NOAPTEA MUZEELOR va fi în 14 mai 2022. Peste 170 de muzee, galerii, castele și centre culturale vor fi deschise de sâmbăta muzeelor

Când e Noaptea Muzeelor 2022?

Ediția a 18-a a Nopţii Muzeelor va avea loc anul acesta sâmbătă, 14 mai 2022. Iubitorii de cultură sunt așteptați la expoziţii, intervenţii şi experimente artistice, proiecţii, spectacole, ateliere, concerte, tururi interactive, toate în format fizic, după două ediţii în care întâlnirea cu publicul a fost limitată.

Ca în fiecare an, intrarea la evenimentele Noaptea Muzeelor este gratuită, în limita programului de vizitare anunțat de organizatori. În mod tradițional, în sâmbăta desemnată, muzeele și celelalte instituții participante își deschid porțile după-amiaza și încheie programul la miezul nopți ori spre dimineață.

libris.ro

Program Noaptea Muzeelor 2022

Sâmbătă, 14 mai 2022, Muzeul Național al Literaturii Române (MNLR) și Rasfoiala.com invită cititorii la Noaptea Muzeelor, să petreacă, timp de șase ore, de la 18.30 la 00.30, experiențe senzoriale și literare într-un muzeu al cuvântului rostit, scris și imaginat! 

Rasfoiala.com a pregătit vizitatorilor de noapte trei spații de intimitate cu lectura și cartea, câte unul la fiecare nivel al clădirii. În grădina muzeului, cititorii sunt invitați la cabina foto decorată cu cărți, unde elfii de serviciu vor face pentru ei cele mai livrești fotografii. Spațiul de tihnă & lectură Răsfoiala, de la etajul întâi, îi va răsfăța cu noi apariții editoriale și povești captivante. La mansardă, îi așteaptă o întâlnire cu un autor necunoscut – Blind Date with a Book. Alegi tu cartea sau te alege ea pe tine?

Anul acesta, evenimentele din Noaptea Muzeelor vor fi oferite iubitorilor de cultură, mici şi mari, în peste 170 de muzee şi case memoriale, galerii şi grădini de artă, institute şi centre culturale, rezidenţe, saloane şi studiouri creative, spaţii ale memoriei, castele, palate, cetăţi, mori, teatre, universităţi, cinematografe, biblioteci, primării și case ale experimentelor din toată ţara.

După cele două ediţii online sau hibrid (fizic şi online) din pandemie, evenimentele găzduite de muzee şi organizaţii culturale vor fi deschise vizitatorilor în a doua sâmbătă a lunii mai, până noaptea târziu, în buna tradiţie a Nopţii Muzeelor europene.

Sunt pregătite peste 120 experiențe culturale speciale, în acest moment, care vor avea loc în aproximativ 80 de localităţi din 38 de judeţe în toată ţară, fie ele mari centre culturale, oraşe, comune sau chiar sate. În Bucureşti, circuitul Nopţii Muzeelor include până acum recomandări pentru peste 50 de de muzee şi entităţi culturale prietene, care s-au pregătit cu nenumărate intervenţii artistice, proaspete şi interactive.

farmec.ro

La această ediţie, Cluj-Napoca oferă în Noaptea Muzeelor 13 spaţii de întâlnire cu vizitatorii, iar în Iaşi publicul poate alege din 6 oferte culturale înregistrate până acum.

Detalii complete şi actualizate despre organizarea generală şi programul evenimentelor din 14 mai vor fi disponibile pe canalele Noaptea Muzeelor şi pe reţelele de comunicare ale instituţiilor culturale participante.

Iniţiată în urmă cu 18 ani de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa, patronat de Consiliul Europei, de UNESCO şi de Consiliul Internaţional al Muzeelor, Noaptea Muzeelor este organizată anual pe plan european, iar în România de către Reţeaua Naţională de Muzeelor (RNMR).

Noaptea Muzeelor este una dintre cele mai apreciate mărci culturale şi este organizată anual de Reţeaua Naţională de Muzeelor din România (RNMR).

libris.ro

Un gând despre „NOAPTEA MUZEELOR va fi în 14 mai 2022. Peste 170 de muzee, galerii, castele și centre culturale vor fi deschise de sâmbăta muzeelor

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: