ZIUA POEZIEI Recital de lectură & atelier de scriere creativă la Muzeul Național al Literaturii Române

Adoptată de UNESCO în cadrul Conferinței Generale de la Paris, din 21 martie 1999, Ziua Internațională a Poeziei este sărbătorită an de an la Muzeul Național al Literaturii Române evenimente care încurajează diversitatea lingvistică și continuă tradiția recitalurilor poetice.

Promovarea lecturii și a scrisului poeziei, întâlnirea cu muzica, teatrul, pictura, filmul și fotografia, se petrec anul acesta la MNLR în premieră în prezența unor autori ucraineni. Aceștia se alătură poeților români, belgieni, francofoni și neerlandofoni care vor participa la recitalul de lectură. Tot o premieră va fi și atelierul de scriere creativă susținut de scriitoarea Ioana Nicolaie.

libris.ro

Poezia unește și aduce laolaltă scriitori din diverse țări, care au expresii poetice diferite și care fac parte din generații și/sau școli literare diferite. În perioade de război sau criză, literatura a reușit să ajute oamenii să supraviețuiască ororilor și să redea speranța, mesaj pe care MNLR dorește să-l transmită cu această ocazie.

Iubitorii scrisului și poeziei care vor participa, în seara de 21 martie 2022, la atelierul de scriere creativă, de la ora 18.00, la sediul expoziției de bază a MNLR (St. Nicolae Crețulescu 8) vor avea ocazia să se exprime în scris și să „vadă” în interiorul unui poem împreună cu scriitoarea Ioana Nicolaie.

De la ora 19.00, cititorii sunt invitați la un recital de lectură, un eveniment hibrid, la care participă poeții: Ioan Es. Pop, Daryna Gladun (video), Doina Ioanid, Jan H. Mysjkin (video), Ioana Crăciunescu, Iya Kiva (video), Radu Sergiu Ruba, Yves Namur (video), Mina Decu, Daniel Bănulescu, Vincent Tholomé (video), Teodor Dună și Lesyk Panasiuc (video).

Intrarea este liberă. Pentru înscrieri și detalii, contactați MNLR pe email sau WhatsApp la 0736.598.451.

lensa.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: