TURNEU Mircea Cărtărescu la New York, Dallas, San Francisco și în alte orașe americane pentru promovarea romanului Solenoid

La începutul lunii viitoare, între 3 și 14 aprilie 2023, Mircea Cărtărescu va participa la turneul de promovare a ediției în limba engleză a romanului „Solenoid”, apărut la Editura Deep Vellum, în toamna anului trecut, în traducerea lui Sean Cotter.

Evenimentele îl vor aduce pe scriitorul român față în față cu cititorii americani din cinci orașe – San Francisco, Seattle, Dallas, Houston și New York. Întâlnirile vor fi găzduite în spații recunoscute precum City Lights Bookstore, Seattle Public Library, UT Dallas, Inprint Publishing și McNally Jackson Books Seaport.

libris.ro

De fiecare dată când cumperi o carte sau altă bucurie prin Răsfoiala, devii ambasador al culturii într-o societate care și-a înstrăinat valorile esențiale.
Cu doar un click, ne ajuți să spunem lumii că noi credem în Carte. Credem în tihna refugiului în care ne adăpostește, în freamătul minții care ne îndeamnă să descoperim totul, în bucuria și râsul cu care ne alină, în puterea ei de a lucra în inimile și mințile noastre pentru Bine.

Despre ediția în limba engleză a romanului Solenoid de Mircea Cărtărescu

La sfârșitul anului 2022, Deep Vellum – editură recunoscută pentru excelentele traduceri din autori europeni – a publicat ediția în limba engleză a romanului Solenoid de Mircea Cărtărescu, în traducerea unuia dintre cei mai apreciați traducători contemporani de literatură română, Sean Cotter.

Încă de la prima apariție în SUA, Solenoid a atras atenția și entuziasmul criticilor, precum și pe al cititorilor. Romanul a fost întâmpinat de cronici laudative, iar primul tiraj al cărții a fost epuizat foarte repede.

O veritabilă revelație a sezonului literar curent, Solenoid a fost aleasă între cele mai remarcabile cărți ale anului 2022 de publicații cu reputație precum New Yorker, Publishers Weekly, The Financial Times, Words Without Borders.

Solenoid începe sub forma unui jurnal intim al unui profesor pasionat de literatură, care-și consemnează deopotrivă existența diurnă, temerile, iubirile și fantasmele, iar apoi devine o explorare densă a matematicilor, filosofiei, istoriei și a vieții însăși, pe fundalul unui București văzut ca stare de spirit, ca portal de evaziune, mai degrabă decât ca oraș real.

Los Angeles Times Book Prizes a făcut publică recent lista scurtă a cărților și scriitorilor cărora le va acorda distincții în 21 aprilie, în cadrul ceremoniei de la Bovard Auditorium, University of Southern California. „Solenoid” este între cărțile nominalizate de comisia LA Times Book Prizes.

Despre turneul lui Mircea Cărtărescu în America

Evenimentele dedicate promovării romanului Solenoid care au loc în această primăvară vor acoperi o arie geografică amplă a Statelor Unite, începând din San Francisco, trecând prin metropolele Seattle, Dallas, Houston și finalizând turneul la New York.

La San Francisco, lansarea cărții lui Mircea Cărtărescu va avea loc chiar la City Lights Bookstore, un spațiu literar consacrat și unul dintre locurile de origine ale faimoasei generații Beat, din care au făcut parte autori ca Jack Kerouac sau William Burroughs.

La New York, Mircea Cărtărescu îi va aștepta pe cititorii americani într-o faimoasă librărie din Manhattan, McNally Jackson Books. Invitații celebrului scriitor român vor fi personalități ale vieții culturale americane – Dustin Illingworth, Ileana Marin, Andrea Bajani și Sean Cotter.

Turneul de promovare a romanului „Solenoid” este organizat de Institutul Cultural Român, ICR New York și Editura Deep Vellum, cu sprijinul City Lights Bookstore, Seattle Public Library, Wild Detectives, UT Dallas, Inprint Publishing, McNally Jackson Books și American Romanian Cultural Society Seattle.

Programul evenimentelor din turneu poate fi consultat pe website-ul ICR New York, https://www.rciusa.info/. Informațiile despre întâlnirile la care scriitorul Mircea Cărtărescu va participa vor fi actualizate în timp real.

farmec.ro


2 gânduri despre “TURNEU Mircea Cărtărescu la New York, Dallas, San Francisco și în alte orașe americane pentru promovarea romanului Solenoid

Lasă un comentariu