TEATRU PENTRU BAC Studenții UNATC în turneu prin licee cu piesele “Ion” și “Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război”

Studenții de la UNATC din București au pus în scenă piese inspirate de romanele care fac parte din programa de bacalaureat „Ion” de Liviu Rebreanu și “Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război”, de Camil Petrescu, scrie Scena9. Tinerii vor să pornească luna aceasta un turneu prin licee pentru a-i ajuta pe elevi să-și fixeze mai ușor cunoștințele din care urmează să fie examinați la vară.

„Intrăm la o oră de română, deci avem 50 de minute, poate 60 cu tot cu pauză și în aceste 60 de minute trebuie să și jucăm, să primim și feedback”, spune regizorul Tudor Nicorici.

De fiecare dată când cumperi o carte sau altă bucurie prin Răsfoiala, devii ambasador al culturii într-o societate care și-a înstrăinat valorile esențiale.
Cu doar un click, ne ajuți să spunem lumii că noi credem în Carte. Credem în tihna refugiului în care ne adăpostește, în freamătul minții care ne îndeamnă să descoperim totul, în bucuria și râsul cu care ne alină, în puterea ei de a lucra în inimile și mințile noastre pentru Bine.

Spectacolele se vor desfășura în licee “la cerere”

Spectacolul Ion debutează cu hora de duminică din sat la care sunt invitați să ia parte și spectatorii. Pe parcursul piesei primesc o funie cu care Ana se va înfășura treptat.

„Faptul că toată lumea punea mâna pe funie a fost interesant, arată clar cum suntem toți responsabili sau cumva participăm și noi la moartea ei”.

elev – spectator

După piesa de teatru educativ urmează o sesiune de întrebări și răspunsuri în cadrul căreia elevii pot discuta cu studenții la teatru. La fel se va întâmpla în toate sălile de clasă unde spectacolul va ajunge, la cererea profesorilor sau directorilor de școală.

Cei care vor să vadă piesele trebuie să urmărească contul UNATC de pe Facebook sau Instagram și să-și rezerve un loc trimițând un mesaj echipei. În același fel, îi pot contacta pe organizatori și profesorii sau directorii ca să-i cheme în școală. Intrarea la spectacole e gratuită.

La UNATC există mai multe programe educative în derulare. Unul este UNATC Junior prin care copii și adulți pot participa, în anumite perioade, sâmbăta, la ateliere de jocuri teatrale.

edenboutique.ro/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: