BUCUREȘTI Serata Nemira cu scriitorul Bogdan Munteanu și cititorii

Bogdan Munteanu, autorul romanului Stai jos sau cazi care popularizează tema epilepsiei, se va întâlni cu cititorii săptămâna viitoare, la București. Iubitorii de lectură sunt așteptați joi, 16 iunie, de la ora 19:00, pe terasa librăriei Humanitas Kretzulescu, într-o atmosferă relaxată, estivală, cu chef de povești și împărtășiri.

La discuția despre Stai jos sau cazi, cea mai recentă carte semnată de scriitorul timișorean, apărută primăvara aceasta, vor fi prezente, alături de Bogdan, criticul literar Luminița Corneanu și Eli Bădică, coordonatoarea n’autor, colecția editurii Nemira dedicată literaturii române.

perfect-tour.ro

Despre „Stai jos sau cazi”

Am scris despre cartea lui Bogdan Munteanu imediat ce a apărut, în martie 2022. Ne-am bucurat să regăsim în acest volum nou aceeași scriitură tandră și plină de umor care ne-a trimis, cu povestiri dulci, înapoi în copilărie, adolescență sau prin tinerețile naive și atotînvingătoare. Și ne-am emoționat să aflăm ceva în plus – o mărturie curajoasă și demnă despre viața cu o boală despre care nu știm mai nimic, epilepsia. Epi, cum i se spune în carte, pe scurt, ca să pară mai puțin fioroasă.

Stai jos sau cazi e un micro roman de treisprezece capitole, scrise la persoanele întâi și a treia despre ce înseamnă să suferi de epilepsie. Ce înseamnă să o învingi și pe urmă să te învingă ea. Și apoi să-ți revii și s-o iei de la capăt. Ce înseamnă să trăiești tu zi de zi cu ea și cum e să se trăiască cu tine.

Citește aici întreaga recenzie.

Despre autor

Bogdan Munteanu s-a născut în 1979, la Arad. A publicat trei volume de povestiri, printre care Ai uitat să râzi (Nemira, 2016). Scrierile sale au apărut în antologii din România, Germania, Turcia, Serbia și Marea Britanie. A moderat întâlnirile „Ce mai faci, scriitorule?“, organizate de librăria Cărturești. A fost curator al componentei „Poezie de stradă“, în cadrul programului cultural Memoriile Cetății. Locuiește în Timișoara și lucrează în domeniul IT.

top-shop.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: