NETFLIX Filme și seriale bazate de cărți. Selecția lunii iunie.

Avem filme și seriale bazate pe cărți din toate genurile, pentru toate vârstele și gusturile în luna iunie pe Netflix. Iată doar trei, cele mai bune dintre ele:

  • “Va curge sânge”, film pentru care Daniel Day Lewis a luat Oscarul, cel mai bun actor în rol principal.
  • Ecranizarea unei povestiri scurte de George Saunders (câștigător Pulitzer Prize), Spiderhead
  • Sully”, istoria reală a unei aterizări de urgență pe râul Hudson din New York

perfect-tour.eu

SERIAL Să te ucid

16+ Adolescenți, Fantezie, Dragoste
Cu: Sarah Catherine Hook, Imani Lewis și Elizabeth Mitchell.
Creator: Victoria Schwab

Trailer serial Să te ucid

Prima dată n-o uiți niciodată. Când vine vremea să ucidă pentru prima dată, Juliette, o adolescentă vampir, pune ochii pe Calliope, o fată proaspăt sosită în oraș. Însă, spre surpriza ei, Calliope este vânător de vampiri. Amândouă descoperă că nu este ușor să ucizi, dar este mult prea ușor să te îndrăgostești.

Să te ucid, First Kill în original, este inspirat de povestirile cu vampiri ale Victoriei Schwab aka VE Schwab. Deși cărțile autoarei au fost traduse la noi, antologia care include aceste povestiri nu e printre ele.

Spiderhead (2022) – apare pe 17 iunie

16+ SF, Thriller
Cu: Chris Hemsworth, Miles Teller, Jurnee Smollett
Regia: Joseph Kosinski

Spiderhead trailer

Spiderhead explorează legătura puternică care se creează între doi deținuți (Miles Teller și Jurnee Smollett) dintr-o închisoare ultramodernă în care li se administrează medicamente care influențează emoțiile. Filmul este regizat de Joseph Kosinski (Top Gun: Maverick) și bazat pe nuvela scrisă de George Saunders Evadare din Cap-de-Păianjen, publicată în volumul Zece decembrie.

Luptând cu destinul (2014)

16+ Mister, SF
Cu: Ethan Hawke, Sarah Snook, Noah Taylor
Regia: Michael & Peter Spierig

Trailer Prințesa albă

Bazat pe povestirea All you zombies, de Robert A. Heinlein, filmul spune povestea unui agent special, membru al unui grup de elită, care călătorește în timp pentru a împiedica infracțiunile înainte ca acestea să facă victime. După ce a suferit un accident grav, The Barkeep (Ethan Hawke) se întoarce în anii 70 pentru a preveni un atentat terorist. Atacatorul este ultima persoană pe care ar fi suspectat-o și ultima pe care o poate opri.

SERIAL The Umbrella Academy Sezonul 3 (2022) – apare pe 22 iunie

16+ SF, Adolescenți
Cu: Elliot Page, Tom Hopper
Creator: Steve Blackman

Trailer Umbrella Academy sezonul 3

Inspirat de romanul grafic omonim a lui Gerard Way, serialul urmărește aventurile familiei de supereroi create de inventatorul milionar Reginald Hargreeves. Cei șapte excentrici din Umbrella Academy au fost salvați de binefăcătorul lor dintre 43 de copii extraordinari care născuți spontan de femei care anterior nu dăduseră niciun semn de sarcină. La aproape un deceniu de la prima lor misiune, academia se desființează, dar când Hargreeves moare subit, frații se reunesc pentru a salva lumea.

SERIAL Eu, acuzatul (2021)

16+ Crimă, Polițist
Cu: Samuel Adewunmi, Sophie Wilde, Bucky Bakray

Trailer Eu, acuzatul

Bazat pe romanul polițist Eu, acuzatul de Imran Mahmood, filmul spune povestea unui tânăr care se află în boxa acuzaților acuzat de crimă. Acesta și-a concediat avocatul înaintea pledoariei finale și acum se apără singur. Ne spune o poveste de dragoste cu o fată pe nume Kira. Povestea lor de dragoste se destramă, când ea dispare, iar căutarea ei sfârșește prin a-l implica în lumea interlopă a Londrei.

apiland.ro

Va curge sânge (2007)

OSCAR 16+ Acțiune, Suspans
Cu: Daniel Day Lewis, Paul Dano, Dillon Freasier
Regizor: Paul Thomas Anderson

Trailer Va curge sânge

Inspirat vag de romanul Oil! scris de Upton Sinclair, Va curge sânge i-a adus lui Daniel Day Lewis consacrarea, respectiv Oscarul pentru cel mai bun actor în rol principal. Personajul pe care îl întruchipează este Daniel Plainview, miner devenit petrolist de ocazie care caută cu orice preț să se îmbogățească în timpul boomului petrolier din California de Sud de la sfârșitul secolului 19.

SERIAL O mamă perfectă (2022)

16+ Polițist, Dramă
Cu: Julie Gayet, Tomer Sisley
Regia: Fred Garson

Trailer O mamă perfectă

O fată își sună părinții ca să le ceară ajutorul. Este într-o situație cumplită – a petrecut o noapte cu un tip cunoscut la facultate, iar dimineața s-a trezit lângă cadavrul lui. E speriată, convocată la Poliție și nu pricepe ce s-a petrecut și ce are de făcut. Dar nevinovăția ei nu este atât de certă cum cred părinții ei, gata să facă orice pentru a-și proteja fiica.

Serialul este inspirat de thrillerul Ninei Darnton, The perfect mother.

Sully (2016)

16+ Dramă, Inspirat de fapte reale
Cu: Tom Hanks, Aaron Eckhart
Regia: Clint Eastwood

Trailer Sully 2016

Filmul Sully, inspirat de cartea de memorii Highest duty a pilotului american Chester Sullenberger, este istoria reală a unei aterizări de urgență realizate de Sullenberger, în ianuarie 2009. Acesta a reușit să îi salveze pe toți pasagerii zborului US Airways 1549 făcând aeronava să aterizeze în siguranță pe râul Hudson din New York. Toți cei 155 de pasageri și echipajul au supraviețuit, majoritatea suferind doar răni minore.

Last Looks (2021)

16+ Polițist, Noir
Cu: Mel Gibson, Charlie Hunnam, Moren Baccarin
Regia: Tim Kirkby

Trailer Last Looks

Last looks este inspirat de romanul omonim, cartea de debut al lui Howard Michael Gould care a scris și scenariul filmului. Spune povestea ex – polițistului Waldo, angajat să investigheze moartea suspectă a unei femei, soția unui star TV alcoolic și aparent lipsit de scrupule. Dovezile îl indică pe văduv, însă cineva vrea prea mult ca ancheta lui Waldo să se termine înainte ca acest lucru să fie infirmat sau confirmat.

Dragoste și gelato (2022) – apare în 22 iunie

13+ Adolescenți, Dragoste
Cu: Susanna Skaggs, Tobia de Angelis
Regia: Brandon Camp

Trailer Love & gelato 2022

Bazat pe romanul de debut cu același nume de Jenna Evans Welch, filmul o urmărește pe Lina, o tânără care, înainte să înceapă facultatea, pleacă la Toscana pentru a îndeplini dorința mamei sale muribunde de a-și întâlni tatăl. Ce fel de tată stă departe de familia lui timp de șaisprezece ani, se întreabă fata. Înainte de a se întoarce acasă, găsește jurnalul mamei sale și descoperă o lume care îi schimbă viața.

Nota bene, dacă nu găsiți în articol link către vreuna dintre cărțile pe care sunt bazate filmele, înseamnă că nu este disponibilă în România nici în engleză, nici în română.

lensa.ro

De fiecare dată când cumperi o carte sau altă bucurie prin Răsfoiala, devii ambasador al culturii într-o societate care și-a înstrăinat valorile esențiale.
Cu doar un click, ne ajuți să spunem lumii că noi credem în Carte. Credem în tihna refugiului în care ne adăpostește, în freamătul minții care ne îndeamnă să descoperim totul, în bucuria și râsul cu care ne alină, în puterea ei de a lucra în inimile și mințile noastre pentru Bine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: