ȘTIRI Cum a salvat J.K. Rowling manuscrisul Harry Potter și Piatra Filosofală din mâinile fostului, care încerca să o șantajeze

La lansarea noul ei podcast Witch Trials of J.K. Rowling, creatoarea lui Harry Potter a mărturisit public abuzul pe care a fost nevoită să-l îndure din partea fostului ei soţ, în perioada despărțirii de acesta. Bărbatul a încercat să o șantajeze și i-a ascuns manuscrisul primei cărţi din seria Harry Potter, sperând că astfel o va determina să rămână cu el, scrie The Guardian.

noriel.ro

De fiecare dată când cumperi o carte sau altă bucurie prin Răsfoiala, devii ambasador al culturii într-o societate care și-a înstrăinat valorile esențiale.
Cu doar un click, ne ajuți să spunem lumii că noi credem în Carte. Credem în tihna refugiului în care ne adăpostește, în freamătul minții care ne îndeamnă să descoperim totul, în bucuria și râsul cu care ne alină, în puterea ei de a lucra în inimile și mințile noastre pentru Bine.

Harry Potter a fost strămutat și salvat filă cu filă

În timpul primei emisii a serialului „Witch Trials of JK Rowling”, autoarea a vorbit despre fosta ei relaţie cu Jorge Arantes, descrindu-l pe acesta violent şi posesiv. Scriitoarea a povestit că a fost nevoită să strecoare afară din casa în care locuia, treptat, fragmente din manuscris, ca să le copieze, în cazul în care bărbatul distrugea sau ardea originalul.

„Îmi controla geanta de fiecare dată când veneam acasă. Nu aveam o cheie la propria uşă din faţă, pentru că el trebuia să controleze uşa. Şi nu cred că este un om prost. Cred că el ştia sau bănuia că voi încerca din nou (n.r. să plec.)”

Rowling a dezvăluit că traiul alături de fostul ei soț devenise o stare continuă de teribilă tensiune, deoarece a trebuit să-şi ascundă dorinţa de a-l părăsi, de teama reacțiilor sale violente.

„Şi totuşi manuscrisul a continuat să crească. Am continuat să scriu. De fapt, ştia ce însemna acel manuscris pentru mine, pentru că, la un moment dat, a luat manuscrisul şi l-a ascuns – a fost ostaticul lui”. 

perfect-tour.eu

Pe măsură ce decizia de a rupe relația devenea o certitudine, Rowling subtiliza zilnic file din povestea care urma să devină un fenomen global, în secret, file pe care le ducea la serviciu pentru a le copia.

Doar câteva pagini, ca să nu-şi dea seama că lipseşte nimic.Treptat, într-un dulap din camera personalului, puţin câte puţin, un manuscris fotocopiat a tot crescut, pentru că bănuiam că, dacă nu reuşeam cu totul, îl ardea sau îl păstra.

Manuscrisul acela înseamnă și acum atât de mult pentru mine. Acesta a fost lucrul pe care l-am prioritizat pentru salvare. Celălalt lucru care a contat, în afară de asta, evident, a fost fiica mea, dar în acel moment ea era încă în mine, aşa că era cât de în siguranţă putea fi în acea situaţie. 

Primul volum din seria Harry Potter, Harry Potter și Piatra Filosofală este în TOP cele mai vândute cărți ale literaturii universale. Peste 120 de milioane de exemplare au fost vândute în întreaga lume, iar cartea a fost prima din saga care include șapte volume. Ultimele patru cărți din seria lui Potter au stabilit consecutiv recorduri ca cele mai rapid vândute cărți din istorie. Ultimul volum – Harry Potter și talismanele morții – s-a vândut în aproximativ 2,7 milioane de exemplare în Marea Britanie și 8,3 milioane de exemplare în Statele Unite în doar 24 de ore de la lansare.

farmec.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: