FILM Nicolas Cage va fi Dracula în cea mai nouă ecranizare a romanului de Bram Stoker

Compania de producție cinematografică Universal a lansat zilele trecute primul trailer pentru Renfield, film inspirat de clasicul horror Dracula. Nicolas Cage va juca unul dintre rolurile principale, pe cel a contelui transilvănean, pentru care s-a documentat urmărind Nosferatu și s-a inspirat din Andy Warhol’s Dracula.

„Este o comedie. Iar când reușești să ai tonul potrivit între comedie și groază – ca în „American Werewolf in London„, este explozie”. 

a declarat Cage pentru revista americană.
Renfield 2023 trailer

perfect-tour.ro

Protagonistul din “Renfield” este servitorul credincios al lui Dracula

În ciuda așteptărilor fanilor actorului și ai iubitorilor de filme cu vampiri, contele Dracula, interpretat de actorul premiat cu Oscar, nu va fi cap de afiș. În schimb, protagonistul și cel care dă numele filmului este Nicholas Hoult, actorul care îl interpretează pe Renfield, mâna dreaptă a contelui.

Renfield este prezentat inițial drept servitorul devotat al lui Dracula care, treptat, devine deziluzionat de faptele malefice ale stăpânului său. După ce se îndrăgostește de o polițistă, Renfield se vede nevoit să-și reevalueze alegerile de viață și motivația de a rămâne alături de Dracula.

În scrierile lui Stoker, Renfield este un tip cu probleme psihice, internat la un azil de nebuni, care se hrănește cu creaturi vii, încredințat că sângele lor îl va face nemuritor. În cele din urmă, aflăm că aceste acte ciudate sunt de fapt cauzate de influența supranaturală a lui Dracula.

Din distribuția filmului mai fac parte Ben Schwartz, Adrian Martinez, Shohreh Aghdashloo, Bess Rous. Renfield va fi lansat în aprilie 2023.

epantofi.ro

Despre Dracula, de Bram Stoker

Dracula este un roman epistolar de Bram Stoker, publicat în 1897. Narațiunea este relatată prin intermediul unor scrisori, însemnări de jurnal și articole de ziar. Povestea nu are un singur protagonist, dar debutează cu avocatul Jonathan Harker care, într-o călătorie de afaceri, se cazează la castelul unui nobil transilvănean, Contele Dracula. Harker evadează din castel după ce descoperă că Dracula este vampir, în timp ce contele se mută în Anglia și molipsește orașul litoral Whitby.

Dracula este una dintre cele mai cunoscute opere ale literaturii engleze. Multe dintre personajele cărții au intrat în cultura populară ca arhetipuri – Contele Dracula ca vampirul prin excelență, iar Van Helsing ca vânător de vampiri iconic. Romanul a fost adaptat pentru ecran de peste 30 de ori, iar personajele sale au avut numeroase apariții în toate mediile de comunicare.

Dracula a încetat să mai fie o carte. Dracula reprezintă pentru romanele cu vampiri exact ceea ce Un studiu în roșu înseamnă pentru romanele cu detectivi: prima și cea mai grozavă poveste în care este introdus personajul emblematic pentru aceste genuri literare.” 

The Guardian

farmec.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: