OSCAR Brendan Fraser, câștigător pentru rolul din The Whale, film inspirat de cartea lui Samuel D. Hunter

Brendan Fraser a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol principal interpretându-l pe Charlie, un bărbat care suferă de obezitate morbidă și își dorește să-și recupereze fiica înstrăinată, în The Whale (Balena). Întregul film regizat de Darren Aronofsky are ca singură locație de filmare, locuința lui Charlie care trăiește izolat de lume. The Whale este adaptarea pentru marele ecran a piesei de teatru omonime, scrisă de Samuel D. Hunter.

Fraser, care nu mai avusese nicio nominalizare în ultimii treisprezece ani, a obținut douăzeci și cinci de trofee pentru acest rol, între care Oscarul, Critics’ Choice Movie Award și Screen Actors Guild Award (cunoscut ca SAG Award).

Interpretarea lui Charlie de către Fraser este empatică, sensibilă și plină de compasiune. Este o interpretare transformatoare, care îl arată explorându-l pe Charlie la un nivel poate mai profund decât cel cerut de piesă. Fraser a fost întotdeauna un actor talentat, dar limitele platoului de filmare impuse de Aronofsky îi permit lui Fraser să se implice pe deplin într-o interpretare fizică, nebruiată de emoția care îi alimentează personajul. The Whale este o dramă de personaj, iar scenariul se bazează pe Fraser care scoate la suprafață vulnerabilitatea și umanitatea lui Charlie. Fraser face acest lucru cu o intensitate care transmite cu delicatețe fiecare sentiment uluitor, aducând publicul în lumea lui Charlie. Fraser nu întruchipează pur și simplu rolul în care joacă, ci evocă un sentiment de care publicul se poate agăța și el.

The Screenrant, februarie 2023

top-shop.ro

De fiecare dată când cumperi o carte sau altă bucurie prin Răsfoiala, devii ambasador al culturii într-o societate care și-a înstrăinat valorile cardinale.
Cu doar un click, ne ajuți să spunem lumii că noi credem în Carte. Credem în tihna refugiului în care ne adăpostește, în freamătul minții care ne îndeamnă să descoperim totul, în bucuria și râsul cu care ne alină, în puterea ei de a lucra în inimile și mințile noastre pentru Bine.

Discursul lui Fraser a fost plin de emoție și sinceritate

Cu ochii în lacrimi, transfigurat de recunoștință și bucurie, Brendan și-a comentat sentimentele:

“Deci așa arată Multiversul! Oh, ce binecuvântare… Mulțumesc Academiei pentru această onoare și studioului A24 pentru că a făcut un film așa de îndrăzneț! Lui Darren Aronofsky – Mulţumesc că mi-ai aruncat un colac de salvare creativ şi m-ai adus înapoi la bordul navei, să conduc Balena – care a fost scrisă de Samuel D. Hunter, cel care este farul nostru.”

“Mi-am început cariera în această industrie în urmă cu treizeci de ani, iar succesul nu a fost, cu certitudine, uşor pentru mine, dar a fost ceva pe care nu l-am apreciat în acea vreme, până când a dispărut”, a declarat câștigătorul.

perfect-tour.eu

Brendan Fraser era, cu douăzeci de ani în urmă, o vedetă de primă mână a cinema-ului de la Hollywood. Și-a câștigat reputația în filme de public precum „George of the Jungle”, Bedazzeld și seria „Mumia”, dar apoi a fost marginalizat de industrie, din cauza unor probleme de sănătate şi familiale. În rolul din The Whale a purtat o proteză care cântărea 130 de kilograme. Acest premiu este pentru el o recunoaștere fantastică și șansa la relansarea carierei de actor.

Brendan Fraser în culisele The Whale

Despre cartea The Whale, de Samuel D Hunter

The Whale este o piesă de teatru scrisă de Samuel D. Hunter și publicată în Statele Unite în urmă cu zece ani. Relatează trista poveste de viață a unui bărbat care suferă de obezitate morbidă, cântărind peste 250 de kilograme, și se ascunde de lume în apartamentul său. Nu se poate opri din mâncat, în detrimentul tuturor celor din jur, inclusiv al fiicei sale cu care abia mai ține legătura.

Piesa a fost nominalizată pentru numeroase distincții și a câștigat premiul Drama Desk Award și Premiul Lucille Lortel în 2013, pentru cel mai bun spectacol. Tot în 2013 spectacolul a primit GLAAD Media Award.

farmec.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: