NOUTATE „Exist, exist, exist”, de Maggie O’Farrell, autoarea bestsellerului Hamnet

Exist, exist, exist, volumul de memorii semnat de prozatoarea irlandeză Maggie O’Farrell, autoarea bestsellerului internațional Hamnet, a apărut în limba română, în cadrul îndrăgitei colecții Anansi. World Fiction a Editurii Pandora M.

cartepedia.ro

Maggie, pe viață și pe moarte

Exist, exist, exist, o carte remarcabilă în biografia scriitoarei irlandezeabordează din intimitate o serie de experiențe transformatoare care i-au schimbat și marcat viața lui Maggie O’Farrell: o boală care a pus-o la pat în copilărie un întreg an, aproape fără speranța de recuperare, nevoia de evadare a adolescentei într-o aventură riscantă; o întâlnire cu un criminal și, mai emoționant decât toate celelalte, lupta neobosită de a-și proteja fiica de o boală care o expune la multiple pericole. Fiecare dintre episoadele rememorate reprezintă tot atâtea întâlniri discrete cu același om, aflat la vârste și etape de maturizare diferite, și arată viața naratoarei într-o succesiune de instantanee pline de tensiune. Maggie O’Farrell surprinde fragilitatea vieții și dă strălucire frumuseții și misterelor ei.

„Acolo unde alți scriitori își joacă frazele pe hârtie, Maggie O’Farrell ia arcul și săgeata și țintește inima omului”

The Times

Dacă vă așteptați la o descriere clinică a unor afecțiuni, vă înșelați. Dar, dacă ați mai citit cărți de-ale ei, cea mai recentă în limba română fiind Hamnet, nu o să vă așteptați la așa ceva. Pentru că știți deja că stilul acestei autoare de origine irlandeză înseamnă frumusețe, suspans, sinestezie și multă, multă emoție. Pe mine m-au marcat tare când le-am citit, am avut un nod în gât tot timpul cât am lucrat la traducere și le-am revizuit cu recunoștință și cu speranța că versiunea în română se ridică la înălțimea originalului”.

Mihaela Buruiană, traducătoarea cărții

De fiecare dată când cumperi o carte sau altă bucurie prin Răsfoiala, devii ambasador al culturii într-o societate care și-a înstrăinat valorile esențiale.
Cu doar un click, ne ajuți să spunem lumii că noi credem în Carte. Credem în tihna refugiului în care ne adăpostește, în freamătul minții care ne îndeamnă să descoperim totul, în bucuria și râsul cu care ne alină, în puterea ei de a lucra în inimile și mințile noastre pentru Bine.

Despre Maggie O’Farrell


Maggie O’Farrell (n. 1972) este autoarea a nouă romane. A câștigat prestigioasele Betty Trask Award (pentru romanul After You’d Gone, 2000), Somerset Maugham Award (pentru romanul The Distance Between Us, 2004) și Costa Book Award (pentru romanul The Hand That First Held Mine, 2010). Pentru romanul Hamnet (2020; Pandora M, 2021) a fost recompensată cu National Book Critics Circle Award for Fiction și Women’s Prize for Fiction. Cărțile ei sunt traduse în mai bine de 30 de limbi. Trăiește la Edinburgh, alături de soțul ei, scriitorul William Sutcliffe, și de cei trei copii.

epantofi.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: