PROGRAM STRĂZI DESCHISE 2-3 iulie. Calea Victoriei și Bucureștii Noi găzduiesc din nou spectacole, concerte și evenimente stradale

Străzi deschise revine în 2-3 iulie cu evenimente artistice pe Calea Victoriei şi, pentru a doua oară, în cartierul Bucureştii Noi cu spectacole şi activităţi sportive de-a lungul spaţiului de promenadă de pe bulevardul principal din sectorul 1.

watchshop.ro

Zone pietonale Străzi deschise 2-3 iulie 2022:

În weekendul 2-3 iulie, „Străzi deschise” instaurează trasee pietonale, între orele 09:00 şi 22:00 în următoarele zone:

• Calea Victoriei între Piaţa Victoriei şi Splaiul Independenţei;

• Bulevardul Bucureştii Noi între Strada Jimbolia şi Strada Subcetate.

Program Străzi deschise 2-3 iulie 2022

Programul artistic al primului weekend din iulie la Străzi deschise cuprinde:

 • teatru pentru copii,
 • teatru de păpuşi
 • teatru itinerant
 • invitaţii la lectură
 • activităţi sportive şi
 • ateliere pentru copii pe traseele pietonale din Calea Victoriei şi bulevardul Bucureştii Noi.
 • numerele de magie şi circ,
 • dans contemporan şi
 • concerte de muzică populară şi pop
 • parada cățeilor ASPA

top-shop.ro

Plimbarea urbană pe Calea Victoriei începe devreme la „Străzi deschise” cu matineul pentru copii din 2 iulie al Teatrului Ion Creangă în faţa Muzeului Naţional de Istorie a României şi continuă cu ateliere de literatură pentru copii de peste 6 ani în grădina Muzeului Naţional al Literaturii Române.

În ambele zile de weekend, absolvenţii de liceu pot alege din oferta universităţilor din Bucureşti la standul pregătit de PROEDUS din faţa Muzeului Naţional de Artă al României.

O prezenţă constantă la „Străzi deschise – Bucureşti”, Teatrul de Animaţie Ţăndărică a pregătit peste două ore de teatru în fiecare seară, de la ora 18.00, în faţa MNAR, iar Şcoala de Artă Bucureşti prezintă în zona Bisericii Kretzulescu spectacole de percuţie şi ritm, reprezentaţii de dans contemporan şi concert de muzică pop în ambele zile de weekend, de la ora 17.00 la ora 20.00.

Bucureştenii se pot bucura, pentru prima dată la „Străzi deschise”, de spectacole de circ susţinute de artiştii Circului Metropolitan Bucureşti. Numerele de jonglerie, echilibristică, acrobaţii la sol şi elemente de piramidă urbană sunt programate sâmbătă seara, în intervalul orar 20.00-20.30, în zona Memorialului Renaşterii de pe Calea Victoriei.

Tot pentru prima dată participă la programul „Străzi deschise”, Departamentul Artă murală al UNArte cu o expoziție/performance stradal prezentată de studenţii de licenţă şi masterat, prezentată sâmbătă, 2 iulie, între orele 10.00 şi 12.00, în zona Parcului Iorga.

libris.ro

Pe 2 iulie are loc cea de-a doua reprezentaţie a spectacolul de teatru imersiv „Tinereţe fără bătrâneţe şi viaţă fără de moarte”, primul eveniment din cadrul „Pipera in Your Mind”. Prezentat în premieră la Străzil deschise pe 18 iunie, „TFB şi VFM” este un serial de spectacole imersive despre locuri şi oameni emblematici din urban, gândit ca o modalitate de explorare inedită a oraşului.

Spre deliciul celor mici, Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor București – ASPA revine sâmbătă, 2 iulie, cu Parada căţeilor pe Calea Victoriei între orele 17.00 şi 19.00.

Locuitorii cartierului Bucureştii Noi se vor putea delecta în weekendul 2-3 iulie cu

 • zone de joacă şi mişcare pregătite de PROEDUS pentru cei mici,
 • spectacole de teatru de păpuşi susţinute de artiştii Teatrului de Animaţie Ţăndărică,
 • concerte de muzică populară şi
 • spectacole de magie.
 • Casa Artelor „Dinu Lipatti” creează în plină stradă o insulă de lectură cu o mini librărie
 • Circul Metropolitan Bucureşti aduce sâmbătă, pe bd. Bucureştii Noi, spectacole de circ în intervalele orare 11.00-11.20, respectiv 12.30-12.50.

apiland.ro

Restricții trafic București 2-3 iulie

În perioada 2-3 iulie 2022, pe durata restricţiilor instituite, se va permite traversarea pe Calea Victoriei, pe strada Sevastopol, strada Gheorghe Manu, Bulevardul Dacia, pe strada George Enescu, strada Ştirbei Vodă, Ion Câmpineanu, Bulevardul Regina Elisabeta. Traficul STB va fi deviat. Rutele alternative de transport sunt disponibile AICI.

Se va permite accesul riveranilor către domiciliu, şi către magazine conform indicatoarelor montate pe durata restricţiilor pe următoarele străzi: strada Frumoasă între strada Sevastopol şi Calea Victoriei, strada Gina Patrichi între bulevardul Lascăr Catargiu şi Calea Victoriei, Calea Griviţei între strada Constantin Budişteanu şi Calea Victoriei. Accesul auto al riveranilor va fi redirecţionat către aleea din faţa Palatului Ştirbei, apoi către strada Banului.

bestvalue.eu

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: