BESTSELLER „Minciuna lui Michelangelo”, de Igor Bergler, peste 150.000 de exemplare vândute în doar şase luni

Volumul „Minciuna lui Michelangelo” de Igor Bergler a atins peste 150.000 de exemplare vândute, depășind astfel recordul anterior de vânzări stabilit de autor cu „Testamentul lui Abraham”, carte care s-a vândut în 95.000 de exemplare, în jumătate de an.

Performanța este cu atât mai remarcabilă cu cât, pe piața românească de carte, termenul bestseller desemnează de regulă titluri care se vând anual în câteva mii de exemplare, nicidecum în zeci de mii. Iar autorii români produc rareori cifre impresionante de vânzări. Astfel, față de cea mai bine vândută carte Humanitas Fiction de anul trecut (2021), care a atins în 12 luni 14.000 mii de volume vândute, cartea lui Bergler s-a vândut în doar șase luni de 10 ori mai bine.

„Legaţi-vă centurile de siguranţă! Fie că sunteţi obişnuiţi cu cărţile acestui fenomen literar unic care este Igor Bergler, fie că îl întâlniţi pentru prima dată! Pentru că «Minciuna lui Michelangelo» vă va face să vă reevaluaţi toate cunoştinţele, vă va face să vă întrebaţi ce ştiţi, de fapt, despre lucruri pe care toţi credem că le cunoaştem, vă va zgudui certitudinile. Cartea aceasta vă va ţine în suspans, vă va emoţiona, vă va face să râdeţi, să plângeţi, să vă temeţi, să vă reevaluaţi valorile. Cum se zice la noi, e «mind-blowing». Pentru că dacă n-aţi citit Minciuna lui Michelangelo înseamnă că n-aţi citit nimic!”, spune Jean Harris, traducatoarea în engleză a cărţilor lui Igor Bergler.

libris.ro

Despre Minciuna lui Michelangelo, de Igor Bergler

Cartea împleteşte istoria reală cu elemente ficţionale, încât este aproape imposibil să distingi cât este adevăr şi cât intervenţia autorului. Cititorul va afla lucruri interesante despre istoria creştinismului, despre Renaştere şi ce a descoperit cel mai mare artist din istorie, Michelangelo, şi de ce secretul său a fost atât de bine ascuns timp de 500 de ani.

Noul thriller al autorului român îl are din nou în centrul atenţiei pe strălucitul profesor Charles Baker, care trebuie să dezlege o nouă conspiraţie mondială. De această dată şi mai complexă decât cele din cărţile precedente: cea mai mare conspiraţie din istorie – inventarea şi impunerea creştinismului.

Asasinarea mai multor cardinali la Roma stârneşte panică în Cetatea Eternă. Vaticanul e deja ros de scandaluri nesfârşite de corupţie şi pedofilie, iar creştinismul pierde adepţi într-un ritm îngrijorător. În spatele acestor execuţii ritualice, complicate de uciderea altor cardinali în Mexic, se află o conspiraţie terifiantă şi un secret devastator pentru Biserică, ascuns într-un document descoperit de Michelangelo Buonarroti, cu cinci sute de ani în urmă. Contracronometru, cu o presiune uriaşă asupra lor, serviciile secrete italiene sunt puse în faţa unui puzzle de informaţii care trimit la profesorul Charles Baker care își vizitează rudele recent descoperite din familia nobiliară Visconti, la Palmanova. Profesorul american şi Columbus Clay – detectivul care nu uită niciodată nimic – sunt prinşi în mrejele celei mai mari conspiraţii din istorie, ţesută de-a lungul a două milenii de Biserică. Secretul lui Michelangelo are un potenţial atât de exploziv, încât simpla lui dezvăluire ar putea transforma întreaga creştinătate în scrum.

Despre Igor Bergler

Igor Bergler (n. 1970, Reșita) este scriitor, regizor, realizator de televiziune, critic de film și specialist în marketing. Este doctor în Naratologie si in Științe Economice și a fost de-a lungul timpului profesor la diverse universități. A scris cele mai vândute romane românesti din ultimii 30 de ani, Biblia pierdută și Testamentul lui Abraham, primele volume din seria Charles Baker. Până acum drepturile pentru Biblia pierdută au fost vândute în peste 30 de țări, fenomen fără precedent pentru o carte scrisă în limba română.

Biblia pierdută„, apărut în România în 2015, a stabilit un record de 270.000 de exemplare vândute. A fost depăşit de „Testamentul lui Abraham„, publicat în 2017. Acesta din urmă deţine în acest moment recordul în preferinţele cititorilor, cu peste 300.000 de exemplare vândute anual numai pe piaţa românească. Ambele romane au primit votul publicului pentru „Cea mai râvnită carte“ la Târgul Internaţional Gaudeamus în anii 2015 şi 2017. Acelaşi premiu, care îl plasează pe primul loc în preferinţele publicului, l-a primit în 2018 şi volumul de povestiri „6 poveşti cu draci”. „Minciuna lui Michelangelo – Catedrala în flăcări” este al treilea roman din seria „Charles Baker” şi va fi urmat în 2022 de „Minciuna lui Michelangelo – Profeţi şi sibile”.

libris.ro

De fiecare dată când cumperi o carte sau altă bucurie prin Răsfoiala, devii ambasador al culturii într-o societate care și-a înstrăinat valorile esențiale.
Cu doar un click, ne ajuți să spunem lumii că noi credem în Carte. Credem în tihna refugiului în care ne adăpostește, în freamătul minții care ne îndeamnă să descoperim totul, în bucuria și râsul cu care ne alină, în puterea ei de a lucra în inimile și mințile noastre pentru Bine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: