LANSARE ONLINE “Încotro ne îndreptăm”, de Pavel Nedelcu, volum câștigător la Concursul de Debut Literar Primul Roman

Miercuri, 16 martie, de la ora 18:00, va avea loc lansarea romanului Încotro ne îndreptăm de Pavel Nedelcu, câștigător al premiului al II-lea la concursul de debut literar, „Primul roman”, organizat de Editura Litera.

Evenimentul online va fi transmis live pe pagina Facebook a colecției Biblioteca de Proză Contemporană. Alături de autor vor fi prezente Emanuela Ilie, critic literar și conferențiar la Facultatea de Litere, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și Luiza Negură, profesor de Limba și literatură română și masterandă la UAIC.

Încotro ne îndreptăm, de Pavel Nedelcu, spune povestea domnului Franz, a cărui viață se transformă în coșmar, într-o zi complicată ca un labirint. Pe urmele sale se află un narator ironic și hotârât să urmărească necruțător toate detaliile.

Înainte de orice altceva, Încotro ne îndreptăm mi se pare o carte despre sfâșierea interioară continuă, deruta alimentată de o alteritate ostilă și conflictele insolvabile ale unui eu traumatizat exact de cei care ar trebui să îl protejeze. Adică, pe scurt, despre criza identitară perpetuă. (Emanuela Ilie)

„Inteligent, extravagant, uneori plictisit, niciodată plictisitor, combinând cuvintele cu dezinvoltura cu care un erou de western învârteşte pistolul pe un deget, îl ia mereu prin surprindere pe cititor.” (Alex Ștefănescu)

Despre Pavel Nedelcu

𝐏𝐚𝐯𝐞𝐥 𝐍𝐞𝐝𝐞𝐥𝐜𝐮 (n. 1993) este traducător, critic literar și prozator din grupul LiterNautica, multipremiat pentru povestirile sale la diferite concursuri literare, organizate de PEN România, revista Tribuna, revista Apostrof etc. Cele mai cunoscute scrieri ale sale au fost publicate în volumul Treisprezece. Proză fantastică (2021). Romanul său de debut Încotro ne îndreptăm a primit Premiul al II-lea la concursul „Primul roman“ organizat de Editura Litera.

curteaveche.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: