„SuperPovești din București”, campania de promovare a lecturii și scrisului creativ lansată de Compania de Librării București (CLB) și Headsome Communication, a primit aseară Premiul pentru cea mai bună campanie de PR în domeniul „Cultură, artă”, Golden Award For Excellence, la cea de-a XX-a ediție a Romanian PR Award.
Organizat de Forum for International Communications, ONG care cultivă standarde etice și de performanță ale profesiei de relații publice, Romanian PR Award, este considerat cel mai important eveniment de profil în domeniul comunicării de afaceri din România.
De fiecare dată când cumperi o carte sau altă bucurie prin Răsfoiala, devii ambasador al culturii într-o societate care și-a înstrăinat valorile cardinale.
Cu doar un click, ne ajuți să spunem lumii că noi credem în Carte. Credem în tihna refugiului în care ne adăpostește, în freamătul minții care ne îndeamnă să descoperim totul, în bucuria și râsul cu care ne alină, în puterea ei de a lucra în inimile și mințile noastre pentru Bine.
Poveștile Bucureștiului scrise de cei mai inocenți dintre locuitorii lui
„În țara cu cel mai scăzut consum de carte din Europa pe cap de locuitor, fiecare instituție din lumea publishingului de carte din România simte nevoia să imagineze o campanie care să contribuie la lărgirea plajei cititorilor activi. Asta am încercat și noi prin lansarea campaniei «SuperPovești din București», însă aceasta nu a fost singura miză. Lansată în plină perioadă pandemică, campania și-a propus să le reamintească micilor cititori din București faptul că nu sunt singuri și că există un «afară» dincolo de izolare, un spațiu populat de povești care așteaptă să fie readuse la viață, prin investigație, documentare, scris și lectură. Apoi, campania vorbește despre paternitatea comună pe care o aveam asupra poveștilor și legendelor din mijlocul comunităților în care trăim, despre memoria afectivă și bucuria de a fi împreună”,
Oana Boca Stănescu, inițiatoarea proiectului.
„SuperPovești din București” a demarat în luna ianuarie a anului 2021, cu o invitație la scris. În cadrul campaniei, copiii și tinerii din capitală sau cei care învață în București au fost provocați să caute poveștile orașului: să le documenteze în familie, în comunitatea locale, la școală sau liceu, prin dialog cu profesorii, în biblioteci sau librării, să le recupereze din spațiul digital, iar apoi să le transforme în povești.
Anul trecut, în 16 decembrie, a fost lansat primul volum reunind șapte povestiri. În prezent, cel de-al doilea volum se află în pregătire, lansarea lui fiind plănuită pentru data de 17 decembrie 2022, ora 11.00, la Salonul de Carte „Luceafărul” din Bulevardul Unirii nr. 10.