EVENIMENT Concert Senzorial, cu lumina stinsă, la Universitatea de Muzică, pentru a sensibiliza publicul în legătură cu nevăzătorii

Pentru că societatea conștientizează prea puțin cum trăiesc nevăzătorii, Concertul Senzorial propune o experiență muzicală exclusiv auditivă. Luminile vor fi stinse pentru a înțelege la nivel personal viața petrecută în întuneric și pentru a dezvolta astfel o comunitate incluzivă în jurul actelor de cultură, care ar trebui să fie accesibile în mod egal tuturor oamenilor.

Evenimentul are loc joi, 24 noiembrie 2022, de la ora 19:00 la Sala Auditorium a Universității Naţionale de Muzică din Bucureşti. Este un recital de muzică clasică cu lumina stinsă, organizat de Fundația Regală Margareta a României și susținut de bursierii programului Tinere Talente și de pianista Verona Maier, prof. univ. dr. și mentor al proiectului.

epantofi.ro

De fiecare dată când cumperi o carte sau altă bucurie prin Răsfoiala, devii ambasador al culturii într-o societate care și-a înstrăinat valorile cardinale.
Cu doar un click, ne ajuți să spunem lumii că noi credem în Carte. Credem în tihna refugiului în care ne adăpostește, în freamătul minții care ne îndeamnă să descoperim totul, în bucuria și râsul cu care ne alină, în puterea ei de a lucra în inimile și mințile noastre pentru Bine.

Momente din spectacol vor fi imortalizate de artiști vizuali

Vor fi interpretate lucrări de G. Enescu, P.I. Ceaikovski, C. Debussy, H. Vieuxtemps, F. Tarrega, L. Brouwer, Nuccio D’Angelo. La finalul concertului, publicul va fi provocat la o discuție liberă prin care să își exprime emoțiile și sentimentele trăite în timpul recitalului cu lumina stinsă.

În public vor fi invitați și tineri artiști vizuali, care ulterior vor realiza o colecție de lucrări inspirate de Concertul Senzorial.

Accesul la concert este liber, în limita locurilor disponibile, pe baza înscrierii în prealabil la adresa de e-mail prieten@principesa.ro.

ro.loccitane.com

Pe parcursul anului 2022, proiectul Tinere Talente a susținut 30 de artiști vizuali și muzicieni cu sprijin financiar, mentorat și oportunități de manifestare și expunere a operelor în spațiul public.

Tineri muzicieni și artiști vizuali cu vârste între 14 și 24 de ani, elevi sau studenți la instituțiile de învățământ vocațional, care provin din familii cu venituri modeste, sunt invitați să se înscrie în Selecția națională prin trimiterea aplicației până la 30 noiembrie 2022. Detalii pe www.tineretalente.org.

libris.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: