NETFLIX 10 filme și seriale bazate pe cărți, februarie 2023

Mai multe seriale decât filme inspirate de cărți în luna februarie 2023, la Netflix. Deși capitolul filme bazate pe cărți ar fi meritat mai mult efort, măcar pasionații serialelor deja consacrate ale platformei se vor bucura de noi sezoane din Păcatul, Tu sau Lunetistul. Dintre scenariile adaptate în lungmetraje, recomandăm

  • Legea sângelui cu Diane Lane și Kevin Costner, care fac un cuplu memorabil într-o poveste emoționantă și plină de suspans despre sacrificiu în numele familiei
  • Avem o fantomă, o comedie de groază – mai mult comedie decât groază – cu David Harbour în rolul unei stafii mai degrabă nepricepute care-și caută liniștea
  • De la teamă la iubire – ecranizarea romanului Stromboli satirizează chinurile unei femei divorțate, care se înscrie la o tabără de vindecare spirituală în Italia

farmec.ro

De fiecare dată când cumperi o carte sau altă bucurie prin Răsfoiala, devii ambasador al culturii într-o societate care și-a înstrăinat valorile esențiale.
Cu doar un click, ne ajuți să spunem lumii că noi credem în Carte. Credem în tihna refugiului în care ne adăpostește, în freamătul minții care ne îndeamnă să descoperim totul, în bucuria și râsul cu care ne alină, în puterea ei de a lucra în inimile și mințile noastre pentru Bine.

Legea sângelui (2020)

16+ Dramă, Thriller
Cu: Diane Lane, Kevin Costner
Regia: Thomas Bezucha

Legea sângelui 2022 trailer

Filmul reprezintă adaptarea romanului Let him go de Larry Watson. După moartea fiului lor, șeriful pensionat Blackledge (Kevin Costner) și soția sa (Diane Lane) pornesc în căutarea norei și a nepotului lor care au părăsit peste noapte orașul, fără să spună nimănui unde pleacă. Sunt însoțiți de noul iubit al femeii, un bărbat ciudat și violent.

SERIAL Tu, sezonul 4 (2023)

16+ Thriller, Dragoste
Cu: Penn Badgley, Victoria Pedretti
Creatori: Greg Berlanti, Sera Gamble

TU sezonul 4 serial trailer

Sezonul 4 al serialului Tu, inspirat de cărțile omonime ale Carolinei Kepnes, îl urmărește în continuare pe Joe, care se mută la Londra încercând să se rupă de trecut și de crimele comise. Reprofilat în profesor, speră din nou că va reuși să mențină limitele normalului, dar eșuează într-o nouă relație bolnavă.

melimeloparis.ro

SERIAL O mamă perfectă (2022)

16+ Thriller, Suspans
Cu: Julie Gayer, Tomer Sisley
Regia: Fred Garson

O mama perfectă serial trailer

În timp ce încearcă să dovedească că acuzațiile de crimă aduse fiicei sale sunt false, o mamă devotată este pe cale să descopere adevăruri care vor surmonta granița dintre victimă și vinovat. Serialul bazat pe romanul omonim al Ninei Darnton este inspirat de un caz real în care o scriitoare a fost condamnată pentru uciderea colegei sale de cameră și patru ani mai târziu eliberată ca nevinovată.

SERIAL Păcatul, sezonul 4 (2021)

16+ Polițist, thriller
Cu: Bill Pullman, Jessica Biel
Creator: Derek Simonds

Trailer sezonul 4 Păcatul

Inspirat de romanul The sinner al autoarei Petra Hammersfahr, serialul îl are ca protagonist pe detectivul Harry Ambrose (Bill Pullman) care încearcă să rezolve diverse cazuri neverosimile, în vreme ce el însuși caută împăcarea cu sine. Filmul produs de Jessica Biel a primit mai mult nominalizări la Golden Globe.

Culorile dragostei (2020)

7+ Dragoste
Cu: Chad Michael Murray, Jessica Lowndes
Regia: Bradley Walsh

Colours of love 2021 trailer

După ce se întoarce în orașul natal din Montana, o bibliotecară se luptă să păstreze vechiul și fermecătorul hotel al fratelui său, dar va găsi aici mai mult decât provocarea salvării unei moșteniri de suflet. Filmul este bazat pe romanul The tycoon’s kiss, de Jane Porter.

epantofi.ro

SERIAL Lunetistul, sezonul 3 (2018)

16+ Acțiune
Cu: Ryan Phillipe, Omar Epps, Cyntia Addai-Robinson

Shooter Trailer 2018

Inspirat de seria de romane a lui Stephen Hunter, serialul urmărește pe fostul pușcaș marin Bob Lee Swager, tată de familie și profesionist de elită. Guvernul american continuă să apeleze la el pentru a-i rezolva afacerile complicate.

Avem o fantomă (2023) – apare pe 24 februarie

13+ Comedie, Horror
Cu: David Harbour, Anthony Mackie
Regia Christofor Landon

Trailer Avem o fantomă

Descoperirea fantomei pe nume Ernest, care le bântuie noua casă, îi aduce faima în social media familiei lui Kevin. Dar atunci când puștiul și Ernest se pun pe treabă pentru a investiga trecutul stafiei amuzante, ei devin persoane de interes pentru CIA. Filmul este bazat pe volumul Ernest, de Geoff Manaugh.

De la teamă la iubire (2022)

16+ Dramă
Cu: Elise Schaap, Tim McInnerny
Regia: Michiel van Erp

Trailer De la teamă la iubire 2022

De la teamă la iubire, în versiunea originală Stromboli, este povestea Sarei, o tipă recent divorțată care se înscrie la o tabără de vindecare spirituală, organizată pe insula italiană Stromboli, unde va fi nevoită să-și confrunte trecutul. Romanul omonim al olandezei Saskia Noort este sursa de inspirație a filmului.

apiland.ro

SERIAL Noaptea nesfârșită (2022)

16+ Dramă
Cu: Thelmo Fernandes, Paulo Gorgulho, Bianca Byington
Creator Gustavo Lipzstein

Trailer Noaptea Nesfârșită 2023

Serialul Noaptea nesfârșită dramatizează evenimente foarte asemănătoare tragediei Colectiv, petrecute după ce un incendiu devastator a ucis 242 de oameni într-un club de noapte din Rio Grande do Sul, Brazilia. Puțini scapă cu viață, iar familiilor îndurerate nu le rămâne decât să caute dreptatea.

În fiecare zi aceeași noapte: Povestea neștiută a clubului de noapte Kiss este cartea de non-ficțiune care a inspirat adaptarea într-un scenariu de către Gustavo Lipzstein, premiat pentru realizarea acestuia.

Who are we running from? (2023) – apare în 24 februarie

16+ Mister, Dramă
Cu: Melissa Sozen, Eylun Tumbar
Regia Umut Arat, Gokcen Usta

Trailer disponibil doar pe Netflix.

O mamă și fiica ei trăiesc ca două fugare, prin hoteluri, încercând să lase în urmă un trecut care refuză să rămână trecut și luând aproape orice eveniment neprevăzut drept posibilă amenințare. Serialul este inspirat de thrillerul Escape al autoarei turce Perihan Magden.


Nota bene, dacă nu găsiți în articol butonul CUMPĂRĂ pentru vreuna dintre cărțile pe care sunt bazate filmele, înseamnă că, la data publicării articolului, cartea nu era disponibilă nici în engleză, nici în română.

libris.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: