EUROVISIONUL CĂRȚILOR Eurovision și Hay Festival lansează un concurs literar. Cititorii vor face nominalizările.

Eurovision și festivalul Hay din Țara Galilor și-au dat mâna într-o inițiativă menită să promoveze beletristica europeană sărbătorind cele mai bune cărți de ficțiune publicate în țările participante. Prima ediție a concursului literar Eurovision Book Contest are loc vara aceasta, anunță The Guardian.

libris.ro

De fiecare dată când cumperi o carte sau altă bucurie prin Răsfoiala, devii ambasador al culturii într-o societate care și-a înstrăinat valorile cardinale.
Cu doar un click, ne ajuți să spunem lumii că noi credem în Carte. Credem în tihna refugiului în care ne adăpostește, în freamătul minții care ne îndeamnă să descoperim totul, în bucuria și râsul cu care ne alină, în puterea ei de a lucra în inimile și mințile noastre pentru Bine.

Cine face nominalizările? Cum este aleasă cartea câștigătoare?

Toate genurile de ficțiune și limbile sunt binevenite, însă titlurile propuse de cititori trebuie să fi fost publicate în orice moment de la debutul concursului Eurovision în 1956, până în prezent. Oricine poate trimite propuneri – cititori, scriitori, profesori și editori din întreaga lume.

Cititorii sunt invitați să foloseasă formularul de aici pentru a nominaliza cartea de ficțiune preferată din oricare dintre cele 37 de țări participante la concursul Eurovision din 2023. Votanții pot face nominalizări multiple, dar la final va fi aleasă doar o carte pentru fiecare țară.

Data limită pentru înscrieri este 1 mai 2023.

farmec.ro

Toți cei care propun o carte vor fi înscriși la o tragere la sorți pentru a câștiga un pachet cu zece dintre titlurile selectate pe lista scurtă și un abonament anual la Hay Player, aplicația oferită de festivalul partener al Eurovisionului Cărților .

Concursul Eurovision Book Contest va culmina cu un eveniment în cadrul festivalului Hay în luna iunie a acestui an. Un juriu de experți va discuta cărțile selectate pentru a reprezenta cele 37 de țări și va alege doar una pentru fiecare țară participantă la competiția muzicală europeană.

Cititorii sunt îndemnați de organizatori să-și facă publice nominalizările împărtășindu-le pe rețelele de socializare cu hashtagul #bookvision. Astfel vestea despre concurs va ajunge la mai mulți iubitori de carte.

DISCLAIMER Imaginea principală a acestui articol nu reprezintă imaginea concursului sau a competiției Eurovision, ci un meme al cărui scop este să atragă atenția și să realizeze o corelație cu organizatorul.

lensa.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: