NETFLIX 10 filme și seriale bazate de cărți. Selecția lunii decembrie

Din lista de filme și seriale bazate pe cărți anunțate pe Netflix în decembrie, ne-au atras atenția câteva titluri care promit:

  • Ochiul albastru deschis cu Christian Bale interpretând un detectiv care face echipă cu celebrul scriitor Edgar Allan Poe ca să dezlege un șir de crime
  • Zgomotul alb cu Adam Driver în rolul unui profesor instabil care-și crește copiii din patru căsnicii eșuate alături de ultima soție, nici ea foarte stăpână pe propriile temeri
  • Al doilea sezon Alice in Borderland, serial fantasy inspirat de manga, plin de suspans și la fel de necruțător ca Jocul calamarului

Fiți pe pace, echipa platformei a avut grijă să nu lase pe nimeni cu buza umflată de Crăciun. Avem și filme de sezon, clasice pentru copii și povești de dragoste, avem și horror și istorii despre prietenie și filme cu mafioți sau polițiste.

De fiecare dată când cumperi o carte sau altă bucurie prin Răsfoiala, devii ambasador al culturii într-o societate care și-a înstrăinat valorile esențiale.
Cu doar un click, ne ajuți să spunem lumii că noi credem în Carte. Credem în tihna refugiului în care ne adăpostește, în freamătul minții care ne îndeamnă să descoperim totul, în bucuria și râsul cu care ne alină, în puterea ei de a lucra în inimile și mințile noastre pentru Bine.

edenboutique.ro/

Liniile strâmbe ale lui Dumnezeu (2022)

16+ Mister, Dramă
Cu: Barbara Lennie, Loreto Mauleon
Regia: Oriol Paulo

Liniile strâmbe alte lui Dumnezeu trailer

Adaptarea pentru cinema a thrillerului scris de Torcuato Luca de Tena în urmă cu 42 de ani, Liniile strâmbe alte lui Dumnezeu, a atras atenția juriului de la festivalul de la San Sebastian, câștigând premii pentru cel mai bun scenariu adaptat și cea mai bună actriță.

Protagonista Alice Gould de Almenara ajunge într-o clinică de psihiatrie, condusă de un bărbat. La sosire, doctorul Ruipérez îi citește o scrisoare din partea doctorului Donadío despre motivele pentru care va fi internată. Alice spune că sunt false – adevărul este că a fost „sechestrată legal” de soțul ei, Heliodoro, care vrea să-i ia averea.

Amantul doamnei Chatterley (2022)

13+ Suspans, De epocă
Cu: Emma Corrie, Jack O’Connel
Regia: Laure de Clermont – Tonnerre

Amantul doamnei Chatterley 2022 trailer

Emma Corrie, actrița care i-a dat viață lui Lady Di în serialul The Crown, joacă rolul principal în filmul Amantul doamnei Chatterley, inspirat de romanul omonim al lui D.H. Lawrence. Acum un secol, această intrigă despre dragostea interzisă a oripilat publicul cu imoralitatea. Povestea începe cu o căsnicie terminată, înainte să fi început măcar. Cei doi tineri sunt separați fizic de accidentul fatal care îl lasă pe el invalid. Țintuit în scaunul cu rotile, neinteresat să lupte cu situația sau să-și depășească imobilitatea, domnul Chatterley face o înțelegere cu soția. Vor face un copil.

Dar nu va fi al lui.

answear.ro

SERIAL Aleea cu licurici, Sezonul 2 (2022)

16+ Dramă, Prietenie
Cu: Katherine Heigl, Sarah Chalke

Aleea cu licurici sezonul doi trailer

Ce anume ar fi putut aduce sfârșitul strânsei prietenii de treizeci de ani dintre Tully și Kate, fetele de pe Aleea cu licurici? Răspunsul va sosi în noul sezon, în care Kate se confruntă cu urmările dureroase ale nefericitei călătorii întreprinse de Johnny în Irak. Între timp, după ce renunță la talk-show-ul ei, Tully este nevoită să-și ia din nou cariera de la zero. Serial bazat pe romanul omonim de Kristin Hannah.

Ochiul albastru deschis (2022) – dată neanunțată

16+ Polițist, thriller
Cu: Christian Bale, Gillian Anderson
Regia: Scott Cooper

Trailer Ochiul albastru deschis 2022

Inspirat de romanul The Pale Blue Eye de Louis Bayard, filmul îl are ca protagonist pe detectivul veteran Augustus Landor, interpretat de Christian Bale, care investighează o serie de crime la Academia Militară a Statelor Unite din West Point, New York. El este ajutat de faimosul Edgar Allan Poe, tânăr cadet al academiei.

SERIAL Alice in Borderland, sezon 2 (2022)

18+ Fantasy, Thriller
Cu Kento Yamazaki, Tao Tsuchiya 
Regia: Shinsuke Sato

Trailer Alice in Borderland SEZON 2

Bazat pe manga cu același nume, creată de Haro Aso, Alice in Borderland urmărește aventurile unor tineri care, fugind de poliție, se trezesc captivi într-un joc de proporții uriașe, pe viață și pe moarte. Singura cale de a supraviețui este să respecte regulile impuse de cei care controlează jocul și să evite capcanele mortale și ucigașii care îi urmăresc.

lensa.ro

Zgomotul alb (2022) – 30 decembrie

16+ Dramă, Satiric
Cu: Adam Driver, Greta Gerwig, Don Cheadale
Regia: Noah Baumbach

Trailer Zgomotul alb 2022

Plasat în bucolicul oraș universitar Blacksmith, Zgomotul alb narează un an din viața lui profesorului Jack Gladney, pionier în domeniul studiilor hitleriste. A fost căsătorit de cinci ori cu patru femei și acum crește o puzderie de copii cu actuala sa soție, Babette. Jack și Babette sunt amândoi extrem de speriați de moarte, se întreabă frecvent care dintre ei va fi primul care va muri. O cronică satirică a vieții de familie.

Filmul este adaptarea romanului omonim al lui Don De Lillo.

The Witcher. Originea sângelui (2022) – din 25 decembrie

16+ Fantezie, Dramă
Cu: Sophia Brown, Laurence O Fuarain
Creatori: Declan de Bara, Lauren Schmitt Hissrich

Trailer The Witcher Originea sângelui

Bazat pe seria bestseller de Andrzej Sapkowski, Originea sângelui este prequel-ul serialului The Witcher. Narează o poveste pierdută în negura timpului, începând de la crearea primului vânător de monștri și explorând evenimentele care au condus la cruciala „Conjuncție a Sferelor”, când lumea monștrilor, cea a oamenilor și cea a elfilor s-au contopit într-un singur univers.

Pinochio de Guillermo del Torro (2022)

7+ Filme de familie
Cu: Ewan Macgregor, David Bradley
Regia: Guillermo del Torro

Trailer Pinochio animatie 2022

Inspirat de cartea pentru copii aproape nemuritoare a lui Carlo Collodi (1883), filmul de animație spune povestea lui Pinochio, marioneta din lemn care prinde viață în mâinile tâmplarului Gepetto, datorită dorinței arzătoare a bătrânului.

chilipirul-zilei.ro/

Hell Dogs (2022)

16+ Acțiune, Dramă
Cu: Junichi Okada, Kentaro Sakaguchi
Regia: Masato Harada

Trailer disponibil doar pe Netflix.

Shogo Kanetaka este un ofițer de poliție care, după ce și-a pierdut iubita, nu s-a gândit decât la răzbunare. După ce se infiltrează sub acoperire în Yakuza, îl provoacă la luptă pe un membru bandei, Hideki Murooka. Scopul este să-și valideze poziția în mafia japoneză și să capete mai mult influență, ca să-i găsească pe criminali. Filmul este creat după manga omonimă de Akio Fukamachi.

De Tweeling (2002)

13+ Sentimental, Dramă
Cu Ellen Vogel, Gudrun Okras
Regia: Ben Sombogaart

Trailer De Tweeling 2002

De tweeling (Gemenele) spune o poveste de dragoste inspirată de bestsellerul Tessei de Loo, vândut în 3,5 milioane de exemplare în Olanda și Germania. Două surori gemene în vârstă de șase ani sunt despărțite, după ce rămân orfane. Lotte pleacă să locuiască cu mătușa ei olandeză în Olanda, iar Anna să lucreze ca muncitoare la ferma unchiului ei german. Se reîntâlnesc la bătrânețe, cu speranța că diferențele din tinerețe pot fi în sfârșit reconciliate.

Nota bene, dacă nu găsiți în articol butonul de cumpărare pentru vreuna dintre cărțile pe care sunt bazate filmele, înseamnă că, la data publicării articolului, cartea nu era disponibilă nici în engleză, nici în română.

2 gânduri despre „NETFLIX 10 filme și seriale bazate de cărți. Selecția lunii decembrie

    1. Noi nu suntem Netflix. 🙂 Scrieți-le pe Facebook, sigur că răspund. Ca idee e puțin probabil… dacă l-au scos, nu cred că îl vor reintroduce. E chestiune financiară – au avut drepturi doar pe o perioadă limitată.

      Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: