Începând din acest weekend și până la final de aprilie, nostalgicii „Generaţiei Millennials” și cei mai tineri, dar curioși să afle cum se trăia acum treizeci de ani sunt așteptați la Mega Mall București. Muzeul temporar prezintă cele mai populare simboluri ale “generaţiei cu cheia de gât” și, în premieră, o selecție de fotografii făcute în perioada de tranziție către capitalism.
Muzeul Pop – Up dedică luna aprilie celor care și-au trăit copilăria în anii ‘80 – ‘90
De la simboluri precum Michael Jordan, jocurile copilăriei sau jocurile de tip Pac-Man, Tetris, Mario şi Tamagotchi, la desenele de la Cartoon Network și la felul în care şcoala și viaţa socială erau percepute în anii ‘80 – ‘90, expoziţia propune o abordare retrospectivă asupra obiectelor și obiceiurilor care au definit această generaţie.
Abordând experienţe pe care fiecare membru al generaţiei cunoscute și sub numele Millennials le-a trăit, combinând arta şi creativitatea, muzeul construieşte un mediu interactiv, amuzant şi nostalgic pentru vizitatori. Camerele şi elementele din muzeu reprezintă fundalul perfect pentru un spaţiu distractiv pentru toată familia.
Zonele tematice ale expoziţiei sunt special amenajate astfel încât să le reamintească vizitatorilor de perioada Oracolelor sau de muzica iubită în acea perioadă. De la Backstreet Boys și Enrique Iglesias la Marilyn Manson, de la filmele şi desenele animate urmărite – „Singur Acasă”, „Sailor Moon”, „Scarry Movies” sau „American Pie” la cărți, reviste cu abţibilduri, casete şi celelalte obiecte ce definesc milenialii.
Camera „Pop Culture – ritmurile unei generaţii” prezintă o întreagă colecţie de postere cu vedete apreciate în adolescenţă. “Generația în blugi” se va bucura să descopere piesele vestimentare ale acelor ani. Incursiunile în camerele „Disco Bairam” sau „Jocurile Copilăriei” vor arăta vizitatorilor ce se ascunde în spatele personalităţii şi gusturilor unui milenial.
Pe lângă obiectele-simbol ale generaţiei – electronice, jocuri, suveniruri, haine, cărţile copilăriei, expoziția prezintă şi o retrospectivă ilustrată cu zeci de fotografii de presă, nepublicate până acum. Imaginile surprind perioada de tranziţie de la societatea comunistă la cea capitalistă. Muzeul temporar mai include și o selecție de benzi desenate ale ilustratorilor ce au făcut deliciul copilăriei în anii ’90.
Printre expoziţiile găzduite anterior de Mega Mall au fost „Muzeul Jucăriilor”, „Can Art&Design Festival”, „Şcoala de altădată”, muzeul pop-up „Made in RO: publicitate şi branduri româneşti”, „Maşini de Altădată”, „Zăpezile de Altădată”, „Poveşti de Iubire”, „Mega Expoziţia Mini Maşinilor” şi „România la Jocurile Olimpice”.