LISTĂ Ce citesc celebritățile. Adele, Timothée Chalamet, Reese Witherspoon și alții

De fiecare dată când cumperi o carte sau altă bucurie prin Răsfoiala, devii ambasador al culturii într-o societate care și-a înstrăinat valorile cardinale.
Cu doar un click, ne ajuți să spunem lumii că noi credem în Carte. Credem în tihna refugiului în care ne adăpostește, în freamătul minții care ne îndeamnă să descoperim totul, în bucuria și râsul cu care ne alină, în puterea ei de a lucra în inimile și mințile noastre pentru Bine.

1. De neîmblânzit, Glennon Doyle  
(Adele)

“Dacă ești pregătit – această carte îți va zgudui mintea și îți va face sufletul să strige. Sunt atât de pregătită pentru mine însămi, după ce am citit această carte! E ca și cum aș fi zburat din corpul meu pentru prima dată. Uau! Oricui are orice urmă de curaj de a renunța la neputințe și de a se dărui sieși cu toată ființa, îi spun – Fă-o! Citește! Trăiește! Fii! Suntem bogați! Și suntem meniți să fim bogați!”

De neîmblânzit, Glennon Doyle

farmec.ro

2. La răsărit de eden, John Steinbeck
(Emma Chamberlain)

“Faptul că am devenit cititoare m-a făcut mai puțin deprimată. Cititul este inofensiv. Să intri pe rețelele de socializare nu este inofensiv. Te întristează, te face să te compari cu alți oameni, te face să fii deprimat, nu e bine.” 

La răsărit de eden, John Steinbeck

În fermecătoarea Vale Salinas din California, destinele a două familii, Trask și Hamilton, se împletesc și reconstituie poveștile lui Adam și a Evei și rivalitatea otrăvitoare dintre Cain și Abel. Steinbeck a creat în acest roman seducător și brutal unele dintre cele mai memorabile personaje ale sale și a explorat temele sale preferate: identitatea, inexplicabilul iubirii și consecințele teribile ale absenței iubirii.

3. Micul prinț, Antoine de Saint-Exupéry
(Emma Watson) 

Micul prinț este cea mai tradusă carte din lume după Biblie, votată cea mai bună carte a secolului XX în Franța și vândută anual în peste două milioane de exemplare în toată lumea. Volumul – care include ilustrațiile originale ale autorului – relatează întâlnirea unui pilot rătăcit în deșert cu un prinț ajuns pe Pământ de pe un asteroid. Succesul fulminant al poveștii vine din faptul că se adresează în egală măsură celor mici și celor mari. Sub aparența unei istorii pentru copii regăsim o fabulă și o critică foarte fină a lumii adulților și a lumii care și-a pierdut inocența.

Micul prinț, Antoine de Saint-Exupéry

“Îmi plac cărțile care nu sunt doar fermecătoare, ci și cele care poartă amintiri. La fel ca atunci când asculți un cântec, să iei din nou în mână o carte, te poate transporta înapoi într-un alt loc sau într-un alt timp.”

4. Fată, femeie, alta, de Bernardine Evaristo (Daisy Edgar-Jones)

Fată, femeie, alta de Bernardine Evaristo

Fată, femeie, alta de Bernardine Evaristo este una dintre cele mai puternice, oneste, amuzante și emoționante scrieri pe care le-am citit vreodată. Povestea ne poartă prin mai multe perspective, explorează rasa, sexualitatea, feminitatea modernă, naționalitatea și multe altele. Abia aștept să citesc și restul cărților ei și să-mi aprofundez înțelegerea. Trebuie să ne educăm continuu și să facem tot ce putem pentru a susține educația:

„Într-o societate rasistă nu este suficient să fim non-rasiști, trebuie să fim anti-rasiști”

Angela Yvonne Davis

libris.ro

Vibrantă și poetică, cartea lui Evaristo – laureată Booker Prize 2019 – urmărește viețile a douăsprezece oameni foarte diferiți din Marea Britanie, predominant femei, de culoare. Cu vârste cuprinse între 19 și 93 de ani, personajele reflectă o varietate de medii culturale, sexualități, clase sociale și ocupații, în timp ce își spun poveștile, pe cele ale familiilor, prietenilor și iubiților.

5. Castelul de hârtie, Miranda Cowley Heller
Reese Witherspoon

Am fost complet cufundată în această narațiune dinamică în care se împletesc perfect trecutul și prezentul. Și TOATE detaliile frumoase din această carte sunt suficiente pentru a te atinge la coarda sensibilă… Fiecare propoziție este atât de vie și de luxuriantă, încât te simți ca și cum ai fi transportat într-un refugiu pe malul unui lac din Cape Cod, cu o familie pe care o cunoști dintotdeauna. Cred că o să vă placă la nebunie această carte!

Castelul de hârtie, Miranda Cowley Heller

Castelul de hârtie este o poveste de dragoste profund emoționantă, care urmărește o zi din viața lui Elle Bishop, în timp ce navighează printre secrete, minciuni și într-un triunghi amoros foarte complex din care face parte, împreună că cea mai bună prietenă din copilărie și cu soțul ei…

6. Străinul, Albert Camus
Gigi Hadid 

Străinul, Albert Camus

Străinul spune povestea uluitoare a unui tânăr funcționar, Meursault, și a modurilor surprinzătoare în care acesta reacționează la lumea din jurul lui. Romanul începe cu una dintre cele mai cunoscute fraze de debut din literatura modernă, „Mama a murit astăzi. Sau poate ieri, nu știu.” Indiferența lui Meursault față de moartea mamei dă tonul pentru restul romanului și acționează ca un instrument al intrigii. Albert Camus explorează întrebări filozofice despre emoții, existențialism, standarde societale și ceea ce definește cu adevărat umanitatea.

7. Învingătorii iau totul, Anand Giridharadas
(Timothée Chalamet)

Bestsellerul lui Anand Giridharadas ne conduce în sanctuarele unei noi ordini mondiale, arătând cum elita luptă pentru egalitate și dreptate pentru toți, în orice mod posibil – mai puțin pentru cei care le amenință poziția de vârf.

De ce ar trebui ca cele mai grave probleme ale omenirii să fie rezolvate de firme de consultanță, companii de tehnologie și organizații afiliate corporațiilor, în locul instituțiilor publice și al oficialilor aleși? De ce ar trebui să ne bazăm pe resturile aruncate de învingători? Revelator și captivant, volumul acesta este un ghid indispensabil și un apel la acțiune atât pentru elite, cât și pentru cetățeni.

Învingătorii iau totul, Anand Giridharadas

Sursa articolului sunt conturile de pe rețelele sociale ale personalităților.

Alte articole Răsfoiala cu recomandări de carte făcute de celebrități

Bill Gates

Tom Hanks, Lady Gaga și alții

Elon Musk

OBAMA: Zece cărți recomandate de al 44-lea președinte american

perfect-tour.eu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: