca. Serialul o are ca protagonistă pe Alice, o tânără fără perspective, singură și dezamăgită. După ce întâlnește un astrolog carismatic, Alice decide să-și găsească sufletul pereche și drumul în viață cu ajutorul indicațiilor astrale.

Miezul Nopții, Pera Palace (2022)

13+ Suspans, Politic
Cu: Hazal Kaya, Selahattin Paşali
Regia Emre Șahin

Trailer Miezul Nopții, Pera Palace (2022)

Filmul Miezul Nopții, Pera Palace recreează epoca în care un hotel celebru și un oraș străvechi au devenit punctul de intersecție al arterelor și intereselor globale – un moment memorabil din istoria Europei si a Orientului Mijlociu. Povestea scrisă de Charles King este narată de o jurnalistă călătoare în timp, care descoperă un complot ce ar putea schimba viitorul Turciei.

Nota bene, dacă nu găsiți în articol link către vreuna dintre cărțile pe care sunt bazate filmele, înseamnă că nu este disponibilă în România nici în engleză, nici în română.

libris.ro

De fiecare dată când cumperi o carte sau altă bucurie prin Răsfoiala, devii ambasador al culturii într-o societate care și-a înstrăinat valorile esențiale.
Cu doar un click, ne ajuți să spunem lumii că noi credem în Carte. Credem în tihna refugiului în care ne adăpostește, în freamătul minții care ne îndeamnă să descoperim totul, în bucuria și râsul cu care ne alină, în puterea ei de a lucra în inimile și mințile noastre pentru Bine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: