NETFLIX 10 filme și seriale bazate pe cărți. Selecția lunii aprilie

Cam modest în filme bazate pe cărți acest aprilie (2022) la Netflix. În afară de romanticul Între lumi – care pare bunicel – și de Anatomia unui scandal, pe care l-am văzut și este excelent, lista de filme inspirate de cărți a lunii la Netflix include ecranizări mai degrabă neremarcabile, motiv pentru care nici nu le-am inclus.

Am păstrat totuși pentru fanii genurilor adaptările TV ale unor romane populare (Acea Zi, de Blanka Lipinski sau Destine furate a lui Harlan Coben). Eu mă coi consola cu documentarul despre Henry Miller și emisiunea dedicată minunatei Viola Davis, găzduită de Oprah.

libris.ro

SERIAL Anatomia unui scandal (2022)

16+ Thriller psihologic
Cu: Sienna Miller, Michelle Dockery, Rupert Friend
Regia: S.J. Clarkson

Anatomia unui scandal trailer

Bazat pe romanul omonim de Sarah Vaughan, Anatomia unui scandal este un excelent thriller psihologic a cărui acţiune se derulează parțial în sala de judecată, urmărind un proces de viol. Filmul explorează lumea elitei britanice văzută prin prisma unui scandal petrecut la graniţa dintre justiţie şi privilegii. James şi Sophie Whitehouse trăiesc într-un univers în care totul pare minunat. Ministru în parlament şi soț și tată iubitor acasă, James pare să se afle pe un drum al succesului, până când un secret scandalos îi dă lumea peste cap.

Cartea Anatomia unui scandal de Sarah Vaughan este redusă 65% zilele acestea, la editură.

SERIAL Moștenitorii pământului (2022)

16+ Epocă, Dramă
Cu: Yon Gonzales, David Solans, Elena Riviera

(trailer disponibil doar pe Netflix)

Bazat pe thrillerul omonim al lui Indefonso Falcones, Moștenitorii pământului este povestea vieții lui Hugo Llor. Fiul unui marinar decedat, Hugo este protejat de Arnau Estanyol, protagonistul primului bestseller al lui Falcones, Catedrala Mării (ecranizat și el, tot la Netflix). Hugo visează să lucreze toată viața în atelierele navale regale, unde sunt construite și reparate corabiile coroanei din Aragon.

DOCUMENTAR Henry Miller, profetul dorinței (2017)

16+ Biografic
Cu: Henry Miller, Erica Jong, Tom Schiller
Regia: Gero Von Boehm

Trailer Henry Miller, profetul dorinței

Am inclus în lista de luna aceasta documentarul despre Henry Miller, deși nu e bazat pe o carte, pentru că nu puteam rata un film despre unul dintre cei mai controversați și apreciați scriitori americani ai secolului trecut. Miller a fost provocator, non-conformist și un mare dușman al… Americii. Recomandăm oricare dintre Tropice, dacă încă nu l-ați cunoscut pe obraznicul Henry.

top-shop.ro

Între lumi (2019)

16+ Romantic, SF
Cu: Joey King, Kyle Allen, Kim Dickens
Regia: Arie Posin

Trailer The in between Netflix

Inspirat de cartea lui Marc Klein, autor care semnează și scenariul filmului, Între lumi este un SF romantic care-i are ca protagoniști pe doi tineri pasionați de artă, în toate formele ei. După ce a trecut prin familii adoptive în cea mai mare parte a copilăriei, Tessa nu crede că merită dragostea cuiva. Totul se schimbă atunci când îl întâlnește la cinema pe Skylar, un romantic veritabil.

365 de zile, Acea zi (2022) – apare în 27 aprilie

18+, Senzual, Romantic
Cu: Anna – Maria Sieklucka, Michel Morrone
Creator: Barbara Bialowas, Thomasz Mandes

Trailer 365 de zile Acea zi film Netflix

Al doilea roman al trilogiei create de Blanka Lipinski, 365 de zile, recunoscut în lume drept varianta poloneză a filmului 50 de umbre ale lui Gray, o găsește pe eroina Laura Biel în Sicilia, unde pare că trăiește o iubire ca în povești, alături de Massimo. Este pe cale să afle că este aproape la fel de simplu să-ți distrugi viața precum este să te îndrăgostești. Mai ales după ce îl cunoaște pe fratele geamăn al lui Massimo, Adriano, și este răpită de Marcelo „Nacho” Matos, fiul unei familii mafiote spaniole.

SERIAL Nume de cod S-245 (2019) – apare în 20 aprilie

16+ Postapocaliptic, Suspans
Cu: Kıvanç Tatlıtuğ, Özge Özpirinçci, Meriç Aral
Regia: Umut Aral

Trailer Nume de cod S 245

Nume de cod S-245, spin-off turcesc al serialului Netflix Into the Night, este inspirat de cartea SF The Old Axolotl a lui Jacek Dukaj. După ce o catastrofă afectează Pământul, biologul marin Arman și echipa sa, care se aflau într-o misiune de cercetare, ajung într-un submarin militar. Aici trebuie să rămână uniți și să lupte pentru a supraviețui unei conspirații. În timp ce încearcă să afle care este misiunea reală a submarinului, Arman intră în conflict cu Umut, comandantul secund al navei.

watchshop.ro

SERIAL Regina Albă (2013)

16+ Dramă istorică
Cu: Amanda Hale, Faye Marsey, James Frain
Regia: James Kent

Trailer Regina albă

Ficțiunea istorică este genul favorit al britanicilor, atât în materie de cărți, cât și de filme. Regina albă, partea a doua a trilogiei istorice The Cousins War de Phillippa Gregory, urmărește conflictul dintre Casele York și Lancaster din Anglia secolului 15.

Regina Albă este o poveste despre dragoste și suferință, seducție și decepție, trădare și crimă, care urmărește destinele a trei personaje: Elizabeth Woodville, Margaret Beaufort și Anne Neville. Fiecare dintre ele luptă pentru putere, indiferent de prețul pe care trebuie să îl plătească.

Oprah și Viola (2022) – apare în 22 aprilie

16+ Autobiografic
Cu: Viola Davis, Oprah Winfrey

Memoriile talentatei actrițe Viola Davis, Finding me, sunt pretextul pentru o discuție captivantă despre viața de actor, dar și despre viață, dincolo de scenă, găzduită de megastarul de televiziune Oprah Winfrey. Creatoarea celui mai vizionat show TV american este cunoscută și ca organizatoarea unui club de carte urmărit de milioane de cititori.

Acum e acum (2022)

13+, Comedie romantică
Cu: Ludovica Francesconi, Giancarlo Commare
Regia: Claudio Norza

Trailer Acum e acum (Sempre piu bello)

Viața orfanei Marta este în joc din cauza bolii cu care se luptă de câțiva ani și după ce a suferit o operație majoră. Iubitul ei, Gabriele, așteaptă nerăbdător să se trezească din coma indusă. Filmul regizat de Claudio Norza este inspirat de povestea de dragoste Sempre piu bello, scrisă de Eleonora Gaggero.

SERIAL Destine furate – apare în 22 aprilie

16+ Suspans, Polițist
Cu: Magdalena Boczarska, Leszek Lichota, Krzysztof Oleksyn
Creator: Harlan Coben

Trailer Destine furate Netflix

Destine furate este un serial polițist bazat pe o carte a scriitorului Harlan Coben. Într-un cartier liniștit din suburbiile Varșoviei, viața idilică a locuitorilor ia sfârșit brusc, odată cu dispariția adolescentului Adam și cu moartea prietenului său. Părinții lui Adam vor găsi răspunsuri la întrebări pe care nu au vrut niciodată să și le pună.

Nota bene – Dacă nu găsiți în acest articol link către vreuna dintre cărțile pe care sunt bazate filmele, înseamnă că nu este disponibilă la noi nici în engleză, nici în română.

N-ai găsit ceva pe gustul tău?

În fiecare lună, publicăm o nouă listă cu filme bazate pe cărți. Aici le găsești pe toate.

perfect-tour.ro

De fiecare dată când cumperi o carte sau altă bucurie prin Răsfoiala, devii ambasador al culturii într-o societate care și-a înstrăinat valorile esențiale.
Cu doar un click, ne ajuți să spunem lumii că noi credem în Carte. Credem în tihna refugiului în care ne adăpostește, în freamătul minții care ne îndeamnă să descoperim totul, în bucuria și râsul cu care ne alină, în puterea ei de a lucra în inimile și mințile noastre pentru Bine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: