FILM “Un bărbat pe nume Otto”, după Fredrik Backman, la cinema din ianuarie.

Tom Hanks îl va interpreta pe Otto, în adaptarea americană a romanului Un bărbat pe nume Ove, de Fredrik Backman, care apare la cinema în 12 ianuarie 2023. Seniorul Otto este un bărbat arțăgos și mizantrop care urmează să fie transformat de noii săi vecini și să transforme la rândul lui comunitatea în care trăiește, în timp ce traversează perioada de doliu, după pierderea soției sale.

De fiecare dată când cumperi o carte sau altă bucurie prin Răsfoiala, devii ambasador al culturii într-o societate care și-a înstrăinat valorile esențiale.
Cu doar un click, ne ajuți să spunem lumii că noi credem în Carte. Credem în tihna refugiului în care ne adăpostește, în freamătul minții care ne îndeamnă să descoperim totul, în bucuria și râsul cu care ne alină, în puterea ei de a lucra în inimile și mințile noastre pentru Bine.

farmec.ro

Când apare la cinema filmul „Un bărbat pe nume Ove / Otto”?

Un bărbat pe nume Otto va fi pe marile ecrane din 12 ianuarie 2023 și îl va avea protagonist pe Tom Hanks. Filmul este adaptarea comediei suedeze din 2015, bazată pe bestsellerul de Fredrik Backman. Romanul spune o poveste înduioșătoare despre dragoste și prietenii improbabile și s-a vândut în peste 7 milioane de exemplare la nivel global. A rămas în topul bestsellerurilor NYT timp de 77 de săptămâni.

Tom Hanks a fost și producător al filmului, alături de Gary Goetzman. Marc Forster, regizorul, a ecranizat un alt bestseller foarte iubit de cititori – Vânătorul de zmeie, bazat pe romanul omonim al lui Khaled Hosseini. Forster a regizat și Finding Neverland, cu Johnny Deep și Kate Winslet în rolurile principale, peliculă care portretizează viața creatorului lui Peter Pan, dramaturgul J.M. Barrie.

„Când am citit prima dată romanul lui Fredrik Backman, m-am îndrăgostit de ideea că prietenia are puterea de a modela viața unei persoane. Abia aștept să creez un film cu atât de mult umor și suflet”,

a declarat Forster.

Versiunea suedeză a filmului a fost regizată de Hannes Holm și a devenit cel mai vizionat film în limbă străină din SUA, în 2016, nominalizat la două premii Oscar.

libris.ro

Despre Un bărbat pe nume Ove

Bloggerul Fredrik Backman și-a creionat personajul central al romanului după ce a citit într-un ziar un articol despre un bărbat pe nume Ove care făcuse o criză de nervi, în timp ce cumpăra bilete la un muzeu de artă. Backman a empatizat cu străinul, deoarece crede că „nu se descurcă grozav să vorbească cu oamenii”. În primă fază, a început să scrie postări pe blog sub titlul „Sunt un om pe nume Ove”, care vorbeau adeseori despre necazurile și nemulțumirile lui. În cele din urmă, și-a dat seama că scrierile aveau potențialul de a crea un personaj fictiv interesant.

Coperta romanului Un bărbat pe nume Ove, versiunea originală

Un bărbat pe nume Ove, primul roman al scriitorului suedez Fredrik Backman, a fost publicat în 2012. Un an mai târziu, a apărut în limba engleză și a ajuns rapid pe lista celor mai bine vândute cărți New York Times. Cartea continuă să câștige noi cititori, chiar și la aproape zece ani de la lansare.

Romanele care au succedat Un bărbat pe nume Ove au avut un succes similar de public, două dintre ele fiind ecranizate ca seriale. Miniseria Oameni anxioși a fost disponibilă pe Netflix, iar Scandalul și Noi contra voastră, primele volume ale trilogiei Bjornstad, au fost adaptate și ele și sunt pe HBO Max.

(Între timp a fost publicat și ultimul volum al trilogiei – Învingătorii.)

top-shop.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: