CINEMA Rupert Friend îl va juca pe Sergiu Celibidache, tandem cu John Malkovich, în filmul biografic despre celebrul dirijor

Rupert Friend, starul din serialul Anatomia unui scandal / Anatomy of a Scandal, va juca rolul celebrului dirijor Sergiu Celibidache în „The Yellow Tie”, filmul biografic despre artistul român, a dezvăluit în exclusivitate revista Variety.

Friend va avea un rol central în lungmetraj, interpretându-l pe tânărul Celibidache, în timp ce aclamatul actor John Malkovich va interpreta versiunea mai în vârstă a dirijorului.

cartepedia.ro

Un film pentru cinema și orchestrâ

Ultima dată când Malcovich și Friend au apărut împreună pe ecran a fost în 2004, în filmul „The Libertine”, în care Johnny Depp a jucat și rolul ducelui de Rochester. Friend a mai apărut în serialul Homeland și în lungmetraje precum „Hitman: Agent 47″ și “Moartea lui Stalin”. Următorul său rol va fi în continuare în „The Wonderful Story of Henry Sugar”, alături de Benedict Cumberbatch.

Scenariul filmului este semnat de fiul dirijorului, Serge Ioan Celebidachi și de James Olivier („Octav”). Pelicula este inspirată de viața lui Sergiu Celibidache, unul dintre cei mai controversați dirijori ai lumii, considerat deopotrivă geniu și nebun de lumea muzicii clasice convenționale.

melkior.ro

Sergiu Celibidache a fost repudiat de familie în adolescență, după ce a anunțat că vrea să urmeze o carieră în muzica clasică. După o perioadă în care a trăit pe străzi, a câștigat concursul care l-a transformat în cel mai tânăr dirijor al Orchestrei Filarmonicii din Berlin și unul dintre cei mai celebri dirijori ai secolului XX.

În lumea muzicii clasice, era recunoscut pentru încăpățânarea cu care refuza să-și înregistreze muzica, despre care susținea că nu poate același impact asupra audienței, în afara sălii de concert.

“The yellow tie” va fi filmat în România în primăvara și vara anului viitor, cu John Malkovich jucând ultimii ani din viața faimosului dirijor.

De fiecare dată când cumperi o carte sau altă bucurie prin Răsfoiala, devii ambasador al culturii într-o societate care și-a înstrăinat valorile esențiale.
Cu doar un click, ne ajuți să spunem lumii că noi credem în Carte. Credem în tihna refugiului în care ne adăpostește, în freamătul minții care ne îndeamnă să descoperim totul, în bucuria și râsul cu care ne alină, în puterea ei de a lucra în inimile și mințile noastre pentru Bine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: