INEDIT Helena Bonham Carter este prima femeie președinte al Bibliotecii Londoneze

Actrița Helena Bonham Carter a fost numită Președinte Onorific al Bibliotecii Londoneze / The London Library, a cărei abonată este de 36 de ani. Este prima femeie care ocupă funcția, în peste 100 de ani de la înființarea instituției, iar noua poziție îi aduce sarcini importante, chiar dacă nu este retribuită.

Helena Bonham Carter s-a născut la 26 mai 1966 în Golders Green, Londra, Anglia, mezina psihoterapeutei Elena și a lui Raymond Bonham Carter, bancher. Pe linie paternă este strănepoata fostului prim-ministru Herbert H. Asquith, iar în arborele genealogic al familiei sale figurează baroni și baronese, diplomați și un regizor.

ro.loccitane.com

De fiecare dată când cumperi o carte sau altă bucurie prin Răsfoiala, devii ambasador al culturii într-o societate care și-a înstrăinat valorile esențiale.
Cu doar un click, ne ajuți să spunem lumii că noi credem în Carte. Credem în tihna refugiului în care ne adăpostește, în freamătul minții care ne îndeamnă să descoperim totul, în bucuria și râsul cu care ne alină, în puterea ei de a lucra în inimile și mințile noastre pentru Bine.

Actrița va ocupa de promovare și strângere de fonduri pentru bibliotecă

„Sunt mândră să sprijin această instituție incredibilă și vitală. Biblioteca este cu adevărat un loc ca niciun altul, care inspiră și sprijină scriitori de peste 180 de ani; mulți dintre ei au influențat într-un fel sau altul cariera mea și a actorilor de pretutindeni.”

a declarat actrița.

Președinția Bibliotecii este o poziție onorifică, axată pe fundraising și promovare. Biblioteca este o organizație caritabilă care nu primește finanțare publică regulată.

Scenă din Cameră cu vedere, 1985

Helena Bonham Carter este pasionată de cărți și lectură și apreciază importanța scriitorilor pentru profesia de actor. A devenit cunoscută prin interpretarea rolului Lucy Honeychurch în adaptarea cinematografică a romanului Cameră cu vedere (1985), scris de fostul vicepreședinte al Bibliotecii, E.M. Forster. Howards End este un alt roman al aceluiași autor britanic în a cărui ecranizare a jucat. Ulterior, a interpretat-o pe Miss Havisham în Marile speranțe (2012), romanul lui Charles Dickens, unul dintre membru fondator al Bibliotecii și, mai recent, pe Eudoria Holmes în filmele Enola Holmes, inspirate de personajele lui Arthur Conan Doyle, de asemenea membru al bibliotecii. 

libris.ro

Prima sarcină importantă a lui Bonham Carter va fi să găzduiască petrecerea de Crăciun a Bibliotecii, dar este interesată în mod deosebit de programul foarte apreciat al Bibliotecii pentru scriitori emergenți, de programul în creștere pentru școli și de diferitele tipuri de abonamente pentru cei care nu pot plăti taxa anuală integrală.  

Printre primii membrii ai London Library s-au numărat femei pioniere, precum teoreticiana socială Harriet Martineau, sufrageta Christabel Pankhurst, precum și medicul și chirurgul Elizabeth Garrett Anderson, scriitoarele Virginia Woolf, Angela Carter și Daphne du Maurier.  

Biblioteca se mândrește cu aproape 700 de cărți publicate în fiecare an de către membrii săi și peste 460 de scenarii de film, televiziune sau teatru, cu o valoare anuală estimată de 21,3 milioane de lire sterline generate pentru economia britanică (Nordicity și Chartered Accountants Saffrey Champness Impact Report, 2020).  

Documentare articol via IMDB și The London Library

apiland.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: