NOUTATE „Eu te-am făcut, eu te omor”, de Iv cel Naiv. Un roman despre războiul nesfârșit între generații.

Editura Humanitas a lansat pentru precomandă Eu te-am făcut, eu te omor, al doilea roman al poetului și prozatorului român cunoscut de cititori sub pseudonimul Iv cel Naiv. Cartea este disponibilă pentru precomadă și va fi livrată începând cu data de 10 mai 2023. Primele exemplare comandate pe site-ul editurii sunt însoțite și de un mesaj caligrafiat de scriitor.

cartepedia.ro

De fiecare dată când cumperi o carte sau altă bucurie prin Răsfoiala, devii ambasador al culturii într-o societate care și-a înstrăinat valorile esențiale.
Cu doar un click, ne ajuți să spunem lumii că noi credem în Carte. Credem în tihna refugiului în care ne adăpostește, în freamătul minții care ne îndeamnă să descoperim totul, în bucuria și râsul cu care ne alină, în puterea ei de a lucra în inimile și mințile noastre pentru Bine.

Un roman polinic despre un război absurd între bătrâni și tineri

După ce și-a creat o comunitate de iubitori de versuri năstrușnice cu poezia și i-a invitat pe iubitorii de proză YA, în romanul Să nu ne face de râs în fața furnicilor, Iv cel Naiv revine la proză. Cel de-al doilea roman este o poveste despre un război în care este posibil să luptăm fără voie sau nevoie fiecare dintre noi, iar uneori chiar și cu bună știință.

Eu te-am făcut, eu te omor spune povestea locuitorilor unui orășel în care focul mocnit al nepotrivirilor dintre tineri și bătrâni izbucnește în flăcări mistuitoare, transformându-se în război devărat. Imaginația curioasă a lui Iv cel Naiv îl scoate din locurile sale lăuntrice și îl așează în acest univers fantastic, cu speranța că, astfel, îl vom putea privi de la distanță și vom înțelege efectele lui.

Romanul poartă drept titlu o zicală din popor, dar e mult mai mult decât simpla ei ilustrare. Distopie inspirată din istoria demonstrațiilor de stradă din România, meditație asupra morții și asupra dezumanizării aduse de război,„Eu te-am făcut, eu te omor“ poate fi socotit, în același timp, parabolă și roman politic scrise cu măiestrie și cu intuiția dureroasă a vremurilor pe care le trăim. Provocator, palpitant, plin de poezie și umor, ludic, original, de o cuceritoare fluiditate a stilului. Zici că e o poveste scrisă pe o planetă năstrușnică de pe care privesc în zare Cehov, Zamiatin, Orwell.

Tatiana Niculescu

epantofi.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: