CONCURS Premii în bani pentru elevii și studenții care scriu eseuri despre toleranță

Asociația pentru Dialog și Valori Universale susține, în această iarnă, cea de-a treia ediție a concursului de eseuri ,,Arta de a trăi împreună. Concursul urmărește să promovezee toleranța și să încurajeze elevii și studenți să-și exprime ideile despre diferențele dintre noi, diferențe care ne fac unici și ne ajută să conviețuim în armonie.

Cu toții suntem diferiți, prin felul sau locul unde trăim, prin cultura, religia sau limba pe care o vorbim, precum și prin faptul că avem caractere diferite. Acest lucru ne face unici, astfel am fi trăit într-o lume trasă la indigo, monotonă și plină de gri. Dar pe cât de multe diferențe ar exista între noi avem și multe lucruri în comun. Diferențele creează conflicte și ne fac de multe ori să-i rănim pe ceilalți prin indiferența noastră. Oare merită?

Suntem de părere că o lume plină de iubire, pace și toleranță este mult mai frumoasă decât una condusă prin războaie de ură și egoism, care se concentrează pe diferențe și ajunge să accentueze discriminarea. Haideți să arătăm lumii ce înseamnă arta de a trăi împreună! Să arătăm prin cuvinte cât de frumoasă este lumea în care trăim!

arată organizatorii.

De fiecare dată când cumperi o carte sau altă bucurie prin Răsfoiala, devii ambasador al culturii într-o societate care și-a înstrăinat valorile esențiale.
Cu doar un click, ne ajuți să spunem lumii că noi credem în Carte. Credem în tihna refugiului în care ne adăpostește, în freamătul minții care ne îndeamnă să descoperim totul, în bucuria și râsul cu care ne alină, în puterea ei de a lucra în inimile și mințile noastre pentru Bine.

watchshop.ro

Regulamentul concursului

Sunt invitați să trimită eseuri cu tema “Arta de a trăi împreună” elevii de liceu (clasele IX-XII) și studenții (licență, master, doctorat) din oricare universitate acreditată din România sau dintr-un alt stat membru al Uniunii Europene. Fiecare candidat poate trimite o singură lucrare. Lucrările vor fi redactate în limba română, vor avea 2 pagini sau min. 900 de cuvinte – max. 1200 de cuvinte.

La finalul concursului vor fi acordate 6 premii în bani (liceu – 3 câștigători, universitate – 3 câștigători), respectiv un premiu de 700 lei pentru locul I, un premiu de 500 lei pentru locul al II-lea și un premiu de 300 lei pentru locul al III-lea, precum și două mențiuni în valoare 100 de lei fiecare.

Perioada de desfășurare a concursului:
• 17.12.2021 – 4.02.2023 – înscrierea și trimiterea eseurilor la adresa de e-mail info @ advu.ro.
• 21.02.2023 – afișarea rezultatelor și premierea câștigătorilor

Pentru înscriere la concurs și mai multe detalii, accesați site-ul ADVU.

cartepedia.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: