BREAKING Premiile Sofia Nădejde au fost câștigate de Lavinia Braniște, Simona Popescu, Raluca Boantă și Sașa Zare

Juriul din care au făcut parte Cristina Ispas, Andreea Pop, Florina Pîrjol, Cosmin Borza și Vlad Pojoga a desemnat titlurile câștigătoare ale Premiilor Sofia Nădejde – ediția a V-a, organizate în cadrul micro-festivalului interdisciplinar Zilele Sofia Nădejde.

libris.ro

De fiecare dată când cumperi o carte sau altă bucurie prin Răsfoiala, devii ambasador al culturii într-o societate care și-a înstrăinat valorile cardinale.
Cu doar un click, ne ajuți să spunem lumii că noi credem în Carte. Credem în tihna refugiului în care ne adăpostește, în freamătul minții care ne îndeamnă să descoperim totul, în bucuria și râsul cu care ne alină, în puterea ei de a lucra în inimile și mințile noastre pentru Bine.

Câștigătoarele sunt Lavinia Braniște, Simona Popescu, Raluca Boantă și Sașa Zare

Astfel, la categoria POEZIE, a fost desemnat drept câștigător volumul Cartea plantelor și animalelor, semnat de Simona Popescu. (citește un fragment)

Premiul la categoria PROZĂ, a fost câștigat de volumul Mă găsești când vrei, semnat de Lavinia Braniște.

La categoria POEZIE DEBUT, premiul a fost primit de volumul La marginea bună a corpului, semnat de Raluca Boantă.

top-shop.ro

Premiul la categoria PROZĂ DEBUT a mers la volumul Dezrădăcinare, semnat de Sașa Zare.

Tot în cadrul Galei, ce a avut loc la Apollo111, în 17 octombrie, Andreea Tănase a primit Premiul pentru Dramaturgie oferit de scena.ro, iar Angela Marinescu a fost desemnată câștigătoare a Premiului special Scrisul sau viața, oferit de echipa Premiilor Sofia Nădejde și susținut financiar de tranzit.ro/București.

Cristina Ispas, membră a juriului:

„Literatura scrisă de femei a capătat în România o amploare care era greu de ghicit în urmă cu numai un deceniu. Apar din ce în ce mai multe cărţi, din ce în ce mai bine scrise, din ce în ce mai interesante în diversitatea lor şi mai importante prin perspectiva complexă pe care ne-o oferă, individual şi luate împreună, asupra societăţii noastre contemporane, asupra diferitelor perioade din trecut şi asupra vieţii, în general. Deosebit de îmbucurătoare este, în acest sens, efervescența din zona cărţilor de debut, la fel cum este şi faptul că vizibilitatea lor pare să crească în ultimii ani, vocile noi alăturându-se celor deja consacrate şi consolidându-le poziţia greu câştigată. Misiunea oricărui juriu, de a alege din câteva zeci de cărţi doar câteva pe care să le aşeze într-o lumină mai puternică, nu poate fi, în acest context, decât extrem de grea. Nu putem decât spera că toate cărţile scrise de femei vor ajunge, la final, acolo unde trebuie să ajungă, în mâinile cititorilor”.

Despre Zilele Sofia Nădejde

Zilele Sofia Nădejde este un proiect inițiat în 2018 cu o gală a literaturii scrise de femei. În prezent este un microfestival interdisciplinar al cărui scop este promovarea literaturii și artei realizate de femei. Zilele Sofia Nădejde – ediția a V-a este un eveniment organizat de Universitatea Lucian Blaga din Sibiu – Facultatea de Litere și Asociația Antifragil, co-finanțat de A.F.C.N.

libris.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: