Cea mai remarcabilă bibliotecă a lumii în 2022 este în Statele Unite și oferă spații pentru învățare, lectură și relaxare

Federația Internațională a Asociațiilor și Instituțiilor de Bibliotecă (IFLA), fondată în Scoția în 1927, „vocea globală a bibliotecilor și a profesiei” desemnează an de an Biblioteca publică a anului.

Titlul este acordat bibliotecii care, prin design și elemente de tehnologie modernă, facilitează legătura dintre oameni, cărți și cultură, promovând respectul față de natură și invitând localnicii să redevină parte a unei comunități responsabile, educate și solidare. Cele mai bine cotate de experți sunt proiectele care:

„combină cel mai bine arhitectura deschisă, funcțională cu soluții IT creative și, de asemenea, iau în considerare atât dezvoltarea digitală, cât și cultura locală”.

perfect-tour.ro

De fiecare dată când cumperi o carte sau altă bucurie prin Răsfoiala, devii ambasador al culturii într-o societate care și-a înstrăinat valorile esențiale.
Cu doar un click, ne ajuți să spunem lumii că noi credem în Carte. Credem în tihna refugiului în care ne adăpostește, în freamătul minții care ne îndeamnă să descoperim totul, în bucuria și râsul cu care ne alină, în puterea ei de a lucra în inimile și mințile noastre pentru Bine.

Nominalizările pentru Biblioteca Publică a Anului în 2022

Biblioteca Gellerup, Danemarca:

Biblioteca Ogre, Letonia:

Biblioteca Ithra, Arabia Saudită

Biblioteca Missoula, S.U.A

answear.ro

Câștigătoarea titlului “Biblioteca anului 2022” reunește cultura locală, educația digitală și grija față de mediu

Biblioteca publică din Missoula, Montana, SUA, a fost alegerea juriului de profesioniști pentru anul trecut (2022). Noua clădire îmbină preocuparea conștientă pentru mediu cu inovația digitală și valorile locale.

Aflată la poalele impunătorului munte Sentinel, clădirea îndeamnă familiile și comunitatea să se adune laolaltă și să împărtășească divertismentul, experiențele și cunoașterea. Ansamblul arhitectural al bibliotecii publice din Missoula împrumută detalii din măreția peisajului natural, care se regăsește în elemente de construcție și mobilier. E un loc în care te poți întâlni cu prietenii pasionați de fotografie și film, poți participa cu familia la ateliere de meșteșuguri, îți poți cerceta genealogia sau răsfoi în tihnă unul dintre volumele impresionantei colecții de cărți.

Noua clădire a bibliotecii publice Missoula găzduiește alte patru organizații comunitare (MCAT, Families First Learning Lab, University of Montana SpectrUM Discovery Area și University of Montana Living Lab) pentru a crea o bibliotecă, un muzeu și un centru științific și comunitar care îmbină moștenirea orașului Missoula cu inovații, toate sub același acoperiș.

Etajul principal oferă un spațiu deschis în care se află cafeneaua, un magazin, biblioteca și colecția audiovizuală, studioul de producție de înaltă tehnologie MCAT, o zonă dedicată pentru adolescenți și laboratorul viu al Universității Montana.

Axat pe copii, familii și joacă, etajul al doilea găzduiește Biblioteca pentru copii Hank și Nancy Harrington, laboratorul de învățare Families First, zona de descoperire SpectrUM a Universității Montana și alte spații de învățare împărtășite cu organizațiile partenere.

Al treilea etaj oferă servicii de specialitate ale bibliotecii, colecțiile de ficțiune și non-ficțiune, un centru de afaceri și unul de exploarare a genealogiei și o bucătărie demonstrativă. Ultimul etaj este rezervat pentru evenimente destinate publicului și are deschidere către peisajul spectaculos prin terasa exterioară.

farmec.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: