BOOKSTER Top 10 cele mai căutate cărți în 2022

Biblioteca privată Bookster a publicat topul celor mai împrumutate cărți în 2022. Platforma funcționează cu abonamente pe care companiile le pot plăti pentru angajați; ei împrumută cărțile și materialele oferite de Bookster dintr-un catalog online, iar volumele sunt livrate direct la birou. Anul acesta platforma a depășit 1.000 de companii colaboratoare și 100.000 de abonați.

Topul pe care îl veți vedea e interesant pentru că arată ce citesc “corporatiștii”. În vreme ce această categorie de cititori a arătat interes și pentru unele dintre cele mai populare titluri de ficțiune din ultimii ani, lecturile se îndreaptă cu precădere spre cărțile de non-ficțiune și dezvăluie temele importante pentru ei: sănătatea, relațiile, planificarea timpului și a priorităților personale, bunăstarea și prosperitatea.

De fiecare dată când cumperi o carte sau altă bucurie prin Răsfoiala, devii ambasador al culturii într-o societate care și-a înstrăinat valorile esențiale.
Cu doar un click, ne ajuți să spunem lumii că noi credem în Carte. Credem în tihna refugiului în care ne adăpostește, în freamătul minții care ne îndeamnă să descoperim totul, în bucuria și râsul cu care ne alină, în puterea ei de a lucra în inimile și mințile noastre pentru Bine.

melimeloparis.ro

1. Gabor Mate, Când corpul spune nu

Non-ficțiune, dezvoltare personală, traumă, vindecare

Nu e neapărat o surpriză că besteseller-ul lui Mate e cel mai căutat titlu în categoria oamenilor activi. Autorul explorează manifestările și consecințele stresului în mintea și corpul omului modern. Publicat în vremuri de anxietate socială maximă, volumul oferă idei practice de a gestiona stresul omniprezent.

lensa.ro

2. Alex Michaelides, Pacienta tăcută

Ficţiune, thriller, suspans

Unul dintre cele mai senzaționale debuturi literare, cu traduceri în peste 50 de limbi și vânzări în milioane de exemplare, Pacienta tăcută a lui Alex Michaelides e cea mai râvnită carte de ficțiune printre abonații Bookster. Premisa cărții e cel puțin intrigantă: Alicia e o pictoriță de succes, măritată cu un fotograf de modă. Într-o seară oarecare, când soțul ei se întoarce de la o sesiune foto, Alicia îl împușcă de cinci ori și apoi intră într-o tăcere de ani de zile. Psihoterapeutul Theo Faber va încerca să o facă să vorbească și să dezvăluie un secret teribil.

3. James Clear, Atomic Habits

Non-ficțiune, dezvoltare personală, psihologie practică

Cartea lui James Clear adună cercetări și experimente din mai multe domenii pentru a ne ajuta să construim comportamente și obiceiuri bune cu ajutorul unor schimbări zilnice aparent nesemnificative. Atomic Habits este un manual accesibil despre cum să-ți pui în aplicare, pas cu pas, planurile și proiectele personale și să devii tot ceea ce îți dorești să fii.


4. Delia Owens, Acolo unde cântă racii

Ficțiune, roman de dragoste, mister

Un adevărat fenomen literar, bestseller absolut New York Times, vândut în peste 12 milioane de exemplare și ecranizat recent, romanul Deliei Owens explorează povestea Kyei Clark, “fata mlaștinii” într-o narațiune despre dragoste, abandon, singurătate și o crimă misterioasă în peisajul răvășitor al mlaștinilor de pe coasta Carolinei de Nord. Așa cum mărturisește o cititoare:

Acolo unde cântă racii pare desprinsă din viață, fiecare avem câte ceva din Kya și oameni din jurul ei, fiecare avem câte ceva din mlaștină, rămâne doar să ne redescoperim.


cartepedia.ro

5. Robert T. Kiyosaki, Tată bogat, tată sărac

Non-ficțiune, dezvoltare personală, educație financiară

Probabil unul dintre cele mai de succes manuale de educație financiară, Tată bogat, tată sărac e deja la a cincea ediție în limba română și acoperă un mare gol: faptul că nu învăţăm nimic în școală despre cum să ne administrăm finanțele și cum să ne asigurăm prosperitatea. Mai aproape de noi, cu exemple savuroase și actuale, e volumul pe aceeași temă a lui Adrian Asoltanie, care face trimiteri inclusiv la cartea lui Kiyosaki.

6. Mark Manson, Arta subtilă a nepăsării

Non-ficțiune, dezvoltare personală, psihologie practică

Blogger-ul Mark Manson a lansat o serie de cărți despre “arta subtilă” de a ne comporta în diverse feluri. Cea mai bună rămâne prima dintre ele, Arta subtilă a nepăsării, care arată într-un mod oarecum contraintuitiv că putem obține ce ne dorim în viață atunci când înlocuim cu un pic de nepăsare strădaniile și agitațiile care ne consumă. Cartea e mai cu seamă interesantă pentru că ne învață cum să ne alegem “bătăliile” și să ne investim energiile acolo unde contează cu adevărat.

7. Michelle Obama, Povestea mea

Non-ficțiune, biografii-memorii, celebrități

În momentul în care fosta Primă Doamnă a Americii și-a publicat memoriile, cartea a devenit imediat bestseller. Trebuie să recunosc că nu sunt un mare fan al lui Michelle Obama, transpare din autobiografia sa frustrarea de a-i fi cotropit spațiul personal de îndatoririle publice. Când, de fapt, poziția publică obținută i-a oferit oportunități uriașe de a produce schimbările pe care și le dorea în societatea americană. În orice caz, merită să citiți Povestea mea în paralel cu Pământul făgăduinței, la fel de faimosul volum al lui Barack Obama.

PS: A apărut foarte recent și volumul Lumina din noi al lui Michelle Obama, o continuare cumva naturală a cărții de memorii, în care autoarea explorează cum ne putem găsi echilibrul, autenticitatea și cum putem construi relații puternice cu semenii noștri.

bestvalue.eu

8. Fredrik Backman, Un bărbat pe nume Ove

Ficțiune, literatură scandinavă, personaje puternice

Un bărbat pe nume Ove este probabil una dintre cele mai iubite cărți ale deceniului. Curând va apărea o ecranizare cu Tom Hanks în rolul principal. Bătrânul Ove ascunde în spatele caracterului său morocănos și fixist o umanitate autentică pe care o percepem și cu care rezonăm imediat.  În cuvintele unui cititor:

Minunată, profundă! Descrierea unei iubiri adevărate și prezentarea unui personaj aparent neîndrăgit de ceilalți, dar a cărui viață te impresionează până la lacrimi fac din această carte una care merită citită. Pentru el totul era alb sau negru. Iar ea era culoare. Toată culoarea lui.

9. Matthew Walker, Despre somn

Non-ficțiune, dezvoltare personală, sănătate

Volumul lui Matthew Walker este o carte practică ce cuprinde o serie de informații inedite și despre beneficiile pe care un somn sănătos le oferă organismului. O mulțime de dovezi științifice și adevăruri năucitoare care ne vor face să reconsiderăm valoarea pe care somnul o are în reechilibrarea stilului de viață contemporan.

10. Gary Chapman, Cele cinci limbaje ale iubirii

Non-ficțiune, dezvoltare personală, relații

Cele cinci limbaje ale iubirii propune o înțelegere aprofundată asupra modului în care exprimăm și înțelegem dragostea. Gary Chapman decodifică în mod uimitor lucruri aparent banale pe care le spunem sau le facem în preajma celor dragi, ceea ce face din această carte, dincolo de sfaturile utile, o lectură interesantă și o abordare originală a unei teme care ne preocupă constant.


perfect-tour.eu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: