INEDIT “Versuri polimorfe”, carte scrisă de un om al străzii, a fost publicată de Editura Hecate

Costel Pitorac, poet și om al străzilor din București, și-a lansat zilele trecute, cu sprijinul Asociației Carusel, volumul de poezii “Versuri polimorfe”, publicat de Editura Hecate. Costel Pitorac scrie pe ce și pe unde apucă, pe șervețele și caiete, pe stradă sau pe câte o masă de cafenea, la mall ori pe bancă din parc. Consideră scrisul o formă de terapie și de rezistență la agresivitatea lumii.

Scriitorul Vasile Ernu a participat la evenimentul de lansare

La evenimentul de lansare, organizat de CeRe: Centrul de Resurse pentru participare publică și Asociația Carusel, Costel Pitorac i-a avut ca invitați pe scriitorul Vasile Ernu și pe actorul Alex Fifea care a citit publicului fragmente din volumul lui Costel Pitorac.

Alex Fifea și Vasile Ernu la evenimentul de lansare a cărții lui Costel Pitorac

“Scrisul meu este o formă de gimnastică a minții. Foarte mult contează când sunt și alți observatori, oameni atenți către tine, mai ales când asta (scrisul) are și valoare de terapie, pe lângă alte tipuri de valoare. Eu ies din tiparele și standardele de valoare culturală. Lectura cred că trebuie să aibă, în primul rând, valoare de ridicare a entuziasmului, o ieșire din disperare. Fiecare are momente de cădere, iar scrisul are un rol în primul rând terapeutic.”

Costel Pitorac

Constantin Pitorac, autorul volumului “Versuri polimorfe”, s-a născut în 1966 în orașul Flămânzi din județul Botoșani, într-o familie cu opt copii, cu o situație financiară precară. În ciuda dificultăților, el a reușit să absolve Facultatea de Drept la Universitatea București, iar în tinerețe a fost pasionat de cascadorie și arte marțiale.

chilipirul-zilei.ro/

Fragment din poezia “Nelegiuirea corbilot”, Costel Pitorac

Publicarea cărții a fost posibilă datorită finanțării oferite de CeRe: Centrul de Resurse pentru participare Publică și Asociația Carusel, prin proiectul “Vocea cetățenilor fără adăpost”, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Scopul proiectului este de a crește nivelul de reprezentare a problematicii și intereselor persoanelor fără adăpost pe agenda Bucureștiului.

Întreg volumul este disponibil online aici.

noriel.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: