ÎN PREGĂTIRE Surrender, Autobiografia lui Bono, solistul trupei U2

SURRENDER. 40 de piese, o singură poveste, cartea de memorii a renumitului artist și filantrop Bono, este noutatea editorială pe care fanii muzicii rock din România o așteaptă cu nerăbdare. Traducerea în limba română a cărții va apărea pe rafturile librăriilor anul viitor, publicată de editura Litera. Caligrafierea titlului cărții în română va fi realizată de Bono însuși.

Subtitlul cărții „40 de piese, o singură poveste“ este o referire la cele 40 de capitole ale cărții care sunt numite după o melodie a U2. Bono a creat pentru Surrender și patruzeci de desene originale. 

libris.ro

De fiecare dată când cumperi o carte sau altă bucurie prin Răsfoiala, devii ambasador al culturii într-o societate care și-a înstrăinat valorile esențiale.
Cu doar un click, ne ajuți să spunem lumii că noi credem în Carte. Credem în tihna refugiului în care ne adăpostește, în freamătul minții care ne îndeamnă să descoperim totul, în bucuria și râsul cu care ne alină, în puterea ei de a lucra în inimile și mințile noastre pentru Bine.

Memoriile lui Bono, pe coloana sonoră a muzicii lui

O scriere onestă, intimă și profundă, Surrender spune povestea remarcabilă a ascensiunii cântărețului și a vieții pe care o trăiește astăzi Bono – artist, activist și solist U2. Liderul trupei care s-a consacrat prin îmbinarea acordurilor muzicii rock cu mesajele creștine și umanitare destăinuie, în autobiografia sa, provocările cu care s-a confruntat, prieteniile legate de-a lungul timpului, istorisiri intime despre familia și mediul care l-au modelat. 

Surrender este printre cele mai recente recomandări de lectură făcute de Bill Gates, care a clasificat-o drept unul dintre cele mai bune volume de memorii apărute din ultima perioadă:

„Dacă ești fan U2, s-ar putea să fie deja pe lista ta de citit. Iar dacă nu, va fi superdistractiv să descoperi acest băiat din suburbiile Dublinului care a crescut mare și a devenit un star rock și filantrop renumit în întreaga lume. Sunt norocos să-l numesc pe Bono prietenul meu, însă nu cunoșteam multe dintre poveștile spuse în Surrender.“

noriel.ro

În Surrender, povestea lui Bono este narată pentru prima dată de chiar protagonistul ei, cel care până acum prefera să vorbească public mai degrabă despre muzică sau despre proiectele umanitare în care trupa s-a implicat. Cu vocea sa unică, Bono poartă cititorii prin copilăria și adolescența petrecute în Dublin, marcate de pierderea bruscă a mamei sale, la vârsta de paisprezece ani, apoi în călătoria neobișnuită a trupei U2 spre a deveni una dintre cele mai influente trupe ale muzicii rock de astăzi. Volumul este deopotrivă și o trecere în revistă a celor douăzeci de ani de activism dedicat luptei împotriva SIDA și pentru eradicarea sărăciei extreme.

„Când am început să scriu această carte, speram să desenez în detaliu ceea ce înainte schițasem doar în cântece. Surrender este un cuvânt încărcat de sens pentru mine. Crescând în Irlanda în anii șaptezeci, cu pumnii mereu în sus (din punct de vedere muzical), conceptul îmi părea străin. Un cuvânt pe care l-am conturat abia atunci când mi-am adunat gândurile pentru o carte. Încă lupt pentru smerenie. În trupă, în căsnicia mea, în credința mea, în viața mea de activist. Surrender este povestea lipsită de progres a unui pelerin… completată cu o doză suficientă de distracție pe parcurs.”

farmec.ro

Despre Bono

Paul David Hewson (născut la 10 mai 1960), cunoscut cu numele de scenă Bono, este un cântăreț și compozitor, activist și filantrop irlandez, vocalist și principal textier al trupei rock U2.

Născut și crescut în Dublin, a urmat cursurile Mount Temple Comprehensive School unde, în 1976, a început să se întâlnească cu viitoarea sa soție, Alison Stewart, și să formeze, împreună cu câțiva colegi de școală, trupa care a devenit U2. Bono s-a impus ca lider pasionat al trupei prin stilul său vocal și prin gesturile grandioase, dar și prin compoziție. Versurile sale includ frecvent teme sociale și politice, precum și imagini religioase inspirate de credința creștină. În primii ani ai U2, versurile lui Bono au contribuit la tonul rebel și spiritual al grupului. Pe măsură ce trupa s-a maturizat, versurile sale s-au inspirat mai mult din experiențele personale împărtășite cu ceilalți membri. Ca membru U2, Bono a primit 22 de premii Grammy și a fost inclus în Rock and Roll Hall of Fame.

Bono este activist pentru cauze de justiție socială, atât prin intermediul trupei U2, cât și personal. Este deosebit de activ în campania pentru Africa, pentru care a cofondat numeroase inițiative. A participat la concerte de binefacere și a făcut lobby pe lângă politicieni și șefi de stat pentru sprijin. În 2005, Bono a fost numit una dintre persoanele anului de către Time. În 2007, Elisabeta a II-a a Regatului Unit i-a acordat titlul de cavaler onorific pentru „serviciile aduse industriei muzicale și pentru activitatea sa umanitară”, iar în 2013 a fost numit Commandeur al Ordinului francez al Artelor și Literelor (Ordre des Arts et des Lettres).

watchshop.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: