DĂM ARIPI EDUCAȚIEI Smiley și World Vision România colectează cărți și rechizite pentru copiii vulnerabili

World Vision România dă startul celei de-a doua ediții a campaniei „Dăm aripi educației“ prin care își propune să strângă, anul acesta, cărți și rechizite pentru 10.000 de copii și 500 de profesori din școli vulnerabile. Campania debutează mâine, 30 august, când Smiley, Anca Serea, Andreea Madlen, Gabriela Atanasov și alte persoane publice vor citi povești copiilor la Mega Mall București, începând cu ora 19.00.

Bibliotecile de la sat și copiii au nevoie de ajutor

România este pe primele locuri în Uniunea Europeană la toate formele de analfabetism-funcțional analizate de Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economicăliterație, matematică și științe. În ultimii ani, România nu a făcut progrese semnificative, ci dimpotrivă, situația s-a agravat în privința abilităților de citire și înțelegere a unui text. Dacă în 2018, 40.8% dintre copii nu înțelegeau textele citite, în prima jumătate a anului 42% dintre copii nu reușeau să le înţeleagă, arată rezultatele unei testări naționale.

Riscul cel mai mare de analfabetism-funcțional este în rândul copiilor din comunitățile dezavantajate, atrage atenția World Vision România. Fundația punctează că una dintre cauze este lipsa accesului la cărți și rechizite.

  • 4 din 10 comune n-au nicio bibliotecă, iar 6 din 10 şcoli de la sate n-au bibliotecă şcolară;
  • 35% dintre adolescenții de la sate spun că niciodată sau doar uneori au suficiente rechizite și cărţi pentru școală;

Vedete și influenceri se implică în strângerea de cărți și rechizite

Smiley, Anca Serea, Gabriela Atanasov, Andreea Madlen și alți artiști, scriitori, influenceri și persoane publice dau startul campaniei „Dăm aripi educației “ și vor citi copiilor poveștile lor preferate.

Fundația World Vision România lansează a doua ediție a campaniei „Dăm aripi educației“ destinată strângerii de cărți și de rechizite pentru copiii și profesorii din comunităție defavorizate.

Pentru a încuraja românii să doneze, SmileyAnca Serea, Gabriela Atanasov, Andreea Madlen și alte persoane publice din rândul scriitorilor, artiștilor și influencerilor vor fi prezenți mâine, de la ora 19.00, la Mega Mall București. Aici, vor citi copiilor câte un pasaj din povestea lor preferată din copilărie.

Evenimentul se va desfășura într-un spațiu special amenajat de la nivelul II, intrarea principală, unde cei care vor să doneze cărți și rechizite vor fi întâmpinați de voluntarii World Vision România. Donațiile se pot aduce până la 20 septembrie 2022. Spațiul prezintă o sală de clasă cu bănci și rafturi goale, ca un semnal și simbol al lipsei de cărți din școli.

floria.ro

Unde putem umple rafturile goale

La prima ediție, de anul trecut, proiectul a venit în sprijinul a 24 de școli din 18 județe, ajungând la un număr de 7.768 de copii.

Toți cei care doresc să doneze cărți (noi sau second-hand, dar în stare bună) sau rechizite (noi) sunt așteptați între 30 august și 21 septembrie în următoarele locații: Mega Mall București, Shopping City Timișoara, Shopping City Piatra Neamț, Brăila Mall, Shopping City Buzău, Shopping City Târgu Mureș, Promenada Sibiu, Shopping City Satu Mare, Shopping City Târgu Jiu și City Park Constanța. 

Cei care nu pot participa la evenimente, pot ajuta copiii din proiectele fundației cu 4 euro/lună prin SMS la 8864 cu textul SPERANTA.

Inițiativa are ca obiectiv, în acest an, să ajungă cu cărți și rechizite la peste 10.000 de copiii și 500 de profesori din comunitățile vulnerabile din: București, Ilfov, Constanța, Ialomița, Satu-Mare, Piatra-Neamţ, Mureş, Sibiu, Brăila, Galaţi, Timiș, Dolj, Gorj și Cluj.

floria.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: