LANSARE “Ultimul an cu Ceaușescu”, de Daniela Rațiu

Volumul „Ultimul an cu Ceaușescu”, de Daniela Rațiu, a fost lansat ieri, 20 octombrie, la librăria Humanitas de pe Lipscani, în prezența autoarei și a invitaților Cristan Fulaș și Daniel Șandru. Romanul invită cititorul într-o călătorie de vindecare și asumare în anul 1989, anul în care destinele românilor s-au schimbat radical.

lensa.ro

Viața unei familii obișnuite în anul căderii comunismului

În ultimul an al erei ceaușiste, românii așteptau „să se întâmple ceva”, în vreme ce Europa de Est era cutremurată de căderea Zidului Berlinului. Pe acest fundal, „Ultimul an cu Ceaușescu” urmărește viața unei familii care trăiește experiențele totalitarismului, care-și va găsi în curând violentul sfârșit.

„Daniela Rațiu ne invită într-o călătorie de vindecare, de asumare, fără ranchiună. Începe iarna și se termină iarna. Totul durează un an, dar la fel arătau aproape toți anii, toate viețile. Totul era o uniformă. Și-n uniforma asta are loc un spectacol al detaliilor. Peste ani, aș vrea să recitesc romanul și să mi se pară totul o distopie bine scrisă și atât.“

Carmen Lidia Vidu

În perioada lansării, cartea are un preț promoțional la editură.

Despre Daniela Rațiu

Daniela Rațiu este jurnalistă cu studii de Drept și a intrat în peisajul literar cu poezie și proză. A publicat volumele de versuri Ciorap cu firul dus (2000), Staniol (2018) și Anestezia. Un singur poem (2022), romanele Ochelari de damă (2005) și In Vitro (2007) și volumul de teatru Măcelarul îi citea pe ruși (2016). Este coautoare a scenariului Pauker, aflat, în 2015, printre textele finaliste la concursul HBO de scenarii.

litera.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: