FILM ONLINE Malala se alătură echipei „Stranger at the gate”, scurtmetraj despre convertirea la islam a unui pușcaș marin

Câștigătoarea Premiului Nobel pentru Pace, Malala Yousafzai, s-a alăturat, ca producător executiv, scurtmetrajului documentar „Stranger at the Gate„, regizat de Joshua Seftel și nominalizat, pe lista scurtă, la Oscar, anunță Variety.

Filmul prezintă surprinzătoarea schimbare de mentalitate a unui fost pușcaș marin american suferind de PTSD (sindromul de stres post-traumatic) care a vrut să bombardeze o moschee, dar a sfârșit devenind parte din comunitatea religioasă pe care voise să o atace. Filmul a fost premiat la Festivalul Tribeca din 2022. (Update: A primit și o nominalizare pentru cel mai bun scurtmetraj documentar la OSCAR 2023)

De fiecare dată când cumperi o carte sau altă bucurie prin Răsfoiala, devii ambasador al culturii într-o societate care și-a înstrăinat valorile esențiale.
Cu doar un click, ne ajuți să spunem lumii că noi credem în Carte. Credem în tihna refugiului în care ne adăpostește, în freamătul minții care ne îndeamnă să descoperim totul, în bucuria și râsul cu care ne alină, în puterea ei de a lucra în inimile și mințile noastre pentru Bine.

„Stranger at the gate” este inspirat de un caz real

„Acest film este o poveste adevărată, puternică despre iertare și mântuire. Sper că filmul va provoca fiecare spectator să își pună la îndoială prejudecățile și să arate bunătate față de toți cei pe care îi întâlnește.”

MALALA

Filmul spune povestea adevărată a pușcașului marin american Richard „Mac” McKinney. Suferind de tulburare de stres post-traumatic, McKinney decide să bombardeze moscheea din orașul natal Muncie, Indiana. Când ajunge la moschee, pentru a strânge informații pentru planul său, este întâmpinat de credincioși, printre care refugiați afgani și un afro-american convertit, care îl surprind cu bunătatea și căldura lor. La scurt timp după această experiență, în loc să-și pună în aplicare intențiile teroriste, McKinney se convertește și devine președintele moscheii.

„În aceste vremuri de dezbinare și ură, povestea din inima filmului „Străinul de la poartă” îmi dă speranță. Eroii din film m-au inspirat să cred că dragostea chiar poate învinge ura.”

a declarat regizorul Seftel.

Vezi filmul aici

Film online Stranger at the Gate

Joshua Seftel a fost nominalizat pentru prima oară la Emmy la vârsta de doar 22 de ani datorită documentarului Lost and Found despre copiii cu dizabilități din orfelinatele Romaniei comuniste. Dorindu-și să devină medic, el a vizitat România imediat după căderea comunismului și a documentat adopția a mii de copii. Seftel folosește cinematografia ca un instrument pentru umanitate.

lensa.ro

Despre Malala Yousafzai

Malala Yousafzai și-a început activitatea de militantă pentru drepturile fetelor, pe când era încă elevă în Pakistan. În 9 octombrie 2012 este împușcată în cap în timpul unui atac terorist comis de talibani asupra autobuzului cu care se îndrepta către școală. Scăpă cu viață fiind operată de urgență în spitalul militar din Peshawar. Ca prețuire a activității sale, este nominalizată pentru premiul International Children’s Peace Prize, iar publicația Time o situează printre primii 100 oameni ai lumii. La 10 octombrie 2014 i se decernează Premiul Nobel pentru Pace (pe care îl primește împreună cu Kailash Satyarthi) „pentru lupta împotriva asupririi copiilor și tinerilor și pentru dreptul tuturor copiilor la educație”.

Malala și-a scris autobiografia Eu sunt Malala: Povestea fetei care a luptat pentru educație și a fost împușcată de talibani împreună cu Christina Lamb, jurnalistă și autoare. Volumul a fost publicat la 8 octombrie 2013 și detaliază primii ani de viață, sprijinul tatălui ei în ce privește educația și activismul, istoria organizației Tehrik-i-Taliban și atentatul care aproape a ucis-o la numai 15 ani. Cartea a fost interzisă în multe școli din Pakistan.

Refugiată vreme de câțiva ani în Marea Britanie, Malala este absolventă a Universității Oxford și fan declarat al televiziunii. Ea conduce departamentul de programe extracuriculare al Apple TV+.

farmec.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: