DE BASM Strângere de fonduri pentru salvarea a patru biblioteci de provincie

Asociația De Basm lansează luna aceasta o amplă campanie de strângere de fonduri pentru achiziția de cărți destinate bibliotecilor publice din patru localități: Aninoasa și Morărești din județul Argeș, Titu și Conțești din județul Dâmbovița. Inițiativa este motivată statisticile recente care arată că, în mediul rural, numărul bibliotecilor este într-o scădere accentuată (INS). În plus, doar 60% dintre școli au bibliotecă proprie, după cum arată datele din Strategia Națională pentru Dezvoltare Durabilă 2030.

Planul Asociației De Basm este să le ofere copiilor un fond de carte actual care stimulează atenuarea decalajelor în ceea ce privește accesul la educație. Bibliotecile din Aninoasa, Morărești, Titu și Conțești au un fond de carte redus şi învechit, din care lipsesc aproape în totalitate volumele autorilor contemporani de cărți pentru copii şi adolescenţi. În spaţiul bibliotecilor au fost organizate puţine evenimente culturale pentru copii şi au fost vizitate doar de unul sau doi scriitori pentru copii în ultimii zece ani.

Selecția cărților ce vor constitui fondul de carte donat are în vedere preocupările pe care le au copiii la această vârstă (6-10 ani), anume, dorința de a lega prietenii, de a fi împreună, de a-și descoperi și dezvolta talentele. Este vorba despre cărți despre toleranță, perseverență și încredere în sine, necesare mai ales celor care cresc în medii defavorizate. Toți cei interesați să susțină campania sunt invitați să acceseze site-ul asociației și paginile de Facebook și Instagram.

libris.ro

Campania de strângere fonduri pentru achiziția de cărți este parte a unui proiect mai amplu inițiat de Asociația De Basm, care se va derula pe parcursul anului. Sub motto-ul Joacă-ți cartea!, campania va fi urmată de o serie de ateliere educative interactive, concepute şi coordonate de nume cunoscute ale literaturii române pentru copii și tineret, ateliere al căror format va fi transpus într-un kit pedagogic.

Misiunea noastră este aceea de a le oferi copiilor din zonele defavorizate o șansă în plus la educație, prin dotarea bibliotecilor și organizarea de ateliere creative. Veniți alături de noi în proiectul Joacă-ți cartea!, o inițiativă care va duce poveștile în bibliotecile comunale și le va da copiilor încredere în forțele și în șansele lor!,

au declarat reprezentantele Asociației De Basm.

Întregul proiect se va derula în jurul a trei teme care se regăsesc în viața de zi cu zi a fiecărui copil și care îi vor defini parcursul în viață: toleranţa, prietenia și încrederea în sine. Proiectul se înscrie în sfera educației prin cultură și este un demers interactiv care îmbină învățarea prin activități practice de tip artistic – scriere creativă, storytelling, tehnici de ilustrație – cu descoperirea și încurajarea abilităților personale, cu analiza critică și opiniile personale, stimulând implicarea, participarea activă a copiilor și dialogul liber. 

Primul partener care s-a alăturat acestui proiect este Grupul Editorial ART, care va dona cărți către bibliotecile din cele patru localități.

libris.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: