NOUTATE „Calea vindecării. Pacea dintre minte și inimă”, de Dumitru Constantin Dulcan

Editura și librăria Bookzone a lansat recent noua carte a unuia dintre cei mai cunoscuți neurologi români, prof. dr. Dumitru Constantin Dulcan. „Calea vindecării. Pacea dintre minte și inimă” este un volum – interviu care redă dialogul între jurnalista Florentina Fântânaru și autor, provocându-i pe cititori să conștientizeze puterea gândurilor și emoțiilor, pentru a face inteligența să lucreze pentru sănătate.

Este o carte de care avem nevoie, care îndrăznește deopotrivă să abordeze marile întrebări despre OM, Dumnezeu și Univers, dar și să coboare în planul concretului și să ofere sfaturi pentru gestionarea emoțiilor negative din viața noastră de zi cu zi, pentru cultivarea bucuriei și a calmului.

prof. dr. Vlad Ciurea

bookzone.ro

De fiecare dată când cumperi o carte sau altă bucurie prin Răsfoiala, devii ambasador al culturii într-o societate care și-a înstrăinat valorile cardinale.
Cu doar un click, ne ajuți să spunem lumii că noi credem în Carte. Credem în tihna refugiului în care ne adăpostește, în freamătul minții care ne îndeamnă să descoperim totul, în bucuria și râsul cu care ne alină, în puterea ei de a lucra în inimile și mințile noastre pentru Bine.

Despre „Calea vindecării. Pacea dintre minte și inimă”

„În inimă se află rațiunea de dincolo de noi”.

Savant vizionar, neurolog, psihiatru și scriitor, prof. univ. dr. Dumitru Constantin Dulcan pune în dialogul purtat cu Florentina Fântânaru esența cercetărilor și a experiențelor acumulate de-a lungul vieții. Rezultatul este un ghid de sfaturi practice pentru o viață trăită în armonie și sănătate.

Concepte din biologie, medicină, fizică cuantică și psihologie fuzionează în răspunsurile profesorului Dulcan pentru a îndruma cititorii pe calea vindecării, calea întoarcerii spre interior, spre a dobândi puterea incredibilă de a ne transforma pe noi și lumea în care trăim, cu ajutorul propriei minți. Cele mai importante întrebări care-și găsesc răspunsurile în „Calea vindecării. Pacea dintre minte și inimă” sunt

  • Care sunt secretele longevității?
  • Cum putem folosi subconștientul în procesul de vindecare?
  • Ce influență au gândurile și emoțiile negative asupra sănătății?
  • Contribuie rugăciunea la vindecare?
  • Cum putem lua decizii dificile?
  • Cum ne putem recupera energia după o zi stresantă?

Despre autori

Dumitru Constantin Dulcan (n. 6 noiembrie 1938, Mârghia de Sus, Argeș) este medic neurolog și psihiatru și autor de literatură filozofică și metafizică. Cititorii îi cunosc lucrarea Inteligența materiei, care a fost inițial publicată în România sub o formă cenzurată, în timpul regimului comunist, dar republicată integral și cu adăugiri după Revoluția din 1989.

Inteligența materiei a fost distinsă în 1992 cu premiul Academiei Române pentru filozofie „Vasile Conta”. În această carte, autorul arată că „știința deținea, deja, dovezile existenței lui Dumnezeu, manifestat în toate formele vii”. Profesorul susține că sistemul nervos nu este singura structură capabilă de a prelucra informație la nivelul organismelor vii și admite existența, la nivelul tuturor celulelor, a unei structuri care suplinește funcția sistemului nervos

Autorul este profesor universitar la Universitatea „Titu Maiorescu” din București.

Florentina Fântânaru este jurnalistă de televiziune, realizatoarea emisiunii de interviuri De-a Viața Ascunselea.

epantofi.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: