TOP 10 cele mai căutate cărți la biblioteca din New York în 2022

Site-ul the Gothamist* a publicat astăzi topul celor mai cerute cărți ale anului 2022, de către abonații bibliotecii New – York-ului. Datele au fost făcute publice de către Biblioteca Publică a orașului (NYC Library).

Multe dintre cărțile care fac lista au fost prezentate la clubul de carte virtual Get Lit!** organizat de WNYC, postul public de radio. Clubul de carte a debutat în 2020, în parteneriat cu biblioteca și a determinat aproximativ 150.000 de împrumuturi de la prima sa emisie, conform declarațiilor bibliotecii.

Coincidență… sau ba?… pe primul loc în lista cărților favorite ale abonaților NYC Library se găsește chiar un titlu care include cuvântul library (bibliotecă).

De fiecare dată când cumperi o carte sau altă bucurie prin Răsfoiala, devii ambasador al culturii într-o societate care și-a înstrăinat valorile esențiale.
Cu doar un click, ne ajuți să spunem lumii că noi credem în Carte. Credem în tihna refugiului în care ne adăpostește, în freamătul minții care ne îndeamnă să descoperim totul, în bucuria și râsul cu care ne alină, în puterea ei de a lucra în inimile și mințile noastre pentru Bine.

Cele mai cerute cărți la biblioteca din Big Apple

1. Biblioteca de la miezul nopții, Matt Haig

Publicată anul trecut la editura Nemira, cartea a ocupat locul trei în topul anual al editurii (2021) și se află în continuare, la mai bine de un an după apariția în SUA, în topul favoritelor iubitorilor de literatură pe platforma Goodreads. Cititorii i-au acordat 4 stele și premiul Goodreads Choice Award for Fiction 2020. A fost bestseller al publicațiilor NY Times, Boston Globe și Washington Post și, în plină pandemie, (decembrie 2020) a fost difuzată în foileton la radio BBC.

Undeva, la marginea universului, există o bibliotecă inepuizabilă a vieților noastre posibile. Fiecare dintre poveștile scrise acolo provine dintr-o realitate alternativă. Una este istoria vieții tale așa cum o cunoști și ai trăit-o, alta imaginează cum ar fi fost povestea ta, dacă ai fi schimbat o anumită decizie. Acest exercițiu de imaginație revine mereu viețile noastre, mai ales pe final de an – ce-ar fi fost dacă nu / aș fi făcut asta…. Răspunsul poate fi în Biblioteca de la miezul nopții.

2. Lecții de chimie, de Bonnie Garmus

Proaspăt tradus și în limba română, tot la editura Nemira, romanul de dragoste cu tentă feministă scris de Bonnie Garmus a făcut și el furori în topurile din SUA și este în curs de ecranizare pentru Apple TV cu talentata Brie Larson (Room) în rolul protagonistei.

libris.ro

3. The Lincoln Highway, Amor Towles

Peste un milion de exemplare vândute a avut cea de-a cincea carte publicată de Amor Towles. Recomandată de Bill Gates vara aceasta, pe lista celor cinci favorite.

The Lincoln Highway, netradusă la noi deocamdată, urmărește călătoria lui Emmett, un adolescent orfan, eliberat dintr-un centru pentru minori, către fratele mai mic, de care a fost despărțit cu ani în urmă. Planul este să plece împreună spre California, în căutarea unei vieți mai bune. Doar că, după ce directorul centrului îl lasă acasă, Emmett descoperă că doi colegi din internat au sosit cu el odată, ascunși în portbagajul mașinii directorului. Pasagerii clandestini au un plan foarte diferit pentru viitor, care îi va duce pe cei patru tot pe drumuri, dar în direcția opusă celei dorite.

4. Scandalul din Malibu / Malibu Rising, de Taylor Jenkins Reid

Primul dintre volumele cu care Taylor Jenkins Reid intră în top NYC Library, Malibu Rising spune povestea strălucitorului clan Riva. Nina, iubitoare de surf și star pe catwalk, frații Jay și Hud, surfer de succes, respectiv fotograf faimos și mezina Kit. Îi cunoști într-o noapte incendiară (la propriu) petrecută la conacul familiei, în ceasul în care fiecare dintre ei își va alege perspectiva asupra vieții și viitorul.

Romanul este în curs de adaptare de către platforma de streaming Hulu.

5. Întâlniri în vacanță, Emily Henry

Și Emily Henry are două cărți în topul NYC Library, dintre care una a fost votată de utilizatorii Goodreads cel mai bun roman de dragoste în 2021, Întâlniri în vacanță.

Alex și Poppy n-au prea multe lucruri în comun – ea este o rebelă care adoră călătoriile, în timp ce el mai degrabă alege să stea acasă c-o carte în brațe (mai știi pe cineva?). Ce îi leagă este o prietenie intimă care ține încă din facultate și un obicei aproape sacru de a petrece o vacanță pe an împreună. Acum locuiesc departe unul de celălalt, ea la New York City, iar el în orășelul natal și nu s-au mai văzut de doi ani.


watchshop.ro

6. This Time Tomorrow, Emma Straub
7. Cei șapte soți ai lui Evelin Hugo, Taylor Jenkins Reid

noriel.ro

8. Book Lovers, Emily Henry
9. Verity Colleen Hoover
10. Totul se termină cu noi, Colleen Hoover

* New York este poreclit și Gotham City, după orașul fictiv al personajului de BD Batman cu care împărtășește asemănări, create pentru DC Comics de scriitorul Bill Finger și de artistul Bob Kane.

** Joc de cuvinte Get Lit – Luminează-te! și simultan Ia Lit/eratură.

Subiecte similare pe Răsfoiala

Matt Haig recomandă 6 cărți alinătoare

Goodreads Choice Awards 2021 și-a desemnat câștigătorii

Recenzie Ugly Love, Colleen Hoover și un argument pentru literatura ușoară

perfect-tour.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: