LANSARE “Viața este o poveste”, memoriile lui Florin Piersic

Între lansările de carte care au făcut vâlvă la recent încheiatul târg de carte Gaudeamus a fost și cea a volumului de memorii „Viața este o poveste…”, semnat de Florin Piersic. În această carte, marele actor își spune povestea, din adâncul sufletului și cu magia cuvântului de această dată, nu prin jocuri actoricești, anunță editura Bookzone.

De fiecare dată când cumperi o carte sau altă bucurie prin Răsfoiala, devii ambasador al culturii într-o societate care și-a înstrăinat valorile esențiale.
Cu doar un click, ne ajuți să spunem lumii că noi credem în Carte. Credem în tihna refugiului în care ne adăpostește, în freamătul minții care ne îndeamnă să descoperim totul, în bucuria și râsul cu care ne alină, în puterea ei de a lucra în inimile și mințile noastre pentru Bine.

Despre “Viața este o poveste”, de Florin Piersic

Florin Piersic și-a scris autobiografia între spectacolele de teatru, călătorii și angajamentele sociale, în momentele de răgaz care i-au permis recuperarea amintirilor trăite alături de numele mari ale cinematografiei și scenei românești. Două dintre figurile evocate în carte sunt părinții actorului, tatăl său fiind și autorul unor fragmente incluse în volum. Despre mama sa, Vera Piersic, autorul scrie că este “cea mai fără de pereche ființă căreia îi datorez lumina și în care fiecare dintre dumneavoastră o să o recunoașteți și o să o descoperiți pe MAMA.”

perfect-tour.eu

„Cu ani în urmă, Florin Piersic îmi punea în mână două caiete spunându-mi: „citește-le”. Într-o duminică rece de toamnă târzie, am deschis prima filă. Cuvintele perfect caligrafiate curgeau prin fața ochilor mei. Am descoperit în acele rânduri o istorie a familiei Piersic scrisă chiar de tatăl lui Florin, doctorul veterinar Ștefan Piersic. Ajungând la sfârșitul lecturii, am înțeles de unde i se trage autorului nostru de astazi talentul de vorbitor și mai ales de povestitor.

Ceva mai târziu am aflat de existența unor materiale pe care am avut ocazia să le citesc și care erau scrise chiar de Florin Piersic. Am înțeles atunci că ar fi un mare păcat să nu fie adunate toate într-o carte care să ajungă în mâna și la sufletul publicului lui care îl admiră și îl iubește în mai bine de 60 de ani de carieră. Editând această carte, am făcut o călătorie în timp și spațiu, într-un timp în care am avut șansa să întâlnesc artiști pe care Florin Piersic îi consideră adevarații Maeștrii ai teatrului românesc și într-un spațiu în care deși n-am călcat vreodată, acele locuri înseamnă mult pentru sufletul autorului. Le-am putut însă vedea și simți cu ochii minții.

Cristina Muntean, editor

Fragment “Viața e o poveste”, Florin Piersic

Cartea actorului va fi, pentru cei care îi îndrăgesc talentul de povestitor și verva, un prilej de întâlnire cu anecdotele savuroase care l-au consacrat.

„Acum gândiți-vă şi dumneavoastră! Cum să te lupți cu ursoaica?! Eu prind momentul, o apuc de ceafă, dă să scape, se ridică în două labe, eu nu știu cum mă învârt în aer, mă ia ca pe un fulg și pic cu ursoaica peste mine. Mă rostogolesc cu ea în iarbă. O simt și-i văd botul cum mă miroase. Pălăria mea roșie îmi cade de pe cap. Îi place, o apucă și o mușcă. O cuprind, sunt peste ea, deodată, dracu’ știe cum, ea e iarăși peste mine. Vreau să mă ridic cumva, dar pintenii de la cizmulițele roșii se-ncurcă unul în altul. Mă ridic și cad. Iar mă ridic și iar cad, strigând:

„Taată, Taată!”

Ursoaica nu pricepea ce fac, era lângă mine, eu mai puneam mâna pe ea, Gopo striga:

„Genial, ești formidabil, m-ai înnebunit, ești cel mai curajos!”

El mă încuraja ca să mai prelungesc scena. Eu prinsesem curaj și mai dădeam câte un brânci ursoaicei. Până la urmă, dă-i și fugi. Nu uit în veci! Nu știu dacă am fugit vreodată, că nu m-a prins vreunul la nevastă-sa chiar așa de grav ca să fug peste blocuri și peste străzi, dar am fugit până la „Doi Cocoși”, de strigau ăia

„vino, mă, înapoi, că s-a terminat”,

numai că eu parcă aveam mitralieră la picioare. Două zile mi-au tremurat genunchii, că nu-mi venea să cred că eu am putut să fiu în stare să fac așa ceva.”

Lansări recente despre care am scris pe Răsfoiala

Corina Chiriac, dublă lansare de carte

Solomonarul, romanul care ficționalizează viața lui Eminescu

chilipirul-zilei.ro/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: