CINEMA Adaptarea animată după “Ferma Animalelor”, de George Orwell, va fi regizată de actorul Andy Serkis, regizor al ultimului film Venom

Andy Serkis (Venom: Să fie carnagiu) va regiza o adaptare animată a nuvelei clasice a lui George Orwell, Ferma animalelor. Producția este în curs de desfășurare la Cinesite, companie care sărbătorește cea de-a 30-a aniversare ca lider mondial în domeniul animației, scrie Deadline.com.

libris.ro

Despre “Ferma animalelor”, de George Orwell

Fabula distopică publicată în 1945 urmărește cum un grup de animale domestice se revoltă împotriva omului la ferma căruia trăiesc, în speranța că vor crea o societate în care să fie egale, libere și fericite. Democrația proaspăt inaugurată în curtea omului se transformă rapid în aceeași ordine politică pe care animalele o condamnaseră.

Cartea lui Orwell fost desemnată de revista Time Magazine una dintre cele mai bune 100 de scrieri în limba engleză, publicate între 1923 și 2005, și i-a adus lui Orwell un premiu Retro – Hugo. A fost anterior adaptată pentru radio și pentru scenă, apoi pentru cinema în 1954 și într-un film de televiziune TNT, în 1999.

Ferma animalelor, George Orwell

Ceea ce distinge fabula lui Orwell de altele povești cu tâlc similare este modul paradoxal în care scriitorul a reușit să “traducă” într-o narațiune simplă, ușor de înțeles, chiar și de către copii, teme importante ale vieții adulte – relațiile cu autoritatea, căutarea independenței, corupția morală adeseori inevitabilă.

farmec.ro

Despre filmul de animație Ferma animalelor

Nicholas Stoller a adaptat scenariul pentru filmul lui Serkis, care se pregătește deja de mult timp, pentru Netflix. Producătorii vor fi Adam Nagle (Paws of Fury: The Legend of Hank), Dave Rosenbaum (Hitpig) și Jonathan Cavendish (Mowgli: Legenda junglei).

„Sperăm să facem versiunea noastră a capodoperei mereu actuale a lui Orwell, puternică din punct de vedere emoțional, plină de umor și potrivită pentru toate vârstele. O poveste nu doar pentru vremurile noastre, ci și pentru generațiile care vor veni,”

a declarat Andy Serkis.

„Încă din 1945, când George Orwell a publicat pentru prima dată Ferma Animalelor, povestea a rămas relevantă și un instrument cheie în înțelegerea modului în care funcționează lumea”,

a adăugat producătorul Adam Nagle.

Andy Serkis este un actor nominalizat la Emmy și Globul de Aur, care a regizat anterior lungmetraje precum Venom: Să fie Carnagiu, Mowgli: Legenda junglei și Rămâi (2017). Cel mai recent a apărut în rolul lui Alfred în filmul lui Matt Reeves, Batman.

În fotografia principală Andy Serkis în rolul Lumpy din King Kong, regizat de Peter Jackson

bestvalue.eu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: