ȘTIRI Noul roman de Haruki Murakami are 1200 de pagini și va fi lansat la începutul primăverii

Editura care urmează să publice cartea nu a dezvăluit deocamdată titlul romanului, subiectul sau detalii despre traducerea cărții în alte limbi. Despre noul volum se știe doar că are în manuscris 1200 de pagini și ziua lansării – 13 aprilie 2023.

De fiecare dată când cumperi o carte sau altă bucurie prin Răsfoiala, devii ambasador al culturii într-o societate care și-a înstrăinat valorile cardinale.
Cu doar un click, ne ajuți să spunem lumii că noi credem în Carte. Credem în tihna refugiului în care ne adăpostește, în freamătul minții care ne îndeamnă să descoperim totul, în bucuria și râsul cu care ne alină, în puterea ei de a lucra în inimile și mințile noastre pentru Bine.

nemira.ro

Despre Haruki Murakami

Haruki Murakami este unul dintre cei mai cunoscuți romancieri japonezi. A studiat teatrul la Universitatea Waseda, în Tokyo, și pentru un timp a fost patronul unui bar în care se cânta jazz – pasiunea sa pentru muzică reflectându-se în multe dintre cărțile sale. Pe parcursul vieții a tradus în japoneză operele lui F. Scott Fitzgerald, John Irving, Truman Capote și Raymond Carver.

Romanele sale spun povești de dragoste și maturizare complexe, fermecătoare, pun în discuție mentalitatea și stilul de viață japonez, iar opera sa este deopotrivă fantastică și realistă. A publicat mai multe volume de non-ficțiune – memorii, interviuri. Printre cele mai cunoscute romane ale lui Murakami sunt: „Pădurea norvegiană”, “Cronica păsării arc”, „Kafka pe malul mării“ (2002) şi „1Q84”. Majoritatea cărților sale au fost traduse în limba română. Numele său este anual vehiculat printre preferații cititorilor pentru Premiul Nobel pentru Literatură.

Anul trecut, nuvela sa „Drive my car“ a fost ecranizată. Filmul a fost distins cu premiul Oscar pentru cel mai bun film străin și este disponibil pe HBO Max. Povestea urmărește drumul spre vindecare al unui regizor de teatru care își pierde soția și încearcă să se regăsească punând în scenă Unchiul Vania de Cehov, cu o distribuție de actori care, în timpul scenei, își pun replicile, fiecare în parte, într-o altă limbă.

epantofi.ro

Cel mai recent roman al său, Uciderea Comandorului, a fost lansat în 2017 în Japonia și ulterior în Franța. Este o poveste despre singurătate, război și artă, și deopotrivă un omagiu adus capodoperei Marele Gatsby.

Uciderea comandorului spune istoria unui pictor de vârstă mijlocie, proaspăt divorțat, care se mută într-o casă izolată, la munte. Proprietatea aparține unui amic, fiu al celebrului pictor Tomohiko Amada, și pare că va fi spațiul ideal pentru ca tânărul să o ia de la capăt. Numai că, la scurtă vreme după ce decide să nu mai picteze pentru bani, primește în schimbul unei sume uriașe o comandă de portret din partea unui personaj misterios, care se va dovedi o apariție fatidică în viața sa.

Deși romanele și pasiunile sale i-au adus faima internațională, Haruki Murakami apare rar în public. Este DJ la un post de radio nipon și evită să vorbească despre problemele din actualitate „pentru că necesită o gândire atentă şi alegerea cuvintelor”.

Biblioteca Haruki Murakami

Universitatea Waseda din Tokyo i-a dedicat o bibliotecă care include manuscrisele, cărțile şi discografia sa.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: