INEDIT Un roman de Gabriel García Márquez, nepublicat până acum, va fi lansat anul viitor, la comemorarea a zece ani de la moartea scriitorului

Un manuscris inedit al unui roman de Gabriel García Márquez, niciodată publicat, va fi lansat anul viitor, cu prilejul împlinirii unui deceniu de la moartea laureatului Premiului Nobel pentru Literatură, a anunţat editura Random House, conform Agerpres.

libris.ro

De fiecare dată când cumperi o carte sau altă bucurie prin Răsfoiala, devii ambasador al culturii într-o societate care și-a înstrăinat valorile esențiale.
Cu doar un click, ne ajuți să spunem lumii că noi credem în Carte. Credem în tihna refugiului în care ne adăpostește, în freamătul minții care ne îndeamnă să descoperim totul, în bucuria și râsul cu care ne alină, în puterea ei de a lucra în inimile și mințile noastre pentru Bine.

“En agosto nos vemos”

Cartea, până acum ascunsă, a faimosului scriitor care a lăsat literaturii universale clasice memorabile ca „Un veac de singurătate” şi „Dragostea în vremea holerei” va apărea în 2024 în toate ţările hispanofone, mai puțin în Mexicul, a anunțat editorul lansarea cel mai important eveniment editorial al anului 2024. Despre carte se știe deocamdată că are 150 de pagini și că Gabo a tot scris și rescris la ea de-a lungul anilor.

Fiii scriitorului, Rodrigo García şi Gonzalo García Barcha au spus despre romanul En agosto nos vemos” că a fost un „ultim efort” al scriitorului care “a continuat să scrie contra vânturilor şi mareelor” – referindu-se la boala degenerativă cu care a luptat Garcia Marquez în ultimii ani de viață.

Conform publicației El Tiempo, personajul central din “En agosto nos vemos” este o femeie în vârstă de cincizeci de ani, care este căsătorită cu un director de conservator și are o căsnicie fericită. Rutina se destramă în ziua unei vizite pe o insulă: ea îi este infidelă soțului.

watchshop.ro

Trăsăturile remarcabile ale scrierilor lui Gabriel García Márquez se regăsesc în viitoarea carte:

„Imaginaţia sa, poezia limbii, naraţiunea captivantă, înţelegerea fiinţelor umane şi afecţiunea sa pentru experienţele şi nenorocirile lor, în special în dragoste, poate tema principală a întregii sale opere”, au spus moștenitorii săi.

Ce am mai scris despre Garcia Marquez pe Răsfoiala

Cea mai recent publicată carte a scriitorului columbian este Drumul spre Macondo, o antologie care urmărește cariera creatorului realismului magic și cuprinde toate textele în care se conturează Macondo, acest univers fictiv, dar de un realism familiar chiar și pentru cei care n-au călcat vreodată în Columbia. O lume aparent simplă, guvernată însă de mii de credințe, superstiții și mituri care zăpăcesc și fascinează. 

NOUTATE Drumul spre Macondo

ANIVERSARE Gabriel Garcia Marquez, scriitorul care ne-a îndrăgostit de America Latină

RECENZIE Colonelului n-are cine să-i scrie, Gabriel Garcia Marquez

libris.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: