RECOMANDĂRI 7 cărți propuse de celebrități. Ce citesc Tom Hanks, J.K.Rowling sau Lady Gaga

Nu-mi imaginez că tot ce scoate pe gură o personalitate trebuie să fie literă de lege pentru oamenii obișnuiți. Dar am observat că, de regulă, oamenii faimoși pe care îi admir pentru arta, viziunea sau priceperea lor tind să aibă un univers de idei care rezonează cu al meu. Asta înseamnă și că acești oameni citesc cărți pe care le-am citit și eu, iar dacă nu le-am citit, ar putea să îmi placă. Fiindcă lista cu ce să mai citim se poate face și așa, vă propun șapte titluri recomandate de câteva dintre celebritățile momentului.

De fiecare dată când cumperi o carte sau altă bucurie prin Răsfoiala, devii ambasador al culturii într-o societate care și-a înstrăinat valorile esențiale.
Cu doar un click, ne ajuți să spunem lumii că noi credem în Carte. Credem în tihna refugiului în care ne adăpostește, în freamătul minții care ne îndeamnă să descoperim totul, în bucuria și râsul cu care ne alină, în puterea ei de a lucra în inimile și mințile noastre pentru Bine.

farmec.ro

Tom Hanks –  Un gentleman la Moscova, de Amor Towles

Un gentleman la Moscova, Amor Towles

Celebrul actor american pe care îl apreciem de la Forrest Gump încoace (un film bazat tot pe o carte) ne recomandă Un gentleman la Moscova, de Amor Towles. Cartea este o bijuterie, prețioasă în detaliu precum un ou Fabergé. Un aristocrat rus este plasat în arest de domiciliu de către regimul bolșevic în hotelul Metropol din Moscova, care îi va deveni locuință și loc de muncă. Anii trec și contele Rostov este martorul declinului unei lumi și nașterii alteia, care nu îi acceptă pe “cei vechi”. Eleganța, rafinamentul și bunul gust, precum și încăperile familiare ale hotelului rămas neschimbat sunt soluțiile de păstrare a umanității în vremuri care nu mai au răbdare cu un… gentleman.

Emma Watson – Rebecca, de Daphne du Maurier

Rebecca, de Daphne du Maurier

Micuța Hermione din seria Harry Potter este acum o tânără actriță care face furori la Hollywood. Nu demult ne-a încântat cu roluri în filme precum The Circle, Frumoasa și bestia sau Little women. Emma Watson recomandă – printre altele – romanul Rebecca, despre o tânără îndrăgostită care se căsătorește din impuls cu un văduv fermecător și bogat. Numai că în conacul acestuia stăruie încă fantoma primei soții.

Michelle Obama – Cântecul lui Solomon, de Toni Morrison

Cântecul lui Solomon, de Toni Morrison

Fosta Primă Doamnă a SUA, ea însăși scriitoarea autobiografiei Povestea mea, ne sfătuiește să citim Cântecul lui Solomon , al prolificei autoare de culoare Toni Morrison. Michelle Obama spune că această carte a ajutat-o să iubească lectura care înainte era doar ceva făcut “de nevoie”.

“Cartea asta m-a înhățat pur și simplu, m-a atras și am citit și am continuat să citesc.”

watchshop.ro

J.K. Rowling – The Woman Who Walked Into Doors, de Roddy Doyle

The Woman Who Walked Into Doors, de Roddy Doyle

Cea mai de succes autoare de pe planetă, după volumul vânzărilor seriei sale Harry Potter, J.K. Rowling se declară uimită de romanul lui Roddy Doyle, The Woman Who Walked Into Doors (încă netradus la noi). Este uimitor, declară Rowling, ce personaj feminim complex și autentic a creat Doyle, este cea mai bună carte cu un personaj principal feminin scrisă de un autor bărbat.

Lady Gaga – Scrisori către un tânăr poet, de Rainer Maria Rilke

Rainer Maria Rilke, Scrisori catre un tanar poet

Lady Gaga a răspuns concis când a fost întrebată ce mai citește: “Citesc din Scrisorile lui Rilke în fiecare zi.” Nu știm sigur ce o inspiră pe vedeta pop în acest volum, dar cartea prezintă într-adevăr corespondența plină de umanitate și candoare între marele Rilke și un tânăr poet aspirant. Cu ocazia asta am aflat că tânărul poet se numea Franz Zaver Kappus și era un șvab bănățean cu care Rilke s-a întâlnit la Academia Militară din Viena.

Bill Gates –  Îngerii mai buni ai naturii noastre, de Steven Pinker

Îngerii mai buni ai naturii noastre, de Steven Pinker

Bill Gates este cunoscut pentru capacitatea de a citi (și a reține detaliile relevante din) sute de pagini zilnic. El face constant liste de citit cu cărțile pe care le recomandă, dar a afirmat că titlul preferat din ultimul deceniu este volumul lui Steven Pinker. Psihologul canadian răstoarnă cu cercetări și analize profunde mitul că am trăi într-o lume mai violentă ca niciodată. În fapt, Pinker demonstrează că violența și agresiunea față de semeni s-au redus constat de-a lungul istoriei și lansează o pledoarie pentru teza că oamenii au capacitatea de a evolua constant către pace și că natura umană are înscrisă în ADN-ul ei șansa de a crea o lume mai bună.

Reese Witherspoon – Artista henna, de Alka Joshi

Artista henna, de Alka Joshi

Reese Witherspoon ține un club de lectură pe Instagram și are peste 25 de milioane de urmăritori. Acum că s-a tradus și la noi, putem prelua recomandarea celebrei actrițe pentru cartea Artista henna a autoarei indiene Alka Joshi. O poveste antrenantă și emoționantă despre cum o tânără femeie din India evadează dintr-o căsnicie de coșmar ca să își reconstruiască viața pe străzile din Jaipur în anii ’50.

top-shop.ro

3 gânduri despre „RECOMANDĂRI 7 cărți propuse de celebrități. Ce citesc Tom Hanks, J.K.Rowling sau Lady Gaga

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: