NOUTATE Drumul spre Macondo, Gabriel Garcia Marquez

Drumul spre Macondo, cea mai recentă traducere din opera lui Gabriel Garcia Marquez a apărut în librăriile online și din țară. Cartea este antologia completă a scrierilor în care autorul a prefigurat și creat satul mitic care avea să devină locul central al istoriei tulburătoare a familiei Buendía și unul dintre cele mai iubite ținuturi din lumea cititorilor – Macondo cel plin de magie și inubliabil.

“M-am hotărât să botez Aracataca, satul pe care îl cunoşteam de copil, dar a cărui încărcătură magică nu mi se relevase până atunci, Macondo. Era o lume supranaturală, unde lucrurile cele mai fantastice păreau cele de zi cu zi”.

GABRIEL GARCIA MARQUEZ

Originea poveștilor seducătoare a lui Marquez se află, fără îndoială, în poveştile ancestrale ale poporului din care se trage, în credinţele unor oameni a căror cultură împletește vrăjitoria cu creștinismul, în anecdote emoționante cu morți care refuză să plece pe lumea cealaltă și conviețuiesc cu cei rămași după ei, în întâmplări magice și snoave fantastice despre istoria de familie.

lensa.ro

Locul în care realitatea și magia devin inseparabile

Drumul spre Macondo este o antologie unică, care urmărește cariera creatorului realismului magic și cuprinde toate textele în care se conturează Macondo, acest univers fictiv, dar de un realism familiar chiar și pentru cei care n-au călcat vreodată în Columbia. O lume aparent simplă, guvernată însă de mii de credințe, superstiții și mituri care zăpăcesc și fascinează.

Locul apare în peste douăsprezece lucrări ale autorului; Macondo este un oraș de pe malul unui râu, centrat pe exportul de banane și fondat de José Arcadio Buendía. Pe străzile sale au avut loc evenimente uimitoare, războaie, bătălii politice, morți, nașteri, iubiri și conflicte. Fără îndoială, cea mai cunoscută dintre aceste epopei este Un veac de singurătate, un roman apărut în 1967 în care se regăsește cea mai complexă descriere a orașului.

Am început să scriu din întâmplare, poate numai pentru a-i demonstra unui prieten că generația mea era capabilă să producă scriitori; apoi am căzut în capcana de a scrie mai departe din plăcere, iar mai târziu, în altă capcană, și anume, că nimic nu-mi plăcea mai mult pe lume decât să scriu.

gabriel garcia marquez

Cărțile din seria de autor Gabriel Garcia Marquez au reducere 25 – 30%, în weekendul 2-4 septembrie 2022, pe Libris.

Despre Gabriel García Márquez

Laureat al Premiului Nobel pentru Literatură în 1982, scriitorul columbian Gabriel García Márquez s-a născut în 1927, în Aracataca, fiind cel mai cunoscut scriitor sud-american al secolului XX și părintele realismului magic.

Anul acesta, la aniversarea nașterii sale, i-am dedicat un articol amplu în care răsfoim întreaga sa operă, de la primele încercări literare la eseurile care ne reamintesc că “Gabo” a fost nu doar un scriitor strălucit, ci și o minte sclipitoare care a luminat secolul în care a trăit.

carturesti.ro

4 gânduri despre „NOUTATE Drumul spre Macondo, Gabriel Garcia Marquez

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: