ȘTIRI Rezidența literară La Două Bufnițe le aduce împreună pe autoarele Svetlana Cârstean și Slađana Nina Perković

Laureata cu mențiune specială a Premiului Uniunii Europene pentru Literatură ediția 2022, Slađana Nina Perković, și poeta Svetlana Cârstean sunt invitatele Rezidenței Literare La Două Bufnițe de anul acesta, care se va desfășura la Timișoara în luna noiembrie.

De fiecare dată când cumperi o carte sau altă bucurie prin Răsfoiala, devii ambasador al culturii într-o societate care și-a înstrăinat valorile cardinale.
Cu doar un click, ne ajuți să spunem lumii că noi credem în Carte. Credem în tihna refugiului în care ne adăpostește, în freamătul minții care ne îndeamnă să descoperim totul, în bucuria și râsul cu care ne alină, în puterea ei de a lucra în inimile și mințile noastre pentru Bine.

perfect-tour.eu

Cele două scriitoare invitate anul acesta în rezidență, Slađana Nina Perković și Svetlana Cârstean, vor locui timp de o lună de zile la Timișoara și vor scrie la cărțile pe care le au în pregătire. De asemenea, pe durata programului de rezidență, librăria La Două Bufnițe va organiza o întâlnire între cele două scriitoare și publicul timișorean.

Ajunsă anul acesta la cea de-a treia ediție, Rezidența literară La Două Bufnițe este prima rezidența literară timișoreană și își propune să promoveze creaţia contemporană la nivel național și internaţional prin burse care acoperă cheltuielile de transport, cazare pentru o lună de zile în orașul de pe Bega și onorariu pentru 2 scriitori contemporani, încurajând astfel mobilitatea acestora și susținând proiectele la care lucrează. 

Svetlana Cârstean s-a născut la Botoșani, în 1969. Pentru volumul său de debut individual, Floarea de menghină (2008), a primit Premiul pentru Debut în Poezie al Uniunii Scriitorilor, Premiul pentru Debut al revistei România literară, Premiul Național de Poezie „Mihai Eminescu“ și Premiul Radio România Cultural pentru Poezie. Cu Floarea de menghină a început și aventura suedeză a poeziei Svetlanei Cârstean. În 2015 a lansat volumul Gravitație, tradus și publicat în Norvegia în 2017. În aprilie 2016, împreună cu traducătoarea sa, Athena Farrokhzad, a lansat în Suedia volumul comun Trado (Editura Albert Bonnier/Editura Rámus). Cartea a primit Premiul Radio România Cultural pentru Poezie. În 2021, a lansat noul său volum de poezie, Sînt alta (Editura Nemira). Din 2015, Svetlana Cârstean realizează seria de întîlniri și dialoguri Intersecțiile de miercuri.

Slađana Nina Perković (1981) este jurnalistă franco-bosniacă și scriitoare de ficțiune. După ce și-a încheiat studiile în Științe Politice la Universitatea Paris 1 Panthéon-Sorbonne, a lucrat în principal pe post de corespondent de știri pentru instituțiile media din fosta Iugoslavie. Articolele ei au fost preluate de mai multe publicații europene, cum ar fi The Guardian. Astăzi, Sladjana este în mare parte dedicată carierei ei de scriitoare. A publicat o colecție de povestiri „Kuhanje” („Gătitul”) și romanul „U jarku” („În șanț”). „U jarku” a fost listat pentru Premiul NIN 2021, Premiul „Meša Selimović” și a fost menționat ca mențiune specială EUPL 2022. Slađana Nina Perković trăiește, lucrează și scrie între Banja Luka și Paris.

Rezidența Literară La Două Bufnițe este organizată de Asociația Culturală La Două Bufnițe și co-finanțată de European Union Prize For Literature.

chilipirul-zilei.ro/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: