NETFLIX 11 filme și seriale inspirate de cărți, ianuarie 2023

La început de an, Netflix și-a spălat păcatele de luna trecută, săracă în ecranizări și adaptări, iar în primele zile ale lui ianuarie 2023, a adăugat deja o suită de seriale și filme inspirate de cărți. O scurtă selecție a celor care probabil sunt și reușite:

  • Ecranizare după romanul de Elena Ferrante, Viața mincinoasă a adulților din familia adolescentei Giovanna se apropie de final în ziua în care tatăl ei constată că fata seamănă cu urâta mătușa Vittoria, cea înstrăinată
  • Ochiul albastru deschis cu Christian Bale în rolul unui detectiv care face echipă cu celebrul scriitor Edgar Allan Poe ca să dezlege un șir de crime
  • Madoff, documentarul, pune într-o miniserie povestea senzațională a finanțistului care a creat Caritas-ul american (schemă piramidală Ponzi, în terminologia americană)

De fiecare dată când cumperi o carte sau altă bucurie prin Răsfoiala, devii ambasador al culturii într-o societate care și-a înstrăinat valorile esențiale.
Cu doar un click, ne ajuți să spunem lumii că noi credem în Carte. Credem în tihna refugiului în care ne adăpostește, în freamătul minții care ne îndeamnă să descoperim totul, în bucuria și râsul cu care ne alină, în puterea ei de a lucra în inimile și mințile noastre pentru Bine.

farmec.ro

MINISERIE Clark (2022)

16+ Biografic, Dramă
Cu: Bill Skarsgard, Hanna Bjorn
Regia: Jonas Åkerlund

Clark 2022 trailer

Miniseria bazată pe autobiografia lui Clark Olofsson, What the hell happened?, spune povestea jefuitorului de bănci care a reușit să intre în istoria afecțiunilor psihice cu ceea ce acum este cunoscut ca Sindromul Stockholm – respectiv simpatia victimei pentru răpitor, ca mecanism defensiv de supraviețuire.

MINIESERIE Madoff, Monstrul de pe Wall Street (2023)

16+ Documentar
Cu: Bernie Madoff
Regia: Joe Berlinger

Madoff 2022 trailer

Regizorul serialului care documentează cazul Madoff a folosit ca sursă de inspirație mai multe cărți scrise de-a lungul anilor despre cel mai faimos escroc de pe Wall Street. Unul dintre cele mai incisive volume pe această temă este Bernie Madoff and the Crisis, de Colleen P. Eren.

melkior.ro

SERIAL Viața mincinoasă a adulților (2022)

16+ Dramă, Prietenie
Cu: Giordana Marengo, Valeria Golino
Regia: Edoardo de Angelis

Viața mincinoasă a adulților film trailer

Copilăria și inocența Giovannei, protagonista din Viața mincinoasă a adulților, se apropie de final în ziua în care tatăl ei constată dezamăgit că fata începe să semene cu urâta mătușa Vittoria, cea înstrăinată. Intrigată, fata pleacă în căutarea originilor ascunse și, fără să știe, a noii sale identități. Va găsi nu doar o mătușă, ci o întreagă poveste complicată de familie, în care relațiile de suprafață acoperă minciuni, prefăcătorii și trădări.

Serial bazat pe romanul Viața mincinoasă a adulților, de Elena Ferrante.

Ochiul albastru deschis (2022)

16+ Polițist, thriller
Cu: Christian Bale, Gillian Anderson
Regia: Scott Cooper

Trailer Ochiul albastru deschis 2022

Inspirat de romanul The Pale Blue Eye de Louis Bayard, filmul îl are ca protagonist pe detectivul veteran Augustus Landor, interpretat de Christian Bale, care investighează o serie de crime la Academia Militară a Statelor Unite din West Point, New York. El este ajutat de faimosul Edgar Allan Poe, tânăr cadet al academiei.

Cuvinte pe zidurile băii (2020) – apare în 11 ianuarie

16+ Dramă, Dragoste
Cu: Charlie Plummer, Molly Parker
Regia: Thor Freudenthal

Cuvinte pe zidurile băii trailer

Bazat pe romanul YA din 2017 al Juliei Walton Words on Bathroom Walls, filmul spune povestea lui Adam, un adolescent prins între viața de liceu și… schizofrenia paranoidă  care îi dă halucinații din cele mai stranii. Un medicament experimental promite să-i vină de ajutor la momentul potrivit, atunci când Adam o întâlnește pe Maya, fata visurilor lui.

lensa.ro

SERIAL Femeia celor morţi (2022)

16+ Polițist, Dramă
Cu: Anna Maria Muhe, Yousef Sweid
Regia: Nicolai Rodhe

Trailer Femeia celor morţi 2022

Inspirat din romanul Woman of the Dead, de Bernhard Aichner, serialul urmărește viața unei unei femei care caută răzbunare după moartea brutală a soțului ei, într-un accident de mașină. Încercând să-i descopere pe ucigași, scoate lumină un păienjeniș de secrete murdare ale micii comunității, o mare familie vezi – Doamne, în care trăiește.

Lockwood și asociații (2023) – apare pe 27 ianuarie

16+ Fantezie, Mister
Cu: Ruby Stokes, Cameron Chapman

Trailer Lockwood și asociații

Bazat pe seria Lockwood și asociații, de Jonathan Stroud, care cuprinde romanele Conacul bântuit, Craniul din bibliotecă și Băiatul din umbră, filmul e un fantasy care transformă Marea Britanie într-un ținut de basm. În fiecare noapte, locuitorii sunt asaltați de Vizitatori, ființe fantomatice și nu tocmai prietenoase. Trei prieteni își unesc forțele și cele mai năstrușnice idei pentru a lupta cu intrușii.

Câinele pierdut (2022)

7+ Filme de familie
Cu: Rob Lowe, Johnny Berchtold și Kimberly Williams – Paisley
Regia: Stephen Herek

Trailer Câinele pierdut 2022

Rob Lowe, Johnny Berchtold și Kimberly Williams – Paisley interpretează rolurile principale în Câinele pierdut, film inspirat de cartea Dog Gone de Paul Toutonghi. Un tânăr și părinții săi pornesc într-o călătorie plină de aventuri, în căutarea lui Gonker, golden retriver-ul familiei, bolnav și dispărut subit.

perfect-tour.ro

SERIAL The playlist (2022)

16+ Acțiune, Dramă
Cu: Edvin Endre, Christian Hillborg

trailer the playlist 2022

Bazat pe volumul de non-ficțiune scris de jurnaliștii suedezi Sven Carlsson și Jonas Leijonhufvud, The Spotify Play / Spotify Untold. Cartea evocă modul disruptiv în care fondatorul Spotify, Daniel Ek, a schimbat pentru totdeauna industria muzicală, în competiția cu giganții Apple, Google și Amazon.

Fata din înregistrare (2023) – apare în 27 ianuarie

16+ Mister, Dramă
Cu Aixa VilLagran, Milena Smit

Trailer Fata din înregistrare 2022

Fata din înregistrare, thriller inspirat de bestsellerul La chica de nieve de Javier Castillo urmărește povestea Amayei, fata familiei Martin, care dispare în timpul unei ambuscade petrecute la o paradă stradală. Jurnalista Miren preia cazul fetei și este hotărâtă să o găsească.

Capital uman (2022) – apare pe 17 ianuarie

16+ Mister, Dramă
Cu: Marisa Tomei, Liev Schreiber, Peter Skarsgard
Regia: Marc Meyers

Trailer Capital uman

Viețile a două familii din clase sociale diferite se întretaie după ce copiii încep o relație de dragoste care se sfârșește într-un accident tragic. Toți cei implicați se luptă pentru a-i proteja pe cei dragi, în drama inspirată de cartea lui Stephen Amidon, Human Capital.


Nota bene, dacă nu găsiți în articol butonul de cumpărare pentru vreuna dintre cărțile pe care sunt bazate filmele, înseamnă că, la data publicării articolului, cartea nu era disponibilă nici în engleză, nici în română.

libris.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: