ANALIZĂ DE PIAȚĂ Cine are cel mai mic preț la cărți de dezvoltare personală și profesională

De fiecare dată când cumperi o carte sau altă bucurie prin Răsfoiala, devii ambasador al culturii într-o societate care și-a înstrăinat valorile cardinale.
Cu doar un click, ne ajuți să spunem lumii că noi credem în Carte. Credem în tihna refugiului în care ne adăpostește, în freamătul minții care ne îndeamnă să descoperim totul, în bucuria și râsul cu care ne alină, în puterea ei de a lucra în inimile și mințile noastre pentru Bine.

De multă vreme ne dorim să facem o analiză de acest tip – care dintre librăriile online are cele mai bune prețuri la cărți de dezvoltare personală și, mai corect și complet – care este cea mai bună ofertă astăzi (11 octombrie 2022) la cărți de dezvoltare personală și profesională. Am subliniat data, pentru că librăriile se întrec în campanii promoționale, iar prețurile se schimbă aproape de la o zi la alta.

Totuși – politica de stabilire a acestor prețuri și comisioanele practicate în general, nu se schimbă radical de pe o zi pe alta. Am remarcat acest lucru observând fluctuațiile din cursul anului. Câteva librării mari își dispută alternativ primele locuri pe podiumul celei mai bune oferte.

Titlurile analizate mai jos nu le-am ales noi, ci am primit solicitarea din partea unei companii private românești care vrea să le dăruiască angajaților. Îi salutăm și felicităm pe această cale pe ei și pe toți managerii de HR, marketing, PR și alte departamente care s-au gândit să dăruiască colegilor cu cărți la aniversare, onomastică, la împlinirea a X ani în companie sau ca material de dezvoltare profesională și teambuilding. E unul dintre acele lucruri care fac diferența între echipe și Echipe și singura modalitate în care ne asigurăm că cel mai bun aliat al nostru, mintea, e mereu bine hrănit și antrenat.

top-shop.ro

Comparație de prețuri, cărți de dezvoltare personală și profesională

Dezvoltarea personală, self – help sau autoperfecționarea este un gen foarte amplu care a explodat în ultimii ani și a luat un avânt suplimentar în perioada pandemiei, când cititorii au căutat explicații și certitudini în lectură, pentru a compensa nesiguranța și temerile omniprezente. Există multe ramificări în categoria dezvoltare personală, care vizează obiectivele concrete ale fiecăruia pe plan personal, profesional sau în ambele (eu nu văd cum poți face o distincție clară, sunt interconectate).

Noi ne-am limitat, pentru exemplificare, la cărțile din lista de mai jos, pe care le considerăm relevante pentru cei care vor să-și crească performanțele la serviciu. Includ volume scrise de câțiva dintre cei mai reputați autori de non-ficțiune și/ sau specialiști – Daniel Goleman, Malcolm Gladwell sau John C Maxwell.

Comparație preturi cărți dezvoltare personală

farmec.ro

Concluzii și recomandări

Este ușor de dedus că acolo unde este marcat cu roșu cartea respectivă lipsea azi din ofertă. Dacă facem abstracție de două titluri lipsă (Dezvoltă liderul din tine 2.0 și Cum să ai încredere în tine), astfel încât să obținem date comparabile, cele mai bune prețuri la aceste cărți de dezvoltare personală sunt astăzi la Bookzone. Urmează Elefant și Libris.

Oferta cea mai bogată – toate titlurile cerute – este disponibilă la Cărturești (însă ei au și prețurile cele mai mari) și Elefant.

Despre costurile de transport nu am scris nimic pentru că la această valoare, transportul e gratuit, dar și pentru că, în general, și acelea sunt dependente de oferta curentă. E bine să fiți totuși atenți, atunci când comandați doar 1 – 3 cărți, experiența ne arată că Libris și Cartepedia sunt alegerile bune pentru comenzile mai mici.

Regretăm că nu am putut să îi includem și pe Librex în comparație, însă din oferta lor lipseau azi prea multe dintre aceste volume.

Încă ceva – dacă sunteți vorbitori și iubitori de engleză nu e exclus ca la librării specializate pe carte străină să găsiți aceste titluri la prețuri mai mici decât cele ale traducerilor în română. Valabil și pentru noutățile din alte domenii, recent traduse la noi. Bănuim că explicația sunt tirajele mult mai generoase în engleză – tipărești mai mult, costurile de tipar sunt mai mici.

Prin urmare, dacă vrei să faci o comandă consistentă și cauți garanția celui mai mic preț, este nevoie le verifici unul câte unul – sau ne scrii și verificăm noi pentru tine. E interesul nostru să-ți fim de ajutor.

P.S. Pentru amatorii de literatură universală, cărți pentru copii, biografii etc – nu fiți triști! În curând vom face analize similare și pentru noutățile din alte genuri.

perfect-tour.eu

2 gânduri despre „ANALIZĂ DE PIAȚĂ Cine are cel mai mic preț la cărți de dezvoltare personală și profesională

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: