NETFLIX 10 filme și seriale bazate de cărți. Selecția lunii noiembrie

Între lista de filme și seriale bazate pe cărți adăugate pe Netflix în noiembrie, ne-am permis neobrăzarea să includem Promising Youg Woman / Dulce răzbunare, chiar dacă nu are la bază o carte. Nu puteam rata un film de Oscar cu draga de Carey Mulligan în rolul principal.

O altă premieră care merită atenția voastră e Minunea, după romanul lui Emma Donoghue, cu Florence Pugh în rolul unei asistente cu o sarcină bizară – să monitorizeze un post negru pentru a afla dacă este o înșelătorie. “Suspecta” este o fetiță.

De fiecare dată când cumperi o carte sau altă bucurie prin Răsfoiala, devii ambasador al culturii într-o societate care și-a înstrăinat valorile cardinale.
Cu doar un click, ne ajuți să spunem lumii că noi credem în Carte. Credem în tihna refugiului în care ne adăpostește, în freamătul minții care ne îndeamnă să descoperim totul, în bucuria și râsul cu care ne alină, în puterea ei de a lucra în inimile și mințile noastre pentru Bine.

Minunea (2022)

16+ Dramă
Cu: Florence Pugh, Ciaran Hinds
Regia: Sebastian Leliois

Carismatica Florence Pugh este o asistentă medicală angajată de preoțime să supravegheze la domiciliu o adolescentă care pretinde că ține post negru de câteva luni. Preoții vor să o creadă, dar vor și dovezi. În locul unor certitudini științifice, asistenta va găsi o zonă gri în care credința întâlnește misticismul și… dragostea, alături de jurnalistul care urmărește cazul.

Văzând filmul și citind și cartea – care este excepțională (vezi recenzia), vă recomand să începeți cu cartea.

Cum să construiești o fată (2020)

16+ Comedie
Cu: Beanie Feldstein, Emma Thompson
Regia: Coky Gedroic

Cum să construiești o fată trailer

Bazat pe romanul semi-autobiografic omonim de Caitlin Moran, filmul spune povestea unei fete adolescente care crește într-o familie numeroasă din Wolverhampton. Urmărim călătoria spre maturizare și spre descoperirea sexualității a Johannei, fata care va deveni deveni Dolly Wilde, jurnalistă muzicală.

libris.ro

De Tweeling (2002)

16+ Romantic, Crăciun
Cu: Justin Hartley, Bonnie Bedelia
Regia: Charles Shyer

Trailer Jurnalul lui Noel

Inspirat de seria omonimă de romance-uri petrecute în preajma Crăciunului, semnată de Richard Paul Evans, Jurnalul lui Noel prezintă povestea unui romancier care află pe neașteptate că este moștenitorul mamei sale înstrăinate.

Autorul (2022)

16+ Dramă
Cu: Javier Gutierrez, Maria Leon
Regia: Manuel Martin Cuenca

Trailer Autorul 2017

După ce se desparte de soția sa, un scriitor anonim decide să-și urmeze visul și să scrie marele roman. Curând descoperă că nu are imaginație și decide să își manipuleze vecinii și prietenii pentru a găsi inspirație pentru carte. Bazat pe romanul Mobilul, de Javier Cercas.

SERIAL Trai necuvenit (2021)

16+ Suspans, Acțiune
Cu: Jose Coronado, Alex Gonzales, Claudia Traisac
Creator: Aitor Gabilondo

Trai necuvenit trailer 2022

Bazat pe cartea omonimă a lui Manuel Rivas, Trai necuvenit îl are ca protagonist pe Nemo Bandeira, interpretat de apreciatul actor spaniol Jose Coronado. Patronul unei afaceri prospere cu pește, o operațiune de fațadă menită să spele bani din trafic de droguri, descoperă că se află la debutul Alzheimer. E nevoit să-și caute succesorul, în timp ce încearcă să se împace cu realitatea bolii care îl consumă.

perfect-tour.eu

Marele raid (2005)

16+ Militar, Fapte reale
Cu: Benjamin Bratt, James Carpinello, Joseph Fiennes, James Franco
Regia: John Dahl

Trailer Marele raid 2005

Marele raid spune povestea reală a unei operațiuni militare de salvare a prizonierilor de război dintr-un lagăr japonez de lângă Cabanatuan, Filipine. La 30 ianuarie 1945, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, soldați din armata SUA, cercetași Alamo și gherile filipineze au eliberat peste 500 de prizonieri din lagărul filipinez.

Filmul a fost inspirat de două cărți, ambele de non-ficțiune The great raid on Cabanatuan, de William B. Breuer și Ghost Soldiers, de Hampton Sides.

SERIAL Unul dintre noi minte sezonul 2 (2022) – apare pe 16 noiembrie

16+ Thriller, Crimă 
Cu: Annalisa Cochrane 
Creator: Dario Madrona

Trailer Unul dintre noi minte

Bazat pe bestsellerul cu același titlu de Karen M. McManus, Unul dintre noi minte urmărește ce se întâmplă atunci când cinci străini ajung în clasa de detenție a școlii, dar numai patru dintre ei ies de acolo în viață. Fiecare este suspect, fiecare are ceva de ascuns. Unul dintre ei minte.

Monica, o, my darling (2022)

16+ Comedie, Neo-noir
Cu: Rajkummar Rao, Huma Qureshi
Regia: Vasan Bala

Trailer Monica o my darling

Monica, o, my darling, filmul inspirat de romanul de suspans Bututasu no Shinzou, de Keigo Higashino, spune povestea plină de umor a unui bărbat care vrea să dea lovitura prin metode nu tocmai ortodoxe și având ca parteneri de crimă niște complici la care nu te-ai aștepta.

chilipirul-zilei.ro/

Promising Young Woman (2021) – apare pe 22 noiembrie

16+ Comedie neagră
Cu: Carey Mulligan,  Bo Burnham, Alison Brie, Clancy Brown, Chris Lowell 
Regia: Emerald Fennell

Dulce răzbunare 2021 trailer

Am inclus Dulce răzbunare, filmul lui Emerald Fennell, în lista de filme bazate pe cărți din noiembrie, pentru că autoarea este, pe lângă regizoare, scriitoare și a câștigat Oscarul, BAFTA și alte două premii importante pentru acest scenariu fabulos. Protagonista, interpretată de Carrey Mulligan, este o tipă care trăiește săptămână de săptămână aceeași poveste – se duce în baruri și pretinde că e beată, așteptându-și prădătorul. Doar că, de data asta, nu ea va fi victima.

Capturarea infirmierului ucigaș

16+ Documentar, Crimă reală
Regia: Tim Travers Hawkins

Trailer Capturarea Infirmierului Ucigaș

Infirmiera cea bună, filmul artistic inspirat de cartea de non-ficțiune omonimă, a avut așa de mare succes, încât Netflix a pus rapid pe platformă și Capturarea Infirmierului Ucigaș. Respectiv varianta documentar a aceleiași povești teribile despre bărbatul care trebuia să salveze vieți, iar în loc de asta alegea să le ia.

Nota bene, dacă nu găsiți în articol butonul de cumpărare pentru vreuna dintre cărțile pe care sunt bazate filmele, înseamnă că, la data publicării articolului, cartea nu era disponibilă nici în engleză, nici în română.

apiland.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: