NOUTATE Învingătorii, Fredrik Backman

Învingătorii, de Fredrik Backman, al treilea și bănuim ultimul volum din seria Björnstad (Beartown), după Scandalul și Noi contra voastră, a ieșit din tipografie la început de decembrie și, în primă fază, a fost păstrat de editură pentru Târgul de Carte Gaudeamus 2023. Unde, așa cum probabil vă imaginați (corect), a rupt gura târgului, clasându-se pe locul întâi între cele mai bine vândute titluri – ale editurii și ale evenimentului. Pentru că abia ce a apărut și-n online, putem finalmente să trâmbițăm vestea cea bună către fanii lui Backman.

“Am toate cărțile lui, imediat le devorez deși au 600-700 de pagini!”
“Abia aștept să o citesc!”

au scris admiratorii autorului suedez pe pagina editurii, când au aflat că Învingătorii sunt aici.

De fiecare dată când cumperi o carte sau altă bucurie prin Răsfoiala, devii ambasador al culturii într-o societate care și-a înstrăinat valorile esențiale.
Cu doar un click, ne ajuți să spunem lumii că noi credem în Carte. Credem în tihna refugiului în care ne adăpostește, în freamătul minții care ne îndeamnă să descoperim totul, în bucuria și râsul cu care ne alină, în puterea ei de a lucra în inimile și mințile noastre pentru Bine.

Despre Învingătorii, al treilea volum din seria Björnstad

Motto – „Pentru voi, cei care vorbiți prea mult, cântați prea tare, plângeți prea des și iubiți ceva în viață mai mult decât ar trebui.”

libris.ro

Se împlinesc doi ani de la violul care a dat viața peste cap, în orășelul Björnstad, schimbând pentru totdeauna destinele celor mai naivi dintre locuitorii “orașului ursului”. Dintre cei care au suferit cel mai mult, unii au căutat alinare în distanță fizică – sperând că îndepărtarea de locul durerii îi va ajuta să uite amintirile de neuitat, iar aceia care au rămas acasă nu și-au regăsit niciodată liniștea cu adevărat.

Peter, fostul manager al echipei de hochei în jurul căreia se petrec evenimentele din Scandalul, a ajuns subiectul unei investigații jurnalistice care îi poate aduce o nedorită condamnare la închisoare. Amat, noua stea a echipei de hochei, s-a predat dependenței de alcool, refuză să se mai antreneze și se apropie de colaps, iar Matteo, un adolescent care-și pierde sora, decide să facă pe justițiarul orașului.

Întorși în Björnstad pentru o înmormântare, Maya și Benji se văd din nou captivi în haosul generat de vechile probleme. Nu e nevoie de prea mult ca lucrurile să scape de sub control, iar prețul pe care comunitatea va trebui să-l plătească e enorm. Continuând povestea din primele volume, cel mai nou roman al lui Fredrik Backman propune cititorilor un final răvășitor.

„În Învingătorii, Fredrik Backman aduce competiția, prietenia, politica și rivalitatea la proporții biblice.” The New York Times

„Backman nu lasă nicio emoție nedisecată, iar cititorii sunt purtați prin drame atât de răscolitoare, încât depășesc granițele unor simple rivalități.” Library Journal

Ce mai găsești pe Răsfoiala despre Fredrick Backman

Tom Hanks va fi Un bărbat pe nume Otto (Ove pentru cunoscători)

Recenzie Oameni Anxioși (am scris de rău – nu da click, e clickbait)

noriel.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: